Inapoi

Jig-uri turnate

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 1540

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 1540

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Pescuit la clean cu naluci artificiale  - spinning
Urmareste filmul "Pescuit la clean cu naluci artificiale - Spinning"!

Pornim in noul sezon de emisiuni pe urmele cleanului. In acest episod, Radu Dascalescu ne invita “La pescuit cu TotalFishing” in compania lui Alex Bucur. Alex este un pasionat al pescuitului cleanului cu naluci. Nalucile pentru clean difera in functie de anotimp. La fel si echipamentul la care apelam ne spune Alex. Astfel, luam contact cu cele doua modele de lanseta de spinning pe care le pescuieste in mod frecvent. Diferentele sunt sesizabile. Fiecare lanseta in parte este atribuita anumitor naluci din clase diferite.

Este important sa intelegem ca in acest stil de pescuit, avand ca tinta cleanul, o singura lanseta nu poate intruni toate conditiile in exploatare. Lui Alex ii place sa pescuiasca rauri inguste cu debit mic spre moderat. Uneori, daca timpul ii permite, face expeditii atat pe balastiere cat si pe lacuri in cautarea acestui rapitor.In functie de anotimp, apeleaza la naluci dedicate cleanului din clase diferite. Conteaza si nivelul de claritate al apei. In perioada calda apeleaza cel mai des la naluci reactive. Aici isi concentreaza atentia asupra linguritelor rotative si voblerelor. Apetitul pestilor il obliga sa lanseze la apa anumite naluci. Cranck-uri cand pestele este agresiv si ataca tot ce “pica” pe apa, minnow-uri cand este apatic. Rotativele cu precadere primavara din experientele lui dau randament ridicat.

Odata cu racirea apelor, nalucile pe care le pescuieste sunt imitatii de larve, sau gruburi mici. Apeleaza la gramaje reduse intre 0.8 grame si 1.2 grame. Timpii de asteptare intre doua salturi ale nalucii sunt mai mari. Aflam de la Alex ca in sezonul rece, cleanul se poate captura foarte bine la spinning daca apelam la naluci potrivite. Au tendinta sa stea grupati in zonele cele mai adanci din areal.

In pescuitul cleanului, ca pescar, trebuie sa ai rabdare. Trebuie sa intelegi ca este un peste suspicios care la primul semn de pericol sau contact vizual cu pescarul dispare in “ adancuri”. Localizarea acestui peste este dificila. Sonarul poate fi o solutie daca ne raportam la balastiere si lacuri.

Cel mai bun sonar in pescuitul cleanului pe rauri ramane o pereche de ochelari polarizati. Avantajele sunt evidente. Pescarii care ajung pe rauri in cautarea cleanului, nu ar trebui sa plece la drum fara ochelari ne spune Alex.

Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.

Pentru pescuitul pestilor rapitori este necesara utilizarea unor jiguri rezistente care sa permita folosirea repetata a plasticelor moi fara a le deteriora si sa reziste atacurilor pestilor vizati.

Cele mai bune rezultate in cadrul pescuitului la salau se obtin prin utilizarea unui jig de pescuit echipat cu carlig de calitate realizat din otel carbon etc.

Jigurile difera prin marime, forma, diametru, culoare si greutate, fiind alese in functie de locul de pescuit, pestele dorit si preferintele pescarului, in asa fel incat sa optimizeze sansele unei capturi memorabile.

Jigurile se pot alege in functie de forma (roundhead, sabot, stand-up etc.) sau greutate, acestea influentand evolutia nalucii folosite. De asemenea, pot fi alese in functie de brandul preferat.

Numeroase modele de jiguri turnate sunt disponibile in magazinul de pescuit online. Acestea sunt realizate in matrite profesionale si ofera posibilitatea utilizarii repetate fara a deteriora momeala.

Jigurile pot fi folosite intr-o gama larga de aplicatii in functie de situatie: cu nalucile soft la biban si salau, la somn sau stiuca. De asemenea, pot fi un ajutor de incredere la pescuitul pe lacuri sau ape curgatoare. Alegerea jigului potrivit pentru fiecare situatie optimizeaza sansele prinderii unui peste de dimensiuni impresionante care va atrage aprecierile pozitive ale celor apropiati.

O gama variata de jiguri sunt disponibile la oferte si preturi exceptionale de la cele ieftine accesibile indiferent de buget, pana la cele din gama inalta de pret, toare fiind realizate cu materiale de calitate si avand carlige rezistente. Acestea indeplinesc cele mai riguroase cerinte din partea pescarilor la rapitori.

Ce sunt carlige pentru jig ?

Carligele jig sunt carlige de pescuit special concepute pentru a arma o naluca si a caror particularitate, data prin forma, este posibilitatea de a fi echipate cu un lest realizat din plumb ( prin turnare ).


Ce este o matrita de jiguri ?

Matrita de jiguri este un instrument realizat din materiale rezistente la temperaturi inalte al carei scop este transformarea unui carlig pentru jig in sistemul complet care poarta denumirea de " jig turnat ". Acest ansamblu este format din lest ( realizat din plumb ) si carlige de jig . Matrita este prevazuta cu locasuri special proiectate ( camere de turnare ).


Ce inseamna un jig pentru spinning ?

Jigul pentru spinning este ansamblul format din carligul de jig si plumbul atasat acestuia, cu rolul de lest ( greutate ) prin procesul de modelare termica a plumbului in interiorul unei matrite speciale.


Ce sunt jigurile turnate ?

Jigurile turnate sunt sistemul care permite atasarea unei naluci pe un suport dedicat avand ca scop animarea momelii artificiale.


Cand folosim un jig la pescuit ?

Se poate folosi un jig in tehnicile care vizeaza pescuitul rapitorilor. Vin in diferite forme si greutati, adaptate conditiilor de pescuit, arealului si perioadei aferente anotimpului in care se va practica sesiunea de pescuit.


Ce inseamna o cutie de jiguri ?

Prin cutie de jiguri se face referire la un sistem de stocare realizat din materiale plastice cu anumite caracteristici. Cutia de jiguri este compartimentata si ajuta pescarul sa isi depoziteze jigurile de pescuit in ordine pe greutati si marimi.

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur