Lansete crap

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-24 produse din 657

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
 1. Lanseta Trakko Long Cast Carp 3.90m/4lb
  • Nou
  • Mai ieftin cu 20 %

  Lanseta Trakko Long Cast Carp 3.90m/4lb

  Stoc Magazin

  Rating:
  0%
  Regular Price 210,00 LEI Pret Special 168,00 LEI
 2. Lanseta Anaconda Corky 3.6m/2.75lb
  • Nou
  • Mai ieftin cu 10 %

  Lanseta Anaconda Corky 3.6m/2.75lb

  Stoc Magazin

  Rating:
  0%
  Regular Price 466,00 LEI Pret Special 419,40 LEI
 3. lanseta spod carp expert
  • Nou
  • Mai ieftin cu 15 %

  Lanseta Carp Expert Spod Neo 3.75m/5lb

  Stoc Magazin

  Rating:
  0%
  Regular Price 250,30 LEI Pret Special 212,80 LEI
 4. carp expert shadow black
  • Nou
  • Mai ieftin cu 15 %

  Lanseta Carp Expert Black Shadow Carp 3.90m/3.5lb

  Stoc Magazin

  Rating:
  0%
  Regular Price 186,50 LEI Pret Special 158,50 LEI
 5. lanseta carp expert shadow black
  • Nou
  • Mai ieftin cu 15 %

  Lanseta Carp Expert Black Shadow Carp 3.60m/3.5lb

  Stoc Magazin

  Rating:
  0%
  Regular Price 178,30 LEI Pret Special 151,60 LEI
 6. lanseta telecarp black shadow carp expert
  • Nou
  • Mai ieftin cu 15 %

  Lanseta Carp Expert Black Shadow Telecarp 3.90m/3.5lb

  Stoc Magazin

  Rating:
  0%
  Regular Price 180,40 LEI Pret Special 153,30 LEI
 7. lanseta telecarp carp expert telescopica crap
  • Nou
  • Mai ieftin cu 15 %

  Lanseta Carp Expert Black Shadow Telecarp 3.60m/3.5lb

  Stoc Magazin

  Rating:
  0%
  Regular Price 173,30 LEI Pret Special 147,30 LEI
 8. supercarp kamasaki lanseta crap
  • Nou
  • Mai ieftin cu 15 %

  Lanseta Kamasaki Super Carp 3.60m/3.5lb 3 tronsoane

  Stoc Magazin

  Rating:
  0%
  Regular Price 90,00 LEI Pret Special 76,50 LEI
 9. lanseta supercarp kamasaki
  • Nou
  • Mai ieftin cu 15 %

  Lanseta Kamasaki Super Carp 3.60m/3.5lb

  Stoc Magazin

  Rating:
  0%
  Regular Price 88,00 LEI Pret Special 74,80 LEI
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-24 produse din 657

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Pescuit la crap, aruncari la distanta - Cristian Mihalcea
Urmareste filmul "Pescuit la crap, aruncari la distanta - Cristian Mihalcea"

Ramanem ancorati in zona de distanta cand discutam de pescuitul la crap. In acest episod, Radu Dascalescu merge “ La pescuit cu TotalFishing” in compania lui Cristian Mihalcea. Cristi este consultant Shimano pentru divizia de crap. Este omul momentului in lansari de distante extreme, fiind castigator al mai multor competitii de profil. Bifeaza peste 220 de metri ca performanta intr-un astfel de eveniment.
Nu numai ca este pescar de crap, este si cel mai bun aruncator de distante extreme. Cristi este si inginer piscicol ! Urmareste aceasta emisiune daca vrei sa afli ce bete de pescuit trebuie sa iti cumperi !

Aflam multe informatii utile despre tehnica de lansare, despre testele pe care le face de ani de zile cu diverse lansete de crap !

Lansetele de crap s-au dezvoltat enorm in ultimii zece ani de zile. De la modele timide si accesibile, dar nu performante, pana la adevarati “bolizi”. Piata a cunoscut o adevarata explozie din partea solutiilor puse la dispozitie de producatori consacrati.

Leaganul pescuitului la crap ramane Anglia. Conceptual, aici a devenit din pescuit o adevarata religie acest stil. Fiind practicat pe intregul continent, au venit din urma si alti producatori care s-au adaptat cerintelor si au introdus modele de bete de pescuit la crap.

Alegerea unei astfel de lansete a devenit greoaie din cauza varietatii. Fiecare pescar are un stil unic prin care se manifesta la malul apei. In functie de acest stil este recomandat sa facem alegerea de echipament si bete de pescuit. Durata partidei, lansat sau plantat, talia pestilor, tipul apei pescuite, tipul monturii sunt banalitati care fac in realitate profilul unei lansete de crap. Totul tine de tabieturile utilizatorului.

Ne pune pe masa informatii despre modelele TX2, TX5 si lanseta sa preferata : Shimano Tribal TX7. Ne vorbeste si despre noutatile sezonului 2020 din zona de crap a celor de la Shimano. Doua modele impresionante ajung in rafturile magazinelor! Ne impartaseste si cateva notiuni elementare despre ce nade sa folosim in functie de specia vizata. Aici ne raspunde Inginerul piscicol Cristian Mihalcea. Daca esti iubitor al pescuitului la crap, nu rata acest episod

Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.

Lansete crap lansat

In majoritatea cazurilor, pescarii lanseaza. Se stie ca la crap, se foloseste nada in cantitati impresionante. Lansetele se comporta diferit in functie de tipul monturii, nadei si momelii alese. O greutate inegala ca dispunere ( montura de crap adica ) va influenta modul in care lanseta de crap va raspunde presiunii exercitate prin lansare.

Astfel, intre pescuitul la crap cu momitor si cel cu plumb sunt diferente. Nu de greutate ci de VOLUM. Volumul lestului. Daca este momitor, nada atasata va modifica “ gabaritul “ lestului. Daca este plumb, atunci se va diminua. De la momentul lansarii, cand trebuie ca lanseta de crap sa faca fata energiei imprimate de pescar in vederea punerii in miscare a unei greutati ce variaza ca forma, si pana la fenomenul de frecare care se manifesta in aer in urma procesului de lansare, batul de crap este solicitat la maxim.

Diametrul inelului de plecare nu influenteaza distanta. Cel putin nu cu mult. Este un mit distrus de cei mai buni aruncatori din tara de la noi. Nu din cuvinte sau pareri, ci din fapte. Concursurile de casting din crap au la baza cifre. Cifre care transmit distantele in urma unei lansari cu o lanseta de crap.

Lansetele de crap pentru stilul lansat sunt recomandate a avea lungimea de 3,90 metri. Cu cat mai lungi aceste bete de pescuit, cu atat mai bine exploateaza pescarul momentul energiei imprimate in lanseta la momentul aruncarii.

Sunt lansete rapide care nu oscileaza in urma aruncarii. Acest fapt este datorat prezentei carbonului in limite mari. Acest efect este important. Lipsa oscilatiilor face posibil transferul energiei imprimate de pescar (intr-o proportie ridicata) prin intermediul lansetei, direct monturii. Gratie carbonului si a elasticitatii limitate a acestuia. Forta bruta manifestata ajunge direct prin lanseta, in montura si se traduce prin distanta.

Aleasa incorect, o lanseta de crap va limita pescarul semnificativ la capitolul distanta. In concluzie, ne indreptam privirea catre lansete de crap cu lungimea de 3,90 metri, rapide si de 3,5 sau 3,75 livre. Aceste ultime date fac referire la capacitatile de incarcare limitative ale unei lansete.

Bete de pescuit plantat

Atat de 3,90 metri cat si de 3,60 sau mai scurte. Chiar si de 3,00 metri pot fi lansetele de crap asignate acestui stil de pescuit. Distantele la care este practicat definesc lungimea lansetei de crap potrivita. Aici , acest element ( lungimea ), nu descrie distantele la care se poate pescui. Aici defineste controlul asupra pestelui. Talia exemplarelor, tipologia lacului si a locului de pescuit, natura substratului sunt elementele care conteaza cu adevarat.

Lansetele de crap pentru plantat se aleg cel mai bine in functie de factorii de mai sus. De mentionat este ca daca lanseta este mai lunga, atunci controlul in drill este ridicat si rata unei capturi, considerabil mai mare.

Lansete crap drill

Pentru cei ce iubesc o adevarata lupta cu pestele, exista lansete care satisfac aceste cerinte. Daca in tehnica lansat si /sau plantat avem de-a face cu lansete mai rigide care bifeaza distanta si control ( in functie de stilul de pescuit practicat ), gama de lansete de crap pentru drill are la baza lansete mai blande ( moi ) si mai permisive in timpul drill-ului.

Se vor incovoia mai mult si vor solicita pescarul mai mult. De asemenea, o lanseta mai moale va obosi un peste mai repede si va diminua rata eliberarii la mal. Absorb mai bine socurile cauzate de pesti in zona malului si mentin controlul si tensiunea constanta a carligului in gura crapului.

Lansete crap stalking

Pentru pescarii care sunt pasionati de vanatoarea de crapi, producatorii au pus la dispozitie o gama de lansete cu limitari pe lungime. Profilul unui astfel de pescar de crap este greu de inteles. Este genul de om care va lua cu el maxim 3 lansete, va lua la pas lacul si poate chiar se va urca in copac pentru a cauta cu privirea exemplarele de crap.

In miezul zilei, deseori daca aveti ocazia, puteti gasi crapi de talie mare care stau nestingheriti in ape mici la soare. Bagajul este minimalist pentru ca in antiteza, efortul depus de pescar este mare. Ultima lui grija este un bat de pescuit lung care il va incurca in aventurile sale prin hatisuri, pandind crapi capitali.

2,70 sau 3,00 metri sunt lungimile acestor lansete. Relativ hibride din punct de vedere al actiunii blancului. Nici rapide, nici semirapide dar nici parabolice. Greu de enuntat, dar placute in drill si cu rezerva de putere impresionanta.

Lansete crap distanta

Pescuitul la distante mari necesita lansete extrem de tehnice. Puterile la care sunt realizate , (puterile de lansare) sunt la 3.75 livre. Peretii acestor lansete de crap sunt mai grosi pentru rezistenta sporita. Implicit sunt si mai grele. O lansete de crap pentru distanta are dotari impresionante.

Atat mandrina cat si inelele sunt de calitate superioara. De remarcat aici rezistenta acestor auxiliare si greutatea redusa. Se practica aceste solutii pentru a nu ingreuna lanseta si a-i modifica comportamentul.

In spatele unei astfel de lansete vom gasi INTOTDEAUNA 3,90 metri ca lungime totala. Inelul de plecare are un diametru generos de 50 de milimetri. Diminueaza putin frecarea firului in urma contactului cu inelul. Frecarea se traduce in timpul lansarii prin frana. Fara tehnica de lansare corecta, aceste lansete sunt greu de incarcat iar distantele imposibil de atins.

Ce bete de crap sa imi aleg ?

In functie de tipul de pescuit la crap pe care il practicati se alege lanseta. Totul are legatura cu durata partidei, distanta la care pescuiti si talia crapilor vizati. Cel mai important aspect este sa alegeti corect in functie de profilul vostru ca pescar de crap.

Cea mai buna lanseta de crap. Asta provocare. Sunt atat de multe variabile si oferta atat de bogata, incat este destul de dificil sa numesti una ca fiind cea mai buna. Poate cele mai bune. Pornesc de la ipoteza ca bugetul  nu are relevanta, desi ideea unor bete de crap ieftine nu este de ignorat.

Sa trecem in revista cam ce i se cere unei lansete de crap sa stie si sa faca. Sa fie o adevarata masinarie de lansare la distante mari, cu capacitate de revenire rapida pe repaus, astfel incat sa nu apara oscilatiile nadorite de dupa lansare. Un blank din carbon de cea mai buna calitate . Varful, puternic dar senzitiv astfel sa poata prelua din soc in situatia in care vreun peste mai nervos smuceste lanseta. Inele SIC sau Fuji. De preferat inelul de plecare sa fie de 50mm si inel de varf antitangle. Mandrina Fuji, finisaje Carbon Armor. Lungimea unei lansete de crap si actiunea acesteia le alegem functie de ape ( balti sau Dunare sau alte ape curgatoare ), de locul de pescuit ( de pe mal sau din barca), de gusturile fiecaruia. Sa iti cumperi bete de pescuit nu este o alegere simpla.

Pentru o oarecare economie la buget exista varianta set. Sunt seturi de 2 -4 lansete crap, fie singure fie seturi dotate cu mulinete, utilate cu fire, rod-poduri sau avertizori.

Fiecare alegere in parte tine de bugetul si gustul fiecaruia. Cert este ca in magazin de pescuit online , indiferent de optiune, exista oferte si preturi imbatabile.

Garantat Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Plata online sigur si rapid ai pana la 6 rate
fara dobanda cu card bancar