Inapoi

Pescuit la rapitori, spinning

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 39771

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 39771

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Pescuit la stiuca pe lac nou, continuarea...
Urmareste cele doua filme cu tema "Pescuit la stiuca".


Am luat lanseta de spinning si am plecat pe lacuri de pescuit dupa stiuca. Trusa de rapitor a fost atent selectata si a continut naluci reactive si naluci moi, mai mult sau mai putin ieftine, dar asta nu a mai contat, urma sa luam cu asalt un " teren" nou de joaca.

Am descoperit alaturi de Mihai si Radu, lacul Baltatu. O intindere superba de apa, presarata cu plauri plutitori, copaci scufundati si palcuri de stuf. Nu am fost siguri daca suntem la 20 de minute de capitala sau in inima Deltei.

Am dotat lanseta de rapitor si mulineta de spinning corespunzator si am dat startul unei partide de control folosind naluci suspending, naluci sinking, naluci hard si naluci soft in cautarea stiucilor flamande. Atat Mihai cat si Radu au avut echipament de pescuit la rapitor dedicat acestei specii. Fiecare a avut o abordare diferita. Mihai a apelat la o lanseta de rapitor medium in timp ce Radu a pescuit exclusiv cu lansete heavy si extra heavy.

Afla cum s-a desfasurat partida celor doi pescari pe o apa total necunoscuta lor si ce strategie au abordat apeland la experientele anetrioare in pescuit la stiuca. Nu rata acest film daca esti pescar de rapitor. Afla secrete si strategii castigatoare despre pescuitul la stiuca.

Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.

O partida de pescuit la rapitor este o provocare, mai ales pe ape salbatice. Pe modelul, daca vrei captura, munceste! Cauta locul cu pesti ! Rapitorul e bandit, stie sa se camufleze folosindu-se de vegetatia pe de langa mal, de praguri sau alte structuri. Le-ai gasit, perfect. Serveste momeala de succes. Asa ca scotoceste prin trusa cu naluci, trusa pe care ar trebui sa nu o incarci prea mult, caut-o pe cea castigatoare si incepi si perie. Grija maxima cu periajul si fa-l cu cap ca sperii captura. In deschidere lansezi aproape de mal, apoi continui spre larg, in evantai. Este acolo, ataca, nu te grabi sa intepi, pastreaza suspansul pana prinzi momentul atacului perfect. Daca l-ai intepat, din nou nu te grabi. Graba strica treaba. Un drill rapid, adica un fel de taras prin apa, nu face altceva decat sa sperie ceilalti pesti si sa-ti reduca sansele de a mai prinde ceva pe locul respectiv.

Evident in toata aventura, un rol foarte important, in momentele cheie, il joaca echipamentul de spionning. Pentru pescuit la rapitor, atat lanseta, cat si mulineta, sunt la fel de valoroase, de multe ori nu chiar ieftine. Insa nu lipsesc din categoria low budget, modele pertinente, cu echipari ce tin pasul cu conceptele moderne ale pescuitului. Pentru lansete, alege in functie de locul pescuit, fie ca lansam din barca sau de pe mal, si functie de adancimea apei si captura vizata. In cazul alegerii unei mulinete, lucrurile sunt mai usoare.

Astfel, daca te-ai decis, de exemplu, sa-ti faci un selfie cu un salau pe Dunare, in materie de lansete doteaza-te cu un 2.70 m MH , iar la mulinete , un 4500 e ideal.  Nu sunt dificil de gasit. Oferta buna, preturi mici, magazine online. Asta e.


Cum se practica pescuitul la rapitori?

Pescuitul la rapitori se practica cu un echipament format dintr-o lanseta si o mulineta. Are la baza animarea unor momeli artificiale ( naluci ) atat in masa apei cat si pe substrat. In functie de specia de rapitor tintita, se folosesc naluci dedicate. Acestea difera prin forma, culoare, evolutie si adancime atinsa. Firul principal folosit este caracterizat de un diametru redus, profil rotund si cu o capacitate de transmitere a trasaturii ridicata. Poate fi atat textil cat si monofilament.


Ce trebuie sa stii atunci cand te apuci de pescuitul la rapitori?

Este important sa te documentezi despre comportamentul pestelui tinta. Este necesar sa deti informatii despre modul de viata al acestuia, particularitati in hranire si zonele in care traieste. De asemenea, este recomandat sa iti achizitionezi echipamentul in functie de specia de peste rapitor tintita. Nu exista un singur echipament ( lanseta si mulineta ) care sa poata fi folosit la toate speciile de rapitor. Difera in functie de clasa de naluci ce vor fi pescuite, adancimea apei, talia pestilor si profilul apei ( curgatoare sau lac ).


De ce articole ai nevoie pentru pescuitul la rapitor?

Pentru a forma un echipament de pescuit la rapitor, este nevoie de lanseta, mulineta, fir principal si naluci. Daca se practica un pescuit de pe mal, lanseta va fi mai lunga ( intre 2.40 metri si 2.70 metri ). Daca se practica un pescuit din barca, lanseta variaza ca lungime intre 1.98 metri si 2.40 metri. Mulineta este adaptata nalucilor ce vor fi folosite. Marimea mulinetei recomandata este intre 2000 si 3000. 

 

Ce inseamna pescuit la rapitor ?

Pescuit la spinning face referire la tehnicile de pescuit pesti rapitori cu momeli artificiale. Este o disciplina vasta care se adreseaza atat pestilor rapitori de apa dulce, cat si celor de apa sarata.

Pescuit la rapitor este o metoda de pescuit care se adreseaza pestilor rapitori. Include disciplinele de pescuit la rapitor cu naluci si pescuit la rapitor stationar. Se poate practica pescuit la rapitor cu naluci artificiale sau momeala vie. Tipul momelilor folosite impune tehnica de pescuit la rapitor aferenta.

  

Cum se practica pescuitul la rapitori?

 

Pescuitul la rapitori se practica cu un echipament format dintr-o lanseta si o mulineta. Are la baza animarea unor momeli artificiale ( naluci ) atat in masa apei cat si pe substrat. In functie de specia de rapitor tintita, se folosesc naluci dedicate. Acestea difera prin forma, culoare, evolutie si adancime atinsa. Firul principal folosit este caracterizat de un diametru redus, profil rotund si cu o capacitate de transmitere a trasaturii ridicata. Poate fi atat textil cat si monofilament. Pentru a vedea cea mai buna gama de fire principale dedicate pescuitului la rapitor accesati link-ul.


 

Ce inseamna echipament pescuit la rapitor?

 

Acest termen face referire la ansamblul format din lanseta si mulineta de pescuit la rapitor. Exista multe modele de lansete si mulinete, in functie de talia pestilor si specia de rapitor vizata. In pescuitul la rapitor cu naluci, echipamentul este usor si rezistent. In pescuitul la rapitor cu momeala vie, echipamentul este mai greu, fiind un stil in asteptare. Vizualizeaza o gama variata de mulinete sau lansete spinning AICI.

 

 

Ce inseamna pescuit la spinning ?

Pescuit la spinning face referire la tehnicile de pescuit pesti rapitori cu momeli artificiale. Este o disciplina vasta care se adreseaza atat pestilor rapitori de apa dulce, cat si celor de apa sarata.

 

 

 

Cum aleg tehnica de pescuit la spinning ?

 

In functie de specia sau speciile de rapitori tinta, se va alege tehnica de pescuit la spinning. Tehnica are la baza atat echipament dedicat cat si naluci proiectate special pe anumite clase de pesti rapitori. Asadar, specia pestilor, talia exemplarelor, comportamentul de hranire, sau hrana naturala, sunt factori care conduc pescarul spre alegerea corecta a tehnicii de spinning corespunzatoare. Citeste mai mult despre pescuitul rapitorului accesand blog-ul TotalFishing.

 

 

 

Ce echipament sa aleg pentru pescuit la spinning incepator ?

 

In situatia in care sunteti incepator, se pune problema achizitionarii unui echipament permisiv care sa poata fi utilizat in mai multe scenarii si la mai multe specii de pesti. Pentru un echipament de pescuit la spinning, corespunzator unui pescar incepator, este recomandata o lanseta cu o lungime de 2.40 metri, cu o putere de aruncare situata intre 7 si 21 de grame, si cu o actiune de tip fast ( rapida ). Pentru un acces rapid la un portofoliul variat de lansete spinning, ideale pentru pescarii aflati la inceput de drum accesati acest link.

 

 

 

Ce trebuie sa stiu despre pescuit la spinning la salau ?

 

Cand vorbim despre pescuit la spinning la salau trebuie sa intelegem ca vorbim de un complex de factori care trebuie stapaniti cu virtuozitate. Pe de o parte este necesar sa intelegem comportamentul pestelui si modul in care-l localizam, pe de alta parte, calibrarea echipamentului in functie de factorii din teren: adancimea apei, prezenta curentului ( in cazul apelor curgatoare ), sau perioada din an in care se va pescui salaul.

 

 

 

Ce inseamna o montura de pescuit la spinning ?

 

Montura de pescuit la spinning face referire la ansamblul care ajunge in apa si va fi animat . Este compus din naluca,jig, sistem de atasare a nalucii si a jigului de firul principal, si inaintas. Acesta din urma ( inaintasul ) poate fi de doua tipuri : fluorocarbon sau struna metalica.

 

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur