Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Poate lua multe forme. In oricare din situatii, un lucru este clar : rig-ul este scurt. Si este normal.

Ce trebuie sa stiu despre rig-ul pentru method feeder

Tehnica method feeder este una ingenioasa. Presupune mascarea carligului si momelii atasate in nada care se pune pe momitor. Odata ajunsa in vad, nada se va descompune si va scoate la iveala carligul si momeala. Pestii vor fi mai increzatori si vor pica in capcana cu usurinta. Un lucru de care trebuie sa tinem cont este lungimea rig-ului pentru method feeder.
Acest ansamblu este realizat din carlig, fir si sistem de conectare a momelii.

Cat de lung este rig-ul prentru method feeder

Pentru o eficienta ridicata au fost gandite pe lungimi scurte de maxim 7 centimetri. Cel mai des sunt confectionate pe lungim de 5 centimetri insa. Este o dimensiune care a fost stabilita in urma testelor facute de multi pescari practicanti ai acestei tehnici. Nu este un standard oficial. Este bine sa optimizam lungimea cu talia pestilor. Desi la prima vedere suna ciudat, nu este.
Un crap de 5 kg are o cavitate bucala generoasa. Poate absorbi carligul destul de adanc si foarte repede. Daca rig-ul este scurt, atunci momitorul se va apropia destul de mult de gura pestelui. Poate provoca rani si la mal cresc sansele ca pestele sa scape.

Cum imi aleg componentele pentru rig-ul de method feeder

Nu exista o formula exacta pe care sa o aplicam. De fiecare data, lacul dicteaza tipologia unui rig pentru method feeder. Talia exemplarelor tinta este un al doilea criteriu.
Daca se pune problema unei acumulari cu ape limpezi si putin adanci, flurocarbonul este o solutie. Se camufleaza lejer, are densitate ridicata si rezistenta sporita. Cu alte cuvinte invizibil si rezistent.
In cazul unui carpodrom cu un substrat fara grad de dificultate ridicat, firul textil este cea mai intalnita alegere a pescarilor.Poate oscila intre 0.10 mm diametru si 0.14 mm diametru. Aici intervine talia crapilor din lac care va dicta dimensiunea.

Cum sa fac rig-ul pentru method feeder

O solutie este sa confectionam mai multe variante. Diferite ca lungime, marime carlig, forma carlig. Pot fi depozitate intr-un penar dedicat. In functie de lac si pesti asa cum am spus, la malul apei vom alege cea mai buna varianta.
Realizarea unui rig nu dureaza mult. Daca totusi aveti incertitudini, am pregatit un scurt material video in care va prezentam cum puteti sa il realizati.

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)