Inapoi

Taparine

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 100

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 100

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista

Pentru pescuitul marin marin si de apa dulce al pestilor rapitori (in special scrumbia sau stavridul), taparina este una din monturile cele mai eficiente.

Cele mai populare taparine

Cu rezultate extraordinare in pescuitul la scrumbie, stavrid, oblete, biban sau rosioara, taparina este o montura ce atrage din ce in ce mai mult atentia pescarilor din Romania.
Extrem de usor de utilizat, aceasta montura realizata din fir monofilament, cu multiple muste artificiale legate la o anumita distanta pe firul principal, face furori in randul pescarilor de spinning si nu numai.
Alegerea taparinelor se face dupa mai multe criterii, urmarind distanta intre carlige, numarul carligelor, tipul acestora, diametrul firului, in functie de locul si conditiile de pescuit si preferintele pescarului.

Mustele artificiale atasate taparinei sunt construite cu diferite materiale legate de carlig (pene, fibre artificiale), care maresc vizibilitatea monturii si atrag atentia pestilor rapitori. Pescuitul la taparina necesita conditii de buna vizibilitate pentru ca miscarile puternice produse de aceasta sa poata fi rapid sesizata de pesti.

Firul poate fi ales special cu o grosime potrivita pentru tipul de peste vizat si marimea acestuia. Diametrul firului este important pentru rezistenta acestuia la sarcinile din timpul recuperarii. Fibrele cu care sunt legate mustele artificiale sunt colorate si imprima o miscare naturala intregii monturi, miscare asemanatoare cu aceea pe care o are prada vizata de pestii rapitori. La vederea acesteia, atentia pestilor este atrasa, acestia atacand imediat. Si atunci incepe distractia unei zile reusite de pescuit.

Desi intre pescari exista diferite tipuri de taparine sau muste legate ce primesc acelasi titlu, cele mai populare abordari sunt in pescuitul stavridului si a scrumbiei, ultima fiind cea mai apreciata specie pescuita cu acest tip de montura.

Taparina scrumbie

Utilizata atat in pescuitul static cat si in cel activ la scrumbie, taparina devine extrem de apreciata primavara, cand aceasta specie marina migreaza pe bratele Dunarii pentru a-si depune icrele.  Ideea folosirii acestui tip de montura este simpla: constructia insiruita de muste artificiale va simula in curent un banc de pestisori ce va provoca atacul scrumbiei. Taparina folosita in pescuitul de scrumbie este realizata cu un fir principal de 1 sau 1.5 metri si cu un diametru de 0.35mm, pe care sunt prinse la o distanta de circa 15-20 de centimetri, 6 sau 10 muste de o singura culoare. La capatul acestei monturi se recomanda atasarea unei plute buldo permitand pescarului sa controleze eficient viteza de coborare a taparinei prin straturile de apa.

Taparina stavrid


Un alt peste marin aflat in atentia pescarilor romani este Stavridul. O data cu atingerea apei Marii Negre a temperaturii de 17 grade, stavridul, se apropie de malul tarmului urmarind bancurile de hamsii sau alte specii consumate de acest rapitor notoriu.

Pescuitul se face cu precadere din barca sau de pe dig folosind populara taparina. Struna terminala utilizata in pescuitul stavridului se realizaeaza din , monofilament translucid cu diametre ce variaza de regula intre 0.22 si 025mm. La capatul acestuia este atasat un plumb fusiform ce poate atinge valori ale greutatii de pana la 75 de grame. Pe fir se vor atasa segmente de nylon la intervale de 10 cm, numai lungi de 4 centimetri. La capatul acestora se leaga carlige cu tija lunga si cu un profil subtire, la care se adauga elemente de penaj colorate, de regula pestrite.Cand planificati o partida de pescuit la stavrid, scrumbie sau alte specii pescuite cu acest tip de montura, cautati oferte pentru taparine in magazinul online unde gasiti oferte de la producatori renumiti, produse realizate cu materiale de calitate, ce vor raspunde si celor mai pretentioase cerinte. Aici sunt prezente produse din orice gama de pret (inclusiv produse ieftine, accesibile indiferent de buget, dar nu mai putin calitative).

Ce este taparina ?

Taparina este o montura pentru pescuit ce implica folosirea unor muste artificiale montate pe firul principal al mulinetei, avand ca scop imitarea unui banc de alevini. In acest sens, este recomandat, ca in functie de specia tinta si lungimea lansetei, sa se monteze pe linie, intre 4 si 10 muste artificiale, pozitionate la distante care variaza intre 20 si 30 de centimetri.

Cum se practica un pescuit la taparina ?

Pentru a practica un pescuit la taparina trebuie inainte de toate sa stabilim specia tinta. Ulterior, putem pescui sirul de muste artificiale, atat la suprafata, cat si in masa apei. Modul de prezentare este dictat de tiparul de hranire al speciei tintite. Tehnica presupune lansarea monturii si recuperarea, atat liniara ( cu pauze la cateva ture de manivela ), cat si reproducerea unor miscari agresive ( tehnica cunoscuta sub numele de "twiching" ) pentru a simula manevrele de evadare a pradatorului.

Cum aleg taparine pentru scrumbie ?

In general, se pune problema cand se aleg taparine pentru scrumbie de muste artificiale de mici dimensiuni, in varietate de culori. In functie de comportamentul de hranire al pestelui, este indicat sa avem in trusa muste artificale " dublate " sau " triplate ".

Cum se pescuieste cu taparine la stavrid ?

Metoda de pescuit cu taparine la stavrid este similara cu cea de pescuit la scrumbie. Se executa un montaj format din 5 pana la 10 muste artificiale de mici dimensiuni iar in capatul inferior se ataseaza un lest sub forma de plum cilindric. Variaza in greutate in functie de curentul apei , distanta de pescuit si adancimea zonei. Se recupereaza liniar cu pauze montura si uneori se mai aplica miscari bruste in lanseta ( twiching ).

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur