Inapoi

Mulinete spod, marker

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

12 Produse

Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

12 Produse

Vizualizeaza ca Tabel Lista
Pescuit la crap cu Ciprian
Urmareste filmul "Pescuit la crap cu Ciprian "CPK" Ene"

In acest episod plecam pe urmele crapului in tehnica plantat. Ciprian Ene este invitatul lui Radu Dascalescu de aceasta data. Este unul dintre pescarii care practica in cea mai mare parte din timp pescuitul plantat. De peste 17 ani este, putem spune, “ rezident” pe malurile lacului Tancabesti.

In aventurile sale prin Euopa sau Africa, Ciprian s-a intalnit cu foarte multe situatii in acest tip de pescuit. Ca prim subiect de discutie aflam de ce lansetele in asteptare sunt pozitionate spre vertical.

Nu este un efect dragut de poza, ci o zona de protectie a firelor plantate ne spune Ciprian. Tehnica in sine este complexa si de acuratete. Barca este elementul cheie. Vom descoperi impreuna care sunt principalele avantaje pe care le poti obtine in aceasta tehnica cu ajutorul unei barci gonflabile.

Principala conditie este sa fie lata. Acest lucru ofera stabilitate in conditii meteorologice nefavorabile navigarii.

Urmatorul pas pe care Ciprian il detaliaza este sondarea si modalitatile la care apeleaza pentru a stabili unde isi va pozitiona monturile. Mare atentie, aceasta este prima etapa. Locul initial nu este intotdeauna locul definitiv. Ca o scurta paranteza, ne mentioneaza si despre un pescuit la distanta de 900 de metri. Interesant este ca vom afla ce greutate a folosit pentru plumbul monturii de crap la plantat.

In ultima parte a emisiunii, Ciprian ne va confectiona o montura de plantat pe care o foloseste de mai bine de doua sezoane. Este o montura atat pentru start de sezon cat si pentru final. Tipul firului pentru legarea carligului este unul suplu. La capatul firului de par pentru momeala, vom gasi un ansamblu critic echilibrat realizat din boilies si pop-up. Montura in sine este gandita pe leadcore. O mai buna stabilitate pe substrat va fi obtinuta daca si firul principal al monturii este unul care sare de 1 metru.

Se continua montura cu inaintasul. In primul rand este gros. In al doilea rand este lung. Daca urmariti emisiunea, veti afla si motivele acestei afirmatii. Daca sunteti curiosi sa aflati care sunt lansetele ideale in pescuitul plantat, nu ramane decat sa urmariti cele 90 de minute dedicate unui stil de pescuit extrem de tehnic si productiv ! Daca vreti sa deveniti pescari mai buni si mai bine informati, va recomandam acest material plin de tehnica si informatii pretioase !

Daca sunteti iubitori ai pescuitului la crap, nu ratati acest episod ! Aflati mai multe lucruri urmarind acest material video.

Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.

Cei care practica pescuitul la crap stiu importanta lansarilor precise la locul dorit, chiar daca acesta se afla la mare distanta. La fel de importanta este nadirea locului de pescuit, acest lucru putandu-se realiza in mai multe feluri (de pe mal sau din barca). Asa a aparut necesitatea dezvoltatii unor produse dedicate nadirii si marcarii locului.

Printre acestea sunt si mulinetele pentru nadire si marcare (mulinete Spod & Marker). Au o constructie speciala, cu 2 sau 3 clipsuri  pentru marcarea firului. Forma clipsului a fost modificata si perfectionata pentru a nu agata si deteriora firul. Greutatea redusa si forma tamburului faciliteaza lansarile la distanta, chiar si in conditiile unei nadiri masive si continue.

Tehnologiile noi si componentele de calitate ce stau la baza realizarii acestor mulinete, imbunatatesc precizia lansarilor si prelungesc durata de utilizare a lor. In functie de model si producator, sunt echipate cu sistem special ce protejeaza firul impotriva strangerii sub tambur, cu pick-up rezistent, cu siguranta ce impiedica declansarea accidentala in timpul utilizarii sau cu rotor echilibrat pe computer ce reduce vibratiile aparute in timpul recuperarii. Sistemul de franare ce permite adaptarea puterii acesteia in functie de necesitati si puterea foarte mare de recuperare a firului pe tura de manivela, sunt alte cateva trasaturi ce faciliteaza lansarile si recuperarile diminuand efortul care apare de cele mai multe ori pe parcursul unei partide de pescuit.

Daca esti in cautarea mulinetei ideale pentru nadire si marcare gasesti in magazinul online si fizic, preturi mici si oferte la diverse mulinete.

Cand folosim o mulineta de spod ?

O mulineta de spod este destinata procesului de nadire. Prin constructie nu difera cu mult fata de o mulineta normala de pescuit la crap. Este gandita pe un concept robust cu angrenaje rezistente. Este caracterizata de un tambur inalt si generos pentru a favoriza distantele mari in aruncare.


Ce este o mulineta de marker ?

Mulineta de marker este similara cu mulineta de spod. Poate fi aceessi, daca are in dotare tambur de rezerva. Spre deosebire de mulineta de spod, firul principal al mulinetei de marker este un fir textil. Rolul unei mulinete de marker este de sondare si identificare a variatiilor adancimii substratului si tipologiei acestuia. Colmatari, depuneri sau substrat tare. In acelasi timp are rol de baliza temporara in procesul de nadire. Ulterior, se vor clipsa distantele astfel identificate pe mulinetele de pescuit.


Ce mulineta de spod sa aleg ?

Oferta este variata. Cele mai intens utilizate modele sunt mulinetele de spod Shimano si mulinetele de spod Okuma.


Pot folosi o mulineta de spod ca mulineta de marker ?

Da, cu siguranta! Este nevoie ca mulineta sa detina in dotare si un tambur de rezerva sau sa existe posibilitatea achizitiei unui astfel de tambur. Spod-ul ca activitate necesita fir de tip monofilament, iar marker-ul fir principal textil.

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur