Inapoi

Momitoare method

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 837

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 837

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Pescuit la feeder pe bazinul 5 Doripesco
Urmareste filmul "Pescuit la feeder pe bazinul 5 Doripesco!"

In mijlocul toamnei, am urcat in munti pentru o partida de pescuit la method feeder la crap. Ne-am oprit pe malurile bazinului 5 din Complex Doripesco, unde Radu Dascalescu il are ca invitat pe Cirpian Floroiu. Cei doi pescari au tinte clare in aceasta sesiune de pescuit. Pe Ciprian il asimilam mai bine dupa 2.20 Baits. Este gama de nada pe care a conceput-o special pentru pescuitul crapului in disciplina method feeder. Scenariul partidei nu este unul favorabil. Temperaturile matinale din zona nu urca mai mult de 2.5 grade Celsius. Asadar, sunt conditionati sa isi gandeasca strategii aplicabile unui climat rece. Crapii nu se impaca bine cu temperaturile scazute.

In acest episod, Radu Dascalescu reuseste sa atinga foarte multe subiecte importante si delicate despre pescuitul crapului la method. Ciprian este un pescar extrem de deschis si ofera raspunsuri valoroase si complexe, bine argumentate.

Nimic nu este omis. De la nada, mecanica, nivel de umezire si pana la carlige sau dimensiuni de momeli ori culori castigatoare, totul este pus pe masa. Va invitam alaturi de cei doi pescari care putem spune ca au pregatiti un atelier complex mai repede decat o partida de pescuit la feeder.

Ciprian Floroiu este un pescar activ in fenomenul competitional, iar Radu exploateaza acest lucru la maxim. Obtine informatii pretioase despre nadire si metode de capturare a crapilor in conditii de presiune ridicata pe lac.

Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.

Inventat pentru pescuitul crapului, method feeder-ul face referire la o tehnica de pescuit. “Metoda” ,cum se poate traduce liber, nu este altceva decat “o gaselnita englezeasca” cu randament ridicat in capturarea exemplarelor de crap, folosind o lanseta de feeder. Concentreaza atat nada cat si momeala de carlig intr-o zona mica ca dimensiuni. Mai mult, principiul are la baza mascarea carligului si a momelii sub un strat de nada, plasata pe un momitor special.

Cum pescuim cu method feeder

Ca in orice alt stil, pescuitul  cu un momitor feeder de tip method, implica sa lansam in zona tinta “capcana”.  Pentru a exploata la maxim acest stil de pescuit, trebuie sa intelegem mecanica de functionare atat a monturii cat si a procesului de nadire a vadului. Tehnica presupune utilizarea nadei clasice sau a peletilor. Exista limitari in acest sens, dar numai din considerente tehnice. Nada trebuie sa fie cat mai fina , iar peletele este indicat sa fie intre 1 milimetru pana la maxim 4 milimetri.

Ce este method feeder

La baza, este o tehnica de pescuit distincta. Are ca scop introducerea in areal a unei cantitati de nada limitata cu ajutorul unui momitor sau a unui tip de momitoare dedicate acestui stil. Sunt plate si in partea superioara prevazute cu un sistem de tije dispuse in asa fel incat atat nada cat si momeala de carlig sa stea bine si sa reziste la momentul impactului cu apa. Tehnica in sine a fortat producatorii sa dezvolte momitoare dedicate conditiilor acestui stil de pescuit. Rolul acestora este de suport in primul rand. Odata pozitionat pe substrat, nada se va desface sub actiunea apei si se va dezintegra de pe momitorul de tip method incet si constant. Degajarea in straturi a nadei asigura un apel la hranire crapilor in primul rand. La momentul la care se va elibera momeala si carligul, crapii vor fi deja obisnuiti cu prezenta monturii in apa si se vor hranii fara ezitare.

Ce este un momitor method

Tot universul acestei tehnici de pescuit orbiteaza in jurul momitorului. Este dotat cu o serie de avantaje. In primul rand, acest momitor are lestul concentrat in partea inferioara si dispus pe intreaga lungime a momitorului. Dispozitia lestului asigura contactul cu substratul in pozitie corecta in asteptarea pestilor. Pentru precizie in lansare, in partea terminala vom regasi o proportie mai mare a greutatii concentrate. Pe langa precizie, exploatam si distantele la care se poate pescui cu aceste momitoare.

Sunt prevazute cu mici fante ori canale special concepute pentru ca apa sa se poata infiltra in nada si sa grabeasca procesul de dezintegrare. Este important ca in urma lansarii, nada sa se pozitioneze in jurul momitorului de tip method si sa  faca cat mai vizibila si apetisanta momeala de carlig.

Aceleasi fante sunt responsabile in momentul recuperarii pentru fluiditatea de inaintare in apa catre mal a method-ului.

Cum folosim un mould method

 Scopul principal in aceasta tehnica este prezentarea cat mai naturala a monturii. Degajarea nadei in mod constant si uniform este principalul obiectiv al pescarului de method feeder. Astfel, momitoarele care se incarca EXCLUSIV in partea superioara au nevoie de o matrita de incarcare. Method mould cum ii spun britanicii. Matrita sau mould-ul, asigura compactarea nadei sau a peletelor atat cat este necesar. Suficient este cuvantul corect. Suficient cantitativ si suficient de compact pentr a rezista la unda de soc provenita in lansare si la contactul cu apa.

Nada ce urmeaza a ajunge in vad se va pozitiona in mould. Pasul urmator este introducerea momelii si a carligului dupa care urmeaza momitorul de method in sine.

Pentru pescuitul la feeder atat pe ape curgatoare cat si pe lacuri utilizarea momitoarelor este esentiala pentru atragerea pestilor in zona dorita si pentru mentinerea atentiei acestora.

Exista varianta folosirii momitoarelor method ce au forma si capacitatea de a retine nada in zona pe care o vizam.

Momitoarele method pot fi achizitionare in mai multe variante. Exista seturi ce includ momitorul si matrita (moluld) care se foloseste pentru incarcarea si compactarea eficienta a nadei. De asemenea, pot fi alese doar momitoarele sau matritele in functie de necesitatile fiecarui pescar.

Matritele sunt realizate din material moale (silicon) ce permite manevrarea rapida si curatarea eficienta.

Momitoarele sunt realizate din materiale de calitate si au forma compacta ce asigura stabilitatea nadei in timpul lansarii si eliberarea lenta a acesteia pe vad.

Forma aerodinamica ce faciliteaza lansarile precise la distanta si buna stabilitate, alaturi de marimea si greutatea momitorului method sunt alte cateva trasaturi care conteaza in alegerea modelului potrivit pentru fiecare situatie intalnita in cadrul partidelor de pescuit la feeder.

Diferite modele de momitoare method si matrite (mould) pentru acestea sunt disponibile in magazinul de pescuit online si cel fizic la oferte si preturi bune, de la cele ieftine, accesibile indiferent de bugetul pe care il aveti alocat pentru echipamentul de pescuit pana la cele din gama inalta de pret, realizate cu ajutorul celor mai noi materiale si tehnologii, de branduri renumite in domeniu pentru calitate produselor lor si pentru inovatiile pe care le fac in dezvoltarea noilor game de produse concepute pentru pescuitul la feeder.


Ce este un momitor method feeder ?

Un momitor method feeder este un suport pentru nada realizat dintr-un lest sub forma de placa si in partea superioara prevazut cu un profil structurat pentru atasarea nadei. Poate veni in mai multe forme si dimensiuni.


Ce set momitoare method feeder sa aleg ?

Este indicat sa se aleaga un set momitoare method feeder cu greutati diferite. Avantajul este regasit in exploatarea vadului cu diferite greutati pentru o mai buna gestionare a distantelor de pescuit si a cantitatii de nada folosita.


Se poate pescui la Dunare cu momitoare method feeder ?

Tehnica cu momitoare method feeder a fost dezvoltata pentru pescuitul apelor statatoare. Ocazional, pe apele curgatoare se poate apela la acest tip de pescuit, EXCLUSIV, in zonele unde apa are un curs lent.


Ce momitor method feeder sa aleg pentru distanta ?

In general se alege un momitor method feeder pentru distanta din gama producatorilor consacrati. Aici se regasesc Preston, Drennan, Korum, Guru si Matrix.

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur