Inapoi

Scaune pescuit

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 325

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 325

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista

Alte branduri de Scaune pescuit:

Scaune pescuit Carp Zoom | Scaune pescuit Coleman | Scaune pescuit Fox | Scaune pescuit Korum | Scaune pescuit Matrix | Scaune pescuit Nash | Scaune pescuit Mivardi

Cele mai vandute Scaune pescuit:

Scaun pescuit Mivardi Comfort Quatro 160kg | Scaun pescuit Cuzo F5R STP | Scaun NuFish RestaBox | Scaun pescuit Preston Absolute Feeder Chair 36 | Scaun pescuit Korum S23 Standard Accessory Chair | Scaun pescuit Prologic Avenger Comfort Camo Chair | Scaun pescuit JRC Defender Relax Armchair

5 scaune pentru pescuit la crap
Urmareste filmul "5 scaune pentru pescuit la crap!"

In prezentarea ce urmeaza, unul dintre consultantii nostri din zona de crap, ne va prezenta cateva modele de scaune pescuit ietfine, raportate la calitatea pe care o reprezinta. Fie ca discutam despre partide scurte sau lungi, un lucru indispensabil ramane in trusa pescarilor de crap: scaunul de pescuit. Scaunul pentru pescuit il poti alege dupa mai multe criterii. Structura merita o atentie sporita. Scaunele sunt construite si gandite sa functioneze pana la o anumita greutate. Atat structura cat si materialele din care sunt realizate sezutul si spatarul influenteaza sarcina maxima admisa in exploatare. Claudiu ne prezinta astazi cinci modele de scaune in functie de durata partidei de pescuit si nivelul de comfort aferent, respectiv, avand in vedere evidentierea dintre doua principii des intalnite, si anume: scaune pescuit ieftine si scaune pescuit confortabile.

Descoperim lucruri interesante legate de structura, materiale utilizate si sisteme inovatoare gandite sa limiteze timpii de montaj si demontaj.

Plecam din zona de scaune de pescuit la crap compacte si ajungem sa descoperim modele destinate partidelor ce depasesc 24 de ore, unde gradul de comfort este mult mai mare. In final, alegerea va apartine cand vorbim de achizitie. Trebuie doar sa va ganditi ce fel de partide de pescuit la crap practicati si jumatate din problema s-a rezolvat! Daca sunteti iubitori ai pescuitului la crap, nu ratati acest episod !

Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.

In afara de echipamentul specific fiecarui stil exista si echipamentul care iti asigura un minim de confort. In aceasta ultima categorie se incadreaza si scaunele .

Oferta pe piata este foarte bogata, astfel incat ai toate sansele sa gasesti un scaun de pescuit care sa se muleze dupa stilul tau, dezvoltarea tehnologiilor si conceptele contemporane aducand similitudini cu designul scuanelor modulare, facandu-si aparitia, un nou tip de scaun pescuit, mai precis, gama de scaune cu suport undita, sau cu posibilati de a atasa si alte accesorii importante. Insa nu insistam, deoarece pasim usor intre hotarele dintre doua stiluri de pescuit din zona de statioar, de la crap spre feeder.

Astfel, daca preferi unul mai usor ca greutate si mai usor de transportat poti merge pe varianta unui scaun de aluminiu sau pe varianta pliabila. Ocupa mai putin loc si sunt usoare. Husele scaunelor pliante sunt prevazute cu bretele captusite ceea ce face caratul mai comod.

Pe de alta parte , un scaun rabatabil este o optiune demna de luat in calcul avand in vedere ca are ca plus reglarea picioarelor pe inaltime ( ceea ce pe teren accidentat este ideal) si spatarul rabatabil. Deci poate fi folosit lejer in loc de pat.

Daca mergi cu toata familia poti alege varianta de scaun pliant camping sau sezlong. Ambele variante pot fi de succes pentru o iesire in aer liber cu tot clanul.

Oferta bogata, preturi mici gasim si pentru scaune de feeder . Este foarte adevarat ca intre un scaun pescaresc modular si un scaun normal pot exista diferente astronomice din punct de vedere financiar, dar acestea au in dotare compartimente pentru monturi, sertare, tava laterala, sezut anatomic si au o structura speciala pentru tehnica de feeder.

Orice model, marime, culoare, pret de scaune pescuit ieftine gasim extrem de usor pe magazin online, trebuie doar sa vrei.

Rolul unui scaun de pescuit este extrem de important. Banal la prima vedere, ascunde foarte multe avantaje sau pericole. Deseori, sunt omise atunci cand se pune in discutie achizitia unui astfel de produs.

Evident, scaunul de pescuit este o necesitate. In functie de sesiunile de pescuit, tipologia locului ales sau a lacului, sau chiar durata partidei, scaunul de pescuit este sau nu o alegere corecta.

Cum sa imi aleg un scaun pentru pescuit ?

Pentru inceput este bine sa analizam in ce situatii vom folosi scaunul de pescuit si mai ales, in ce disciplina. Scaunele destinate pescuitului sunt concepute nu numai ca durata de utilizare ori ca ergonomie. Un alt criteriu dupa care sunt concepute este si stilul de pescuit. Volumul pe care il ocupa de asemenea.

Spre exemplu, in partidele de pescuit de 12 ore, intr-un regim moderat, trebuie sa avem grija la unghiul pe care il face piciorul cu solul in pozitia sezut. Acesta nu are voie sa fie mai mic de 90 de grade. De ce ? Apare strangulatia vaselor principale de sange iar efectul resimtit este cel de amortire a piciorului.

In general acest minus apare in pescuitul cu undita. Stilul in sine presupune un contact continuu cu unealta de pescuit, intr-o pozitie asezata. De cele mai multe ori scaunele de mici dimensiuni sunt alese de pescari in mod eronat. De aici apar si alte probleme ( nu numai strangulatia vaselor de sange ). Greutatea corpului este dispusa incorect in zona bazinului. Apar presiuni suplimentare, iar anumite probleme medicale cu istoric  ( zona cervicala, zona lombara ) se pot intensifica. Uneori, in cazuri de supraponderabilitate pot sa apara inflamatii in zona vertebrelor aflate sub presiune mare constanta.

Deci, nu orice zboara se mananca.

Pescuitul din pozitia “asezat” necesita un scaun de pescuit cu un spatar generos si un sezut lat. Spatarul are rolul de a sustine greutatea partii superioare a corpului cat mai bine si de a asigura pozitia optima a coloanei vertebrale care are nevoie de repaos.

Sezutul trebuie sa fie suficient de lat astfel incat contactul corpului in partea bazinului ( inferioara ) cu scaunul sa fie cat mai bun si mai lejer.

Sistemele suplimentare cum ar fi spatarul reglabil sunt gandite pentru a facilita o pozitie cat mai comoda pescarului si de a elimina tensiuni nedorite in zonele de contact ( bazin, zona lombara, zona cervicala).

Cum aleg scaunul care se potriveste  profilului meu ?

Daca practicati un pescuit la feeder

Atunci producatorii dedicati acestei discipline vin si ofera solutii complete. Toate probleme amintite mai sus au fost luate in calcul la momentul la care produsele au intrat pe linia de productie. Trabucco, Preston, Matrix, NuFish sunt doar cateva astfel de scaune dedicate.

In general, fiind nevoie de o reactie rapida in acest stil de pescuit, spatarul este unul fix. Unghiul de incidenta dintre sezut si spatar este in jur de 90 de grade. Putin peste. Asigura comfortul minim necesar de care ai nevoie in acest stil de pescuit. Nu poti aborda o partida de pescuit la feeder intr-o pozitie relaxata, cu un spatar reglat intr-o pozitie destul de lasata. Risti sa te rastorni daca te “ repezi” la echipament si te ia prin surprindere trasatura.

Pescuitul stationar

Ia in calcul ceea ce se numeste “statie”. Denumirea populara este cea de modular. Beneficiaza de picioare reglabile pe inaltime, independente. Acest lucru favorizeaza un contact bun si sigur cu locul unde este amplasat. Modular este un scaun de pescuit gandit pentru teren accidentat ca fiind cea mai buna solutie. Pescuitul stationar implica discipline cum ar fi : pescuitul la match ( lanseta cu pluta ) , pescuitul la varga sau pescuitul la rubeziana. In oricare din aceste stiluri, spatarul nu ajuta. Este nevoie de mobilitate ridicata.

Denumirea de statie face referire la posibilitatea de a atasa module cu diverse intrebuintari. De la tava laterala la sisteme atasabile pentru momeli, bac de nada sau suporti de rubeziana, lanseta sau varga.

Se recomanda partide care nu depasesc sase ore. Este recomandat ca o data la doua ore maxim sa ne ridicam si sa facem usoara miscare. Producatori importanti aici sunt Trabucco, Maver, Matrix, Rive.

Pescuitul la crap

Pe de alta parte este la polul opus. Aici totul este permis din punct de vedere al dotarilor. Scaunul  de pescuit este  o necesitate. Mai toate  modelele dispun de picioare reglabile pe inaltime si spatar reglabil. Modul de ajustare a spatrului unui scaun de pescuit la crap vine in doua variante : roti de reglaj dispuse in partile laterale in zona de imbinare a spatarului cu sezutul sau cremaliera sub cotiere. Prin simpla ridicare, deblocam mecanismul, iar spatarul poate accesa trepte de reglaj prestabilite superioare sau inferioare.

Anumite modele pot fi proiectate in zona din spate cu o bara in loc de picioare independente. Este o solutie care distribuie mult mai bine greutatea corpului. Acest lucru este posibil datorita zonei de contact cu solul care este intr-o proportie ridicata comparativ cu sistemul independent. Insa, pe teren inclinat nu este cea mai buna alegere.

Oferta este mare , iar printre cei mai important producatori in domeniu sunt Fox, Nash, Anaconda.

Daca discutam de zona de camping

Ei bine totul este permis. Scaun mic, mediu sau mare. Aici necesitatea si obiectul de activitate fac posibile aceste alegeri. Clar daca ne strangem langa cort la un foc plin de povesti, nu vom petrece mult timp pe un scaun. Sau daca vom petrece, atunci stim clar ce scaun ni se potriveste.

Indiferent de tipul activitatii, scaunul de pescuit poate fi orice numai o alegere simpla nu. Totul se rezuma la tipul activitatii pe care o vei desfasura.

Cum facem alegerea potrivita a unui scaun pentru pescuit?

Scaunul de pescuit se alege in functie de cat de mult se utilizeaza si stilul de pescuit. Daca va fi un pescuit stationar in asteptare ( crap spre exemplu ), scaunul trebuie gandit pe un comfort cat mai ridicat. Daca este un pescuit mai energic ( feeder spre exemplu ), scaunul va fi gandit pe comfort, modularitate si ergonomie.
In functie de cat de mult va fi exploatat, scaunul va fi ales ca atare.


Cum aleg scaunul care se potriveste profilului meu?

Scaunul de pescuit poate fi de tip vizitator sau operational. Pentru partide scurte, un scaun de tip vizitator este cel mai indicat. Este gandit pentru sesiuni de repaus mici spre medii, usor de compactat si redus in greutate si dimensiuni. Daca partidele sunt lungi, un scaun operational este necesar. Are o serie de dotari importante : cotiere, suport lombar, picioare ajustabile, tetiera si zone laterale ranforsate.

Ce tipuri de scaun de pescuit exista?

Exista scaune concepute pe stiluri de pescuit. De la cele de crap, pana la cele de stationar dedicate. In functie de activitatea ce va fi desfasurata in utilizare ( repaus- vezi pescuit la stationar clasic,  sau asteptarea trasaturii – vezi disciplinele de pescuit cu monturi fine : feeder, match, bologneza, rubeziana) scaunele vin pe clase : vizitator, operational sau platforma ( scaune modulare ). Unele dintre modelele competitive de scaune pescuit sunt: Scaun pescuit Anaconda Lounge Chair XT-6 sau Scaun pescuit Fox EOS 2.


La ce caracteristici e necesar sa ne uitam atunci cand cumparam un scaun pentru pescuit?

Scaunul de pescuit se alege in functie de anatomia utilizatorului- inaltime si greutate in primul rand. Este necesar sa se acorde atentie cadrului constructiv ( material de baza ), sarcinii sustinute si inaltimii de la sol.In functie de profilul de utilizare, este bine de luat in calcul nivelul de dotari : tetiere, suport lombar, capacitate de distribuire a greutatii corpului in mod egal ( sezut lat si generos), material de contact ( microfibra sau mesh ), suprafete intarite si dotate cu protectie anti murdarire.


Ce inseamna un scaun de pescuit rezistent ?

Prin scaun de pescuit rezistent se face referire la un scaun cu o structura constructiva care sa poata sustina greutati si de 150 de Kg. Tot la capitolul scaun de pescuit rezistent se face referire la mecanisme de rabatare si ajustare care sa fie utilizate o perioada indelungata de timp fara sa dea semne de uzura. Nu in ultimul rand, un scaun de pescuit rezistent inseamna materiale de calitate care sa reziste in timp la mai multe tipuri de conditii meteo si uzura. Vezi AICI oferta completa de scaune pescuit.


Care este cel mai bun scaun de pescuit ?

Cel mai bun scaun de pescuit este scaunul care permite mai multe reglaje si este destinat tipului de pescuit practicat. Un scaun bun de pescuit la crap este caracterizat de sisteme de reglaj pentru spatar, sezut lat si generos, picioare ajustabile si prezenta cotierelor. Un scaun bun de pescuit la feeder este ales pe criterii de stabilitate pe orice tip de teren si posibilitatea de a atasa acestuia o serie de accesorii cu usurinta. Doi dintre cei mai cunoscuti producatori de astfel de echipamente, ce detin un portofoliu competitiv de modele de scaune pescuit, sunt Anaconda si FOX. Acceseaza link-urile, scaune pescuit Anaconda sau scaune pescuit Fox, pentru a vizualiza oferta completa de modele.

https://www.totalfishing.ro/scaun-pescuit-prologic-avenger-comfort-camo-chair.html

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur