Ultima modificare: 27/08/2019 de catre Radu Ionut Dascalescu

Pescuitul la stiuca este din ce in ce mai greu de practicat pe baltile de langa Bucuresti. Asta datorita lipsei stiucii din areal. Majoritatea lacurilor de pescuit din jurul Bucurestiului sunt orientate catre pescuitul crapului. Accidental, mai putem gasi exemplare totusi. Nu sunt multe si nici mari.pescuit la stiuca pe lacul tineretului
Lacul Tineretului ( Cocioc cum mai este cunoscut ) iese din tipar si demonstreaza ca in aceste ape, atat crapul cat si stiuca, pot imparti arealul fara dificultate.
Situat aproape de zona centrala a Bucurestiului in incinta Parcului Tineretului, acest lac isi deschide portile pescuitului la spinning de acum 1 an de zile.
Detine exemplare de stiuca demne de invidiat care au bifat si 100 de centimetri.

Informatii despre Lacul Tineretuluidetaliu lacul tineretului

Suprafata

Suprafata totala a lacului este de 13 hectare. Nu este tocmai un lac mic. Malurile sunt pline de golfuri si zone inguste care faciliteaza accesul pe cele doua insule. Se poate pescui astfel pe zone unde albia este mai adanca. Malurile insulelor sunt bogate in vegetatie. Exista multe locuri unde stiuca poate fi gasita.

Adancime

Lacul Tineretului intregistreaza o adancime medie de 2.2 metri. Pe coada lacului, nu depaseste 1.2 metri insa. Zona in cauza este o intinsura care favorizeaza prezenta stiucii. In apa sunt si cativa copaci care tin adapost puietului de rosioara care abunda in acest lac. De mentionat ca rosioara este principala sursa de hrana a stiucii pe acest lac.naluca stiuca lacul tineretului

Cum se poate pescui la stiuca pe Lacul Tineretului

Pentru a putea pescui la stiuca , trebuie sa stiti ca acest lucru este posibil exclusiv prin organizarea de evenimente dedicate. Pentru a conserva cat mai bine prezenta stiucii in Lacul Tineretului, administratia pune la dispozitie organizarea de evenimente cu minim 10 pescari.
De acest lucru se ocupa Apostol Madalin. Este organizatorul acreditat de administratia acestui lac in vedera organizarii acestor evenimente.
Pentru o imagine mai clara, am reusit sa culegem cateva informatii si secrete despre modul in care se prinde stiuca pe acest lac.
Stam de vorba cu Liviu Voicu si Madalin Apostol intr-un material cu si despre pescuitul la stiuca pe Lacul Tineretului. Naluci, gramaje, lansete si evolutii.

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)