pescuit la stiuca

Ultima modificare: 20/11/2019 de catre Radu Ionut Dascalescu

Pescuit la stiuca pe lacul Baltatu

Daca sunteti in cautarea unei partide de pescuit la stiuca, foarte aproape de Bucuresti, atunci nu trebuie sa stati mult pe ganduri. Aveti nevoie sa faceti un drum care de la iesirea din capitala, nu dureaza mai mult de 20 de minute. Trebuie sa va indreptati spre Cernica si sa intrati in Tanganu. Aici va trebui sa urmati un drum pe camp si veti ajunge pe malul unui superb lac a carui arhitectura nu a fost atinsa.

Lacul Baltatu este subiectul acestei calatorii. Acest lac de pescuit este superb si poate cel mai important aspect : salbatic.

Luciul apei este intesat de plauri plutitori, copaci scufundati si vegetatie tipica celei din delta. Bazinul serpuieste printre dealuri si este presarat cu viata atat la suprafata cat si in masa apei.
In apele acestei balti de pescuit salbatica isi au casa exemplare frumoase de stiuca, biban, crap si caras. Ratacit, vei avea ocazia sa intalnesti si salau.

Naluci pentru pescuit la stiuca

Partida de test a avut ca tinta un pescuit la stiuca. Pentru ca suntem in plin sezon ( cel putin teoretic ), am decis sa imi incerc sansele cu gume. Pescuitul stiucii la gume mi se pare mai incitant. Sansele ca pestele sa se elibereze in drill sunt mult mai mari. Castigul este in favoarea pestelui care prin aceasta metoda este mai protejat. Ancora face mai multe ravagii decat un jig.naluca pescuit la stiuca
Am luat la pas malurile acestui lac in cautarea stiucilor care ating si dimensiuni impresionante.
In cele cateva ore de pescuit, am reusit sa aducem la mal cateva exemplare superbe.

Detalii despre lac

Canalele si vegetatia lacului fac din aceasta balta de pescuit un adevarat labirint care iti ofera stiuca din orice pozitie vei incerca. Nu exista locuri bune si locuri mai putin bune. Gratie stufului, plaurilor, vegetatiei si copacilor, stiuca se poate cantona oriunde.captura pescuit la stiuca
Am optat pentru gume mari, carlige de tip offset lestate si abordarea malurilor. Strategia a dat roade.
In curand, pe canalul de Youtube “ La pescuit cu TotalFishing ” vom realiza un film dedicat acestei locatii.

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)