Inapoi

Alune tigrate

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

47 Produse

Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

47 Produse

Vizualizeaza ca Tabel Lista
Urmareste filmul "Pescuit la crap randamentul nadirii de apel"!

Nadirea de apel este pasul care creioneaza startul partidei. Introducerea in areal a nadei este momentul cheie care decide prin alegerile pescarului modul si evolutia intregii sesiuni de pescuit. Exista riscuri in acest moment si sunt caracterizate de tipologia nadelor introduse.

Volumul decis, granulatia si solubilitatea sunt factori importanti in aceasta ecuatie. Oricare dintre acesti factori este in directa legatura cu ceilalti , toti avand aceeasi importanta. Uneori cantitaiv discutand, este prudenta o nadire nu foarte voluminoasa, cu elemente a caror solubilitate este ridicata. Efectul , pe cat de intens, pe atat de limitat. Solubilitatea este factorul care defineste timpii de eficienta ai nadelor. Sub influenta temperaturii si nu in ultimul rand a adancimii, solubilitatea impune procesul mecanic de dezintegrare a nadelor utilizate. Randamentul nadirii de apel face referire la perioada, durata si mecanica activarii nadelor folosite. Bilele solubile, peletele de medii si mari dimensiuni, boilies-urile, sunt elemente cheie in pescuitul crapului. Evident, semintele procesate termic sunt importante si la start de partida pot crea un avantaj pescarului, insa pe un timp limitat. Astfel, strategiile pe termen mediu lung se contureaza prin alegerea bilelor fierte, acestea avand nevoie de un timp mai mare pentru a se activa.

La polul opus, solubilele sunt ideale, acestea necesitand perioade mici pentru activare. In oricare din cazuri, temperatura apei este elementul cheie. Cu cat apa este mai calda, cu atat nadele vor lucra mai rapid. Pe o temperatura mai joasa, procesul este mai lent, iar bilele fierte pot iesi din discutie. Un vad defensiv implica alegeri din zona de elemente cu solubilitate ridicata. Prin dizolvarea rapida, zonele furajate se vor reseta. Nu se intampla acelasi lucru si cu boilies-urile, care prin prezenta indelungata pe vad, daca nu sunt pe placul crapilor, devin bariere ( zone pe care crapii le vor ocoli).

Este important asadar ca la start de partida cand incepem nadirea de apel sa alegem atent tipologia nadelor care urmeaza a fi introduse in areal.

De mentionat este faptul ca atat adancimea cat si temperatura apei intotdeauna vor dicta nivelul de solubilitate al nadelor alese.

Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.


INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur