Inapoi

Fire strune monofilament

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

17 Produse

Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

17 Produse

Vizualizeaza ca Tabel Lista
Pescuit la clean cu naluci artificiale  - spinning
Urmareste filmul "Pescuit la clean cu naluci artificiale - spinning"

Pornim in noul sezon de emisiuni pe urmele cleanului. In acest episod, Radu Dascalescu ne invita “La pescuit cu TotalFishing” in compania lui Alex Bucur. Alex este un pasionat al pescuitului cleanului cu naluci. Nalucile pentru clean difera in functie de anotimp. La fel si echipamentul la care apelam ne spune Alex. Astfel, luam contact cu cele doua modele de lanseta de spinning pe care le pescuieste in mod frecvent.

Diferentele sunt sesizabile. Fiecare lanseta in parte este atribuita anumitor naluci din clase diferite. Este important sa intelegem ca in acest stil de pescuit, avand ca tinta cleanul, o singura lanseta nu poate intruni toate conditiile in exploatare.

Lui Alex ii place sa pescuiasca rauri inguste cu debit mic spre moderat. Uneori, daca timpul ii permite, face expeditii atat pe balastiere cat si pe lacuri in cautarea acestui rapitor. In functie de anotimp, apeleaza la naluci dedicate cleanului din clase diferite. Conteaza si nivelul de claritate al apei. In perioada calda apeleaza cel mai des la naluci reactive. Aici isi concentreaza atentia asupra linguritelor rotative si voblerelor. Apetitul pestilor il obliga sa lanseze la apa anumite naluci.

Cranck-uri, cand pestele este agresiv si ataca tot ce “pica” pe apa, minnow-uri cand este apatic. Rotativele cu precadere primavara din experientele lui dau randament ridicat.

Odata cu racirea apelor, nalucile pe care le pescuieste sunt imitatii de larve, sau gruburi mici. Apeleaza la gramaje reduse intre 0.8 grame si 1.2 grame. Timpii de asteptare intre doua salturi ale nalucii sunt mai mari. Aflam de la Alex ca in sezonul rece, cleanul se poate captura foarte bine la spinning daca apelam la naluci potrivite. Au tendinta sa stea grupati in zonele cele mai adanci din areal.

In pescuitul cleanului, ca pescar, trebuie sa ai rabdare. Trebuie sa intelegi ca este un peste suspicios care la primul semn de pericol sau contact vizual cu pescarul dispare in “ adancuri”. Localizarea acestui peste este dificila. Sonarul poate fi o solutie daca ne raportam la balastiere si lacuri.

Cel mai bun sonar in pescuitul cleanului pe rauri ramane o pereche de ochelari polarizati. Avantajele sunt evidente. Pescarii care ajung pe rauri in cautarea cleanului, nu ar trebui sa plece la drum fara ochelari ne spune Alex.

Daca vreti sa deveniti pescari mai buni si mai bine informati, va recomandam acest material plin de tehnica si informatii pretioase ! Daca sunteti iubitori ai pescuitului la spinning, nu ratati acest episod ! Aflati mai multe lucruri urmarind acest material video.

Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.

Pentru pescuitul la spinning este necesara utilizarea unor strune rezistente in timpul recuperarii exemplarelor de mari dimensiuni. Strunele utilizate pentru pescuitul la rapitori pot fi realizate din materiale diferite, exista fire monofialament, fire fluorocarbon si fire metalice pentru strune. Firele monofilament pentru strune sunt realizate dintr-un material special foarte rezistent constituind o alternativa pentru leaderul din otel. Culoarea firului monofilament pentru leader, lungimea, diametrul si rezistenta acestuia, sunt doar cateva din caracteristicile de care se tine cont in momentul alegerii unui fir pentru strunele utilizate in timpul pescuitului la spinning.

Firele monofilament pentru leader au rezistenta buna la abraziune si alegerea unui fir care are capacitatea de a fi aproape invizibil in apa imbunatateste sansele unor capturi numeroase in fiecare sesiune de pescuit la rapitori.

Firele monofilament pentru strune sunt realizate din materiale de calitate iar bobinarea in sistem paralel mentine calitatile acestora o perioada indelungata. Indiferent de diametrul, rezistenta, lungimea firului cautat sau de locul de pescuit, echipamentul utilizat sau brandul preferat, in magazinul de pescuit online si fizic puteti gasi numeroase modele de fie monofilament pentru strune la oferte si preturi foarte bune. De la cele ieftine, accesibile indiferent de bugetul rezervat pescuitului pana la cele din gama superioara de pret realizate cu ajutorul celor mai noi tehnologii si materiale disponibile pe piata de profil, firele monofilament sunt disponibile intr-o gama variata care raspunde cerintelor diferite ale pescarilor de spinning si contribuie la imbunatatirea rezultatelor obtinute de acestia la fiecare iesire in mijlocul naturii si in cadrul competitiilor oficiale de pescuit la rapitori.

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur