Inapoi

Sonare pescuit Lowrance

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

23 Produse

Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

23 Produse

Vizualizeaza ca Tabel Lista

Avantajele unui sonar pescuit Lowrance

Darrell J. Lowrance este pentru cei mai multi un nume oarecare. Banal si fara rezonanta. Acest nume in realitate este si va fi multa vreme un etalon in lumea pescuitului mondial. Despre omul ce a purtat acest nume, de anul trecut spunem ca “ a fost”. A parasit planeta la venerabila varsta de 80 de ani. Munca lui insa este inca printre noi. Si cred ca ne pregatim in curand de cel mai mare pas tehnologic pe care lumea sonarelor de pescuit il va face.

Fondatorul companiei Lowrance Electronics, parintele “ micii cutii verzi “, pe numele de retail Fish-Lo-K-Tor, Darrell J. Lowrance este inventatorul primului sonar de pescuit recreational. In anii ce au urmat, a contribuit substantial la dezvoltarea tehnologiilor de cartografiere si GPS implementate pe sonarele de pescuit.

Probabil ca ati intuit pana acum ca urmeaza sa descoperim si sa discutam despre sonarele Lowrance. Facem un salt in timp, inapoi in prezent, dar nu fara a mentiona ca in anul 2013, Darrel Lowrance a fost inclus in Bass Fishing Hall of Fame.

Cum alegem un sonar pescuit Lowrance

Modele de sonare Lowrance Hook 2

Cea mai cunoscuta serie din gama de sonare Lowrance. Lansata in mai multe variante, Hook2 a venit ca raspuns la cererea din ce in ce mai complexa a pescarilor. Cele 11 modele disponibile acopera in totalitate scenariile de pescuit sau preferintele pescarilor. Daca din 11 modele de sonare Lowrance Hook2 nu ai gasit unul care sa ti se potriveasca, atunci cel mai probabil ar trebui sa iti cumperi o nava spatiala si sa cauti viata pe alte planete.

Seria Hook2 a primit tot ce se putea de la producator in materie de dotari. De la GPS, Downscan, Side Imaging pana la ecrane mari sau compacte. Pentru ca suntem la capitolul marimi, modelele vin in 4, 5, 7 si 9 inchi.

Cum aleg modelul corect din seria de sonare Lowrance Hook 2 ?

Totul tine de nevoia pescarului. In functie de modul in care va fi exploatat si informatiile de care aveti nevoie, exista posibilitatea sa achizitionati modele cu anumite optiuni sau un “all inclusive”.

Sondele disponibile in seria Hook 2 sunt de trei tipuri: Bullet, Splitshot sau Tripleshot.

Absolut toate modele de sonare disponibile sunt dotate cu functia Autotuning. Softul analizeaza in timp real modificarile care apar in timpul sesiunii de pescuit si reda cel mai bun mod posibil utilizatorului pe interfata ecranului.

In functie de profilul pescarului si a tipului de pescuit practicat, cei de la Lowrance au gandit mai multe nivele de echipare a unitatilor.

Seria de sonare Lowrance Hook 2 “X”

Seria “X” asigura navigatie de baza DAR fara harta. Nu veti intampina probleme in adaugarea de puncte ( waypoints ), urmarea unui traseu catre zone preferate si salvate anterior. De asemenea, nu exista soft sau optiune ulterioara de adaugare harta pe aceste modele. GPS si atat.

Pe ecran se va sesiza pe fundalul alb ( asa vine setat ) linia care indica traseul parcurs sau pozitia reala a barcii. Coordonatele pot fi salvate fara probleme asa cum am spus anterior.

Modelele seriei “ X “ insumeaza 5 unitati in diferite marimi si cu diferite sonde.

Lowrance Hook 2 4X si Lowrance Hook 2 4x GPS

Primul si cel mai simplu sonar al seriei. Exprima imagini in doua dimensiuni ( 2D), reprezentand pestii sub forma unor arcuri. Lowrance Hook 2 4X este dotat cu sistemul de scanare larg ( wide angle sonar beam ).

In traducere, putem spune ca nu veti avea probleme in evidentierea unei posibile tinte ( peste ) dar nu va asteptati sa beneficiati de o redare de acuratete a tintei respective. Sonda modelului este de tip “ bullet”. Producatorul pune la dispozitie pentru modelul de 4 inchi doua variante. Sonar pescuit sau sonar pescuit cu GPS.

Lowrance Hook 2 5X GPS si Lowrance Hook 2 7X GPS Splitshot

Modelul de 5 inchi este gandit pe o sonda de tip Splitshot. Sonarul functioneaza pe tehnologia High Wide-Angle CHIRP si Downscan. Raza de actiune a modulului CHIRP este pana la 150 de metri in adancime si de numai 90 de metri pentru Downscan.

Asadar, din acest punct de vedere, pentru pescuitul autohton intern este mai mult decat suficient. In modul CHIRP, functioneaza pe o singura frecventa ( 200 kHz) pe reprezentare 2D. In modul Downscan avem la dispozitie doua frecvente, respectiv 455 si 800 khz.

Acest sonar este proiectat pentru apa dulce! Din punct de vedere al adancimilor la care poate opera. Modelul nu are functii precum inregistrare sau derulare. Sa nu uitam ca face parte din gama HOOK 2 “X” . De asemenea, nu este proiectat pentru modul de vizualizare split screen ! Mare atentie !

Modelul de 7 inchi a fost lansat in anul 2018. Are implementata tehnologia “split view” care ofera maxim 4 panouri ce pot fi rulate simultan. Unitatea este construita pe o platforma IPX 7 rezistenta la apa.Nici in acest caz nu avem posibilitatea vizualizarii simultane a sonarului 2d si functiei downscan.

Lowrance Hook 2 7X GPS Tripleshot

Cel mai avansat model al seriei “X“ ramane acesta. Sonda Tripleshot face totul in acest caz. Pastreaza functiile de la modelul cu sonda splitshot si primeste functia “ side imaging”. De asemenea, acest model permite in modul split screen vizualizarea sonarului in format 2D si downscan in acelasi timp. Ca toate modelele din seria “X”, este echipat cu GPS si nu permite add on-uri pentru harti.

Acest model are incorporat si modulul CHIRP care pune la dispozitie o serie de frecvente emise simultan. Se traduce prin detalii impresionante pe monitorul unitatii. Diferentele sunt majore in raport cu modelele anterioare ale seriei care folosesc doar unda de 200 kHz.

Seria de sonare Lowrance Hook 2

Eliminarea “X”-ului din denumire face referire la faptul ca modelele seriei permit accesul la harti si add on-urile aferente. Sondele care vin si echipeaza modelele seriei sunt de numai doua tipuri : splitshot sau tripleshot. Motivele sunt evidente.

Sunt practic versiuni ale gamei inferioare cu upgrade in frecvente ( CHIRP ) si downscan integrat, indiferent de modelul de sonda ales. Seria de sonare Lowrance Hook 2 atat Splitshot cat si Tripleshot au fost pregatite sa redea in acelasi timp sonarul 2D si downscan-ul in modul split screem view.

Catalogand dupa sonde, exista 3 versiuni pe splitshot ( 5, 7 si 8 inchi) si 3 versiuni pe tripleshot ( 7, 9 si 12 inchi).

Absolut toate modelele de sonare Lowrance Hook 2 Tripleshot includ functia de side imaging.

Daca vreti, constructorul a separat gama de sonare dupa sonda aleasa. La splitshot nu exista posibilitatea de sideimaging, tehnologie pe care o gasim in pachetul standard la sonda de tip Tripleshot.

Seria de sonare Lowrance Elite Ti2

Intram in zona de mijloc atat ca dotari cat si ca pret. Exista un salt urias inainte odata cu lansarea seriei de sonare Lowrance Elite Ti2. Ecranul este tactil ( touch screen ), lucru care deschide poarta catre o mai buna si mai facila exploatare a unitatii. Este implementata tehnologia wireless care afiseaza o modularitate ridicata. Ca un exemplu, daca pe barca avem doua unitati Lowrance Elite Ti2 montate, atunci cu ajutorul functiei Wireless Networking le putem conecta si exploata in functie de necesitati.

Nivel de echipare Lowrance Elite Ti2

Foarte multe functii adiacente si inovatoare sunt prezente la aceasta serie. Cele 3 versiuni disponibile 7, 9 si 12 inchi includ tehnologia Active Imaging 3-in-1 . Avem Downscan, Side Imaging si CHIRP. C-Map Genesis Live este modulul de harti disponobil si incorporat. Extrem de precis, intr-o interfata prietenoasa si intuitiva. Functia FishReveal care permite interpretarea mixta a sonarului 2D si a functiei downscan. Astfel, in modul FishReveal ( arata pestii in traducere libera ), pe ecranul unitatii va fi afisat modul downscan , unde vor fi prezente arcurile ce reprezinta pestii din sonarul 2D. Acestea sunt cele mai uzitate functii ale modelului. Insa, dotarile nu se opresc aici. Tehnologii precum Easy Routing din modulul C-MAP sau Navionics sunt prezente. Modelul include management-ul ancorelor Power-Pole sau sistemului de propulsie MotorGuide Xi5 Trolling Motor. De asemenea modelul a primit un upgrade pe citirea informatiilor in ape putin adanci. Sunt mult mai vizibili astfel pestii din apropierea luciului apei ( straturile de apa superioare). Sonda Active Imaging se achizitioneaza separat si face toti banii !

Seria de sonare Lowrance HDS LIVE

Aici facem pasul in liga mare. Toate tehnologiile de ultima generatie produse de Lowrance sunt disponiobile exclusiv pe seria de sonare Lowrance HDS Live.

Live face referire la mai multe tehnologii.

LiveCast Smartphone Integration este functia care permite conectarea unui telefon smart la unitatea sonarului. De la accesarea hartilor Google si pana la redarea unui stream TV, totul este disponibil doar pe modelele de 12 si 16 inchi. Ecranul permite in modul split screen 6 module de afisare distincte pentru cele mai mari versiuni ale gamei. Active Imaging este sonda care a primit cele mai noi tehnologii de citire, interpretare si redare a informatiilor. De asemenea, raza de actiune este considerabil mai mare. Claritate si rezolutie inalta sunt punctele cheie ale sondei.

LiveSight Real Time Sonar este sonda cu redare in timp real in mediul acvatic. Afiseaza miscarile nalucii si ale pestilor din raza de actiune. Se poate monitoriza astfel in timp real activitatea de sub filmul apei. Genesis Live este functia care permite utilizatiorului cartografierea in timp real a lacului sau zonei de interes unde pescuieste. Complementar inginerii de la Lowrance au dezvoltat functia StructureScand 3d care genereaza in timp real harta 3D a substratului. Patru dimensiuni disponibile in gama. In zona compacta avem 7 si 9 inchi, iar in gama de varf 12 si 16 inchi.

Seria de sonare Lowrance HOOK Reveal

Noutatile anului 2020. Lowrance face un pas inainte si aduce tehnologii importante pe segmetul entry level din gama sa de produse. Pe langa optiunule de baza din care amintim Autotuning Sonar, SideScan si DownScan Imaging, americanii aduc o functie importanta din segmentul de mijloc. FishReveal care era pana acum prezenta de la seria Elite Ti2 in sus, se regaseste in gama noua accesibila incepand cu acest sezon. Gratie tehnologiei Lowrance CHIRP si DownScan, acum este posibila o reprezentare grafica detaliata a substratului peste care sunt suprapuse din redarea clasica 2D arcurile care indica prezenta pestilor. Modelele dotate cu sondele de tip TripleShot aduc inca o functie importanta: Genesis Live. Din acest moment, gama accesibila de sonare Lowrance devine mai puternica si mai apetisanta. Odata cu aceasta optiune, apare si slotul pentru cardurile de tip MICRO SD.

De ce sa achizitionezi un sonar pescuit Lowrance de la Total Fishing

Numeroase modele de sonare pescuit Lowrance sunt disponibile in oferta magazinului de pescuit online si fizic, impreuna cu specificatiile prezente pentru fiecare produs astfel incat fiecare pescar poate gasi modelul potrivit la un pret avantajos.

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur
Search engine powered by ElasticSuite