lac de pescuit

Ultima modificare: 24/09/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Un lac nou de pescuit pe care ajungi pentru prima data este o provocare in adevaratul sens al cuvantului. Fara sa deti informatii despre natura bazinului, sau tipologia substratului este ca si cum ai pescui cu mainile legate.

Astfel de scenarii iti consuma cea mai importanta resursa a partidei : TIMPUL. Nu sti cum sa il aloci sau cat sa aloci pentru fiecare pas ce urmeaza a fi facut. Totusi, exista cateva mici trucuri care te pot scuti de foarte mult timp pierdut.

Clipseaza-te si incepi direct pe un lac nou de pescuit !

Exista probabilitatea, ca in sondare sa pierzi foarte mult timp pe un lac nou de pescuit pe care ajungi pentru prima data. De la lansare la lansare, vei fi intrigat de ce date vei culege si vei inainta in acest proces. Fara sa iti dai seama , vei speria pestii care pot fi in zona cu pricina.

In urma primei lansari, daca adancimea nu este pe placul tau, repeta procesul, Dar nu mai mult de o data! Clipseaza-te! Aloca timp lansarii si asteapta circa 20 de minute. Poti avea o trasatura.stand feeder iazul bila 2

Daca nu apar semnale, declipseaza-te si progresiv mergi in larg pe directia stabilita cu cate 2 pana la 3 metri. Repeta procesul si clipseaza-te pana vei obtine trasaturi. Timpii de asteptare nu trebuie sa scada drastic. Lasa spatiu de manevra pestilor pe un lac nou de pescuit. Acum faceti cunostinta unii cu altii.

Foloseste momitoare late si usoare !

Sunt toate sansele sa ai namol in fata. Nu stii cat de mult, cat de adanc si unde se termina. Crapii se vor hrani si pe acest tip de substrat. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca momitoarele nu se vor infige in namol in urma lansarii.nada method feeder lac nou de pescuit

Cu un method de 45 de grame spre exemplu, poti pescui si pana la 80 de metri fara probleme prea mari. Este o greutate care in ape de minim 1,5 metri( daca se executa corect frana in clips ) nu se vor afunda in namol.
Un lac nou de pescuit necesita atentie sporita. Prezentari discrete care sa nu iasa in evidenta. Lansari controlate si greutati reduse.

Apeleaza la momeli usoare si carlige discrete

Pe un lac nou, momeala este cheia spre rezultate. Sunt toate sansele sa pescuiesti o zona tare, insa, momeala sa nu fie corelata cu tiparul bazinului. Pestii vor veni sigur la sursa de hrana. Trebuie pacaliti rapid.
Carlige usoare si momeli critic echilibrate sunt cele doua piese ale ecuatiei.

Adapteaza-ti echipamentul din mers in timpul partidei pe un lac nou de pescuit !

Daca talia pestilor capturati este mai mare decat sperai, intra la apa cu un echipament adecvat. Nu lungi drill-ul cu un set-up mai soft. Pierzi si timp, dar si pesti.

Startul sesiunii pe un lac nou de pescuit trebuie facut cu o lanseta senzitiva care este adaptata speciei vizate. Altfel, vei rata multe semnale importante care iti pot schimba partida din bine in mult mai bine.captura lac nou de pescuit

Daca urmezi acesti patru pasi simpli, ai toate sansele ca partida ta sa fie una memorabilia. In conditii de lipsa de timp, de partide scurte de pescuit pe un lac nou, sunt singurele arme pe care le ai la indemana.
Restul, tine de inspiratia fiecarui pescar in parte in materie de nada si momeli.