Inapoi

Cloncuri

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

30 Produse

Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

30 Produse

Vizualizeaza ca Tabel Lista

In timpul pescuitului la somn alaturi de elementele necesare pentru prinderea si recuperarea exemplarelor de mari dimensiuni, o mare importanta o au metodele de atragere a interesului acestora.

Astfel branduri renumite si nu numai au dezvoltat game de produse dedicate pescuitului la somn. Acestea au caracteristicile necesare ce faciliteaza obtinerea unor noi rezultate remarcabile in timpul partidelor de pescuit la somn.

Pentru atragerea somnului in zona dorita se poate folosi un clonc. Aceste instrumente sunt realizaate in general din lemn dar exista si modele din carbon si sunt concepute pentru diferite situratii intalnite in timpul partidelor de pescuit la somn.

Astfel exista cloncuri cu forme diferite pentu pescuitul pe ape cu adancime mica, medie sau mare. Lemnul rezistent din care sunt realizate, finisajul care ofera o protectie suplimentara in timpul utilizarii, manerul ergonomic care permite o prindere ferma  sunt doar cateva din elementele dupa care este ales un clonc pentru pescuitul la somn.

Exista si modele de clonc realizate din carbon, cu maner ergonomic texturat si design modern care va atrage si cei mai suspiciosi pesti.

Indiferent de specificatiile locului de pescuit ales sau de echipamentul utilizat, puteti gasi diferite modele de clonc in magazinul de pescuit online si cel fizic la oferte si preturi excelente, de la cele ieftine, accesibile indiferent de bugetul pe care il aveti alocat pentru urmatoarea partida de pescuit la somn pana la cele din gama inalta de pret, realizare de branduri renumite, unele cu traditie in domeniul confectionarii cloncurilor pentru acest tip de pescuit.

Gama variata de modele si specificatiile prezente pentru fiecare produs ofera ocazia alegerii cloncului potrivit pentru fiecare situatie.


Cum se practica un pescuit la clonc ?

Pentru un pescuit la clonc este important de retinut ca se practica din barca. Presupune plasarea unei monturi speciale in masa apei si incitarea pestului cu ajutorul unui instrument ( cloncul ) prin lovirea apei la un anumit unghi, avadnd ca rezultat generarea unei unde sonore de joasa frecventa.


Ce inseamna o recomandare clonc ?

O recomandare clonc inseamna identificarea unui anumit tip de clonc care poate stimula pestii in mai multe tipuri de apa ( atat lacuri, baraje sau ape curgatoare ). De retinut este ca " bataia " cloncului este selectiva si ca atare, anumite cloncuri pot atrage mai repede exemplare mai mari.


Care sunt cele mai bune cloncuri ?

Cele mai bune cloncuri sunt cele care pot atrage pesti spre montura pe diferite ape. Aici iese in evidenta unda sonora propagata in apa atat ca intensitate cat si ca durata. Cei doi termeni fac referire la modul in care cloncul este introdus in apa. Sunetul rezultat poate fi mai lung sau mai scurt. Pastila dicteaza frecventa undei sonore.


Cate modele de cloncuri exista ?

Cloncurile se diferentiaza prin forma. Aici se face referire la maner si la pastila. Pastilele pot fi convexe si concave. Manerele pot fi drepte sau arcuite.


Ce inseamna o montura de somn la clonc ?

Montura de somn la clonc este un sistem realizat din unul sau doua carlige de dimensiuni medii sau mari. Sunt poztionate sub lestul care poate avea forma sferica sau ovoida si este din plumb.


Cum aleg cel mai bun clonc in functie de anotimp ?

In functie de anotimp, cloncul se alege in baza tipologiei pastilei in raport cu agresivitatea somnului. In anumite perioade din an, somnul este mai agresiv si raspunde mai bine in aceasta tehnica. Cheia succesului unei partide reusite se afla in tipul pastilei pentru care pescarul opteaza.

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur