Inapoi

Clipsuri, conuri crap

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 208

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 208

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Urmareste filmul "Pescuit la crap - atractie VS selectie"!

Monturile reprezinta piesa de rezistenta in intregul ansamblu de pescuit la crap. Sunt practic componentele cu care pestele tinta va interactiona. In functie de o serie de factori care se intersecteaza, anumite monturi pot avea un randament mai bun decat altele. Alegerea rig-ului pentru crap impune si clasa de momeli ce poate fi utilizata.

Odata cu timpul si experientele pescarilor, monturile dedicate crapului au ajuns sa se imparta in doua mari categorii dictate de momelile utilizate. Momelile sunt naturale sau artificiale. Din prima clasa este evident ca se face referire la nutritie, in vreme ce a doua categorie este una de atractie. Ambele clase de momeli necesita anumite monturi.

Comportamentul crapului variaza in functie de sezon, avand tipare bine stabilite pe intregul an. In perioada calda va patrula arealul in cautarea surselor naturale de hrana. Odata cu racirea apei, se va cantona in grupuri mari, fara o activitate notabila. Sezonul stabileste clasa de momeli care va oferi un randament mai bun in partidele de pescuit.

Monturile se impart astfel in cele doua mari clase impuse de momelile utilizate.

Monturile dedicate momelilor artificiale sunt caracterizate de nevoia unui camuflaj suplimentar si extrem de fidel arealului in care sunt plasate. Aceasta conditie apare din cauza temperaturii scazute a apei. Crapii sunt animale cu sange rece. Depind de o sursa externa pentru a-si ridica temperatura corpului. Isi conserva energia in aceasta perioada prin limitarea miscarilor. Apele sunt mai limpezi, ca atare, simtul vizual devenind mai accentuat si mai exploatat de crap.

La polul opus, o apa cu o temperatura mai mare nu va mai impiedica crapii sa patruleze zone vaste. Apele se vor "tulbura" rapid, diminuand capacitatea vizuala a pestilor. In aceasta perioada simtul olfactiv primeaza.

Atat momelile de atractie cat si cele de nutritie au un numitor comun: aroma. Se manifesta diferit in functie de momeala dar se reflecta direct asupra monturii utilizate.

Pentru rezultate cat mai bune, este important sa alocam atentie monturilor. In acest material video, subiectul principal sunt monturile. Cand folosim in pescuitul crapului o montura de interceptie si cand apelam la una de selectie sunt subiecte pe care Claudiu Garlea si Radu Dascalescu le dezbat pe malurile lacului GoldFish Lake.

Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.


 

Pasionatii pescuitului la crap stiu ca acest tip de activitate, pe langa relaxare, presupune si multa atentie in conditiile lipsei unor accesorii care sa reduca riscul deteriorarii monturii din cauza structurilor prezente in unele locuri preferate de crap.

Pentru ca partida de pescuit sa se desfasoare in cele mai bune conditii sunt necesari conectori pentru montura cu plumb pierdut, clipsuri pentru plumb etc.

Clipsurile pentru plumb (Lead clip) sunt realizate din materiale de calitate, foarte rezistente, fiind potrivite pentru zonele dificile de pescuit. Acestea pot fi de diferite culori, potrivite fiecare pentru un anumit tip de substrat, urmand sa fie alese de fiecare pescar in functie de locul de pescuit preferat.

Conurile din cauciuc se folosesc pentru montura cu plumb pierdut alaturi de clipsurile pentru plumb si au culori ce permit camuflajul pe substrat. Finisajul lor este neted pentru a nu agata montura.

Conectorii anti tangle ofera un control foarte bun asupra monturii. Au diferite culori care permit invizibilitatea monrutii de crap pe substrat si diferite marimi.

Exista si varianta conectorilor impregnati cu tungsten. Acestia au o greutate marita si permit scufundarea rapida a monturii. Pot fi realizati din cauciuc sau silicon ce imbraca perfect vartejele.

In functie de marime, conurile anti tangle pot fi folosite pentru anumite tipuri de monturi. Previn incurcarea monturii in timpul lansarii.

Numeroase modele de clipsuri si conuri de crap sunt disponibile in magazinul de pescuit online la oferte si preturi mici. Aici gasiti o gama larga de modele, marimi, si culori, ce permit alegerea produsului porivit pentru cerintele fiecarui pescar.

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur