mulinete de feeder

Ultima modificare: 22/01/2024 de catre Radu Ionut Dascalescu

Ce inseamna o alegere corecta cand discutam de mulinete pentru feeder ? In acest material va prezentam alegerile clientilor. Fiecare pescar de feeder are anumite criterii de selectie si sunt personale. Sigur ca in topul ce urmeaza a fi prezentat, alegerile le apartin si raman subiective.

Pentru a face lucrurile cat mai simple si cat mai transparente, ne-am setat ca obiectiv praguri de pret de achizitie. Este o intrebare actuala si detroneaza specificatiile sau tehnologia prezente in mulinetele de feeder.

Considerand ca pretul de achizitie al unei mulinete reprezinta jumatate din valoarea totala a unui ansamblu total lanseta / mulineta, poate gasiti inspiratie in alegerile facute de alti pescari de feeder care au accesat site-ul magazinului

Mulinete de feeder sub pragul de 200 de lei

In aceasta zona de pret, identificam produse care ne vor ajuta sa descoperim tehnica de pescuit la feeder. Tehnologia din spatele acestor mulinete de feeder este simplista, decenta si accesibila. Materialele folosite de producatori sunt corelate cu nevoile primare ale unui pescar care nu isi propune un numar mare de sesiuni la malul apei in aceasta tehnica.

Seria de mulinete Team Feeder Power Fighter

Producatorul si pescarul maghiar Dome Gabor este fondatorul brand-ului Team Feeder. Experienta acumulata de-a lungul anilor atat ca pescar de competitie cat si ca field tester a facut posibila aparitia unei serii complexe de lansete si mulinete destinate pescuitului la feeder care ii poarta numele.

Gama Power Fighter este conceputa pentru pescarul amator de feeder. Sunt mulinete de feeder cu frana frontala care vin in dotare cu 5 rulmenti. Sunt disponibile in trei marimi de tambur 4000, 5000 si 6000.

Au o capacitate ridicata de stocare a firului. Sunt gandite pe un corp compact si un rotor usor supradimensionat. Pretul de raft al acestor mulinete de feeder este cu adevarat atragator. Ocupa pozitia fruntasa in clasamentul mulinetelor sub pragul valoric de 200 de lei in preferintele clientilor magazinului.

Seria de mulinete Team Feeder Fighter Carp LCS 5000

Ramanem tot in Ungaria ca si concept. Acest model ramane tot in portofoliul Team Feeder. Atat Fighter Carp cat si Power Fighter sunt mulinete construite pe aceeasi platforma. Se diferentiaza prin sistemul baitrunner care a fost introdus pe modelul despre care discutam. Gasim 4 rulmenti, un raport de recuperare mediu si o capacitate de stocare de fir la fel de generoasa.mulinete de feeder cu baitrunner

Este prima mulineta din gama producatorului maghiar care face trimitere in pescuitul crapului la feeder. Nu este o mulineta usoara dar cum tehnica in sine implica pozitionarea lansetei pe suport, nu este tocmai un capat de tara. Tamburul este prevazut cu doua sisteme de clipsare ( rotunde si asta este un lucru bun ! ).

Clipsurile sunt o necesitate in disciplina de pescuit la feeder. Faptul ca acest model a fost dotat cu doua clipsuri este de apreciat. Se poate lua in calcul gestionarea a doua distante distincte fara a pierde precizia.

Seria de mulinete Okuma Custom Black Feeder 4000

Toti pescarii au auzit si stiu cine este Okuma. Undeva in anii 90 au ajuns pentru prima data in Romania. Din acel moment si pana in prezent nu au facut decat sa scrie istorie. Sunt poate cele mai sigure achizitii in gama de jos din piata romaneasca de profil. Un fel de “best buy” daca vreti in materie de mulinete de feeder.

Vine echipata cu 8 rulmenti si nu este mai “ grasa “ de 290 de grame. Modelul dedicat feeder-ului are in dotare foarte multe tehnologii care in mod normal se regasesc pe variantele dedicate pescuitului la crap. Este o mulineta bine inchegata la prima vedere. Este echipata cu o frana frontala atent construita. Dimensiunea totusi, ca o remarca, limiteaza posibilitatile de echipare cu anumite lansete de feeder mai lungi.

Seria de mulinete Nevis Method Feeder 5000

Un new entry care se regaseste in magazin de la startul acestui sezon. Pretul este ceva ce va lasam sa descoperiti singuri. La prima vedere avem in fata o mulineta robusta, construita pe un corp de grafit si dotata cu un tambur de aluminiu. Este echipata cu 5 rulmenti si in marimea de 5000, conform preferintelor clientilor nostri, acomodeaza foarte bine si lansetele mai lungi.mulinete de feeder cu frana fata

Se remarca fata de modelele anterioare prin dotarea cu un tambur “shallow” . Acest detaliu este important. Limiteaza cantitatea de fir de care este nevoie pentru a umple tamburul. Tot la capitolul tambur este sesizabil ca se preteaza pescuitului la departare ( este un tambur long cast, generos ).

Seria de mulinete de feeder Okuma Ceymar CMBF 340

La fel ca si Team Feeder, Okuma isi consolideaza doua pozitii in acest top al preferintelor. Modelul in cauza este echipat la fel de bine ca si Custom Black-ul. Din punct de vedere al dotarilor si tehnologiilor. Este o mulineta de mici dimensiuni care are limitari in ce priveste lansetele pe care le poate echipa. Asa ca, mare atentie la acest aspect !

Avem de-a face cu o greutate totala de 280 de grame, tambur cu capacitate mare de stocare de fir si 3 rulmenti. Nici multi, dar nici putini. Pretul nu sare mult de 100 de lei si in aceste cifre achizitionam si sistemul de bait runner.

Mulinete de feeder sub pragul de 300 de lei

Urcam in pret si descoperim un top 5 interesant marca clientii magazinului TotalFishing ! Trebuie inteles ca odata cu cresterea pretului de achizitie , apar modificari sesizabile in calitatea produsului finit.

De asemenea, in anumite cazuri daca numarul rulmentilor nu creste , atunci apare un upgrade pe cei la care se apeleaza. Pot fi sesizate modificari in greutatea totala a unei mulinete de feeder si pot sa apara noi tehnologii incorporate.

Seria de mulinete Okuma Longbow Baitfeeder 630

Una din cele mai longevive serii care sunt produse de cei de la Okuma. Inainte de aparitia fenomenului feeder, aceste mulinete au acompaniat multe sesiuni de pescuit pe Dunare in conditii de exploatare extrema. Rezistenta angrenajelor in timp si la factorii externi ( nisipul spre exemplu ) le-a conferit titulatura de “ tancuri”.mulinete de feeder okuma

Greutatea totala este moderata, in jurul a 300 de grame. Sunt dotate cu baitrunner si acest lucru le-a facut pretabile in pescuitul crapului. Putem spune ca este una din mulinetele care a furat startul in lupta pentru suprematie in feeder. Este un furt acceptat, avand la baza fiabilitatea demonstrata in timp.

Seria de mulinete  Okuma Custom Black Feeder 5500

Nici pozitia secunda nu scapa de constructorul taiwanez Okuma. Modelul este prezentat anterior in pragul de achizitie de sub 200 de lei. Creste considerabil greutatea totala a acestei mulinete de feeder. Sare bariera de 400 de grame. Intra asadar in categoria de mulinete “heavy duty”.

Pentru cei ce vor sa se aventureze in lumea pescuitului la feeder dupa crap, poate fi ceea ce se numeste “ mulineta de buget “. Va acomoda cu siguranta lansetele de feeder din clasa heavy. Capacitatea de stocare a firului este generoasa. Functioneaza pe un raport de recuperare mediu, 4.5: 1 si recupereaza 79 cm intr-o tura completa.

Seria de mulinete Tica Feeder Mentor 5000

O mulineta care de la momentul aparitiei a fost bine primita de pescarii de feeder. Incet si sigur isi consolideaza pozitia si are extrem de multe motive sa o faca. Lupta pentru primele 3 locuri se disputa intre Taiwanezi se pare.

Mulineta vine in dotare cu tambur de rezerva si sistem de franare quick drag. Inovatia este ca acest sistem este detasabil si poate fi montat cu usurinta. Este incorporat in sistemul de franare care la aceasta mulineta este unul frontal.mulinete de feeder Tica

Recupereaza 96 de centimetri la o tura completa si este dotata inclusiv cu sistemul de oscilatie lenta de tip wormshaft. A fost echipata cu 8 rulmenti . Discurile de frana sunt din carbon si este dotata si cu doua clipsuri metalice rotunde.

Seria de mulinete Trabucco Zephyr 4000 si 6000

Ultimele doua pozitii ale clasamentului in categoria de pret de maxim 300 de lei sunt ocupate de italienii de la Trabucco. Modelul responsabil este Trabucco Zephyr. Italienii sunt recunoscuti pentru pasiunea exprimata fata de pescuitul stationar si toate disciplinile care sunt incluse in aceasta ramura.

Sistemul de franare are la baza discuri de otel inoxidabil si reglaj micro metric. Cantarete 295 de grame si recupereaza 83 de centimetri in cazul modelului de 4000.mulinete de feeder Trabucco

In cazul modelului de 6000 se remarca greutatea crescuta la valoarea de 390 de grame, DAR si capacitatea de recuperare de 95 de centimetri. In ambele situatii, gama Zephyr este pretabila pescuitului la feeder la distanta.

Mulinete de feeder peste pragul de 300 de lei

Este ultima treapta a acestui clasament. Este pragul minim acceptat care propulseaza mulinetele de feeder intr-o nota a ingineriei aplicate si materialelor folosite la nivelul urmator. Incet si sigur, vom descoperi aici prezenta niponilor cu cateva modele care merita atentie. Sau, cel putin, asta ne inspira clientii care sunt responsabili pentru acest clasament.

Seria de mulinete  Daiwa Ninja Match&Feeder LT 6000 SS

Daiwa nu mai are nevoie de nici o prezentare. Sunt considerati pioneri in lupta cu materialele usoare si durabile care pot servi drept suport in realizarea unei mulinete de feeder. Desi la baza s-au facut remarcati pe continent pentru mulinetele dedicate rapitorului si crapului, niponii au facut ajustarile necesare si s-au facut remarcati si in lumea pescuitului la feeder.

Discutam de o mulineta pe un raport mediu care in recuperare dezvolta 95 de centimetri per tura completa de manivela. LT este abrevierea pentru Light Tough sau in traducere “ usor si dur “ in acelasi timp. Tehnologiile patentate de inginerii de la Daiwa pot fi regasite in acest produs. Frana acopera o putere de 10 Kg forta.

Seria de mulinete Daiwa TD Feeder 4012 QD

Dupa denumire este printre putinele mulinete pe care un constructor le asociaza pescuitului la feeder. Corpul este integral din aluminiu, avand ca scop o greutate totala optimizata. Nu redusa. A nu confunda termenii.mulinete de feeder Daiwa

Cei 6 rulmenti din dotare si angrenajele patentate propun pescarilor 440 de grame de forta bruta. Pe un raport de recuperare de 4.9:1 recupereaza 87 de centimetri. Acest produs se incadreaza in preferintele pescarilor de Dunare care se afla in cautare de mulinete de feeder rezistente.

Seria de mulinete de feeder MAP ACS Carptek 4000 FS

Din Japonia aterizam in Anglia pentru urmatoarea pozitie a clasamentului ! Aici luam contact cu epicentrul pescuitului cu monturi fine. Aici s-a nascut tehnica de pescuit la feeder! A venit timpul sa servim ceaiul de la ora cinci in compania britanicilor de la Match Angling Products ( MAP ). Englezul are un sarm aparte si capacitatea de a-l transpune in anumite produse. Este o chestiune nativa.mulinete de feeder MAP

350 de grame greutate totala, 9 rulmenti sau intr-un cuvant o mulineta de feeder conceputa de pescari de feeder. Tambur de rezerva si manivela dubla. Are avantaje manivela dubla pe care suntem convinsi ca le veti descoperi in viitor.

Seria de mulinete Preston Inertia 420

Nu parasim Anglia inca. “ It is not over until the fat lady sings ! “ . Intram in curtea celor de la Preston. Nu poti refuza un fursec in Anglia. Se uita oamenii ciudat la tine…. Apar vorbe ca ai fost la un ceai cu MAP, dar fursecuri de la Preston refuzi….

Nu este cea mai scumpa mulineta produsa de britanici. Dar asta nu inseamna ca nu este un produs decent. Discutam de o mulineta realizata pe un corp de grafit, dotata cu 5 rulmenti si o capacitate de recuperare buna. Mai precis 85 de centimetri. Cantareste 368 de grame si detine un clips metallic rotund.

Seria de mulinete Shimano Baitrunner DL 4000FB

Pe ultima treapta a clasamentului descoperim o mulineta care la randul ei a facut istorie. Gama Shimano DL. Bun venit in clsament Shimano !

Modelul Baitrunner DL 4000 FB este o mulineta de exceptie la un pret corect. Cele 415 grame o pozitioneaza intre lumi. Face parte din seria de mulinete care s-a regasit in multe partide pe Dunare , din barca la crap. Robusta si fiabila.

Design-ul acestei mulinete uimeste. Modul in care japonezii au decis sa construiasca un model hybrid care sa poata fi utilizat in mai multe stiluri de pescuit fara a reflecta minusuri este de invidiat.

Este dotata cu sistemele dezvoltate de Shimano care asigura o asezare corecta a firului, limitand probleme in timpul lansarii. Sistemul baitrunner este piesa de rezistenta a mulinetei. Desi la prima vedere pare mic, este cursiv si elegant. De asemnea este montat si proiectat discret, suficient pentru a nu deranja pescarul in timpul partidei dar vizibil pentru a-ti reaminti ca il ai la indemana.

Daca sunteti in prag de achizitie, speram ca acest top al clientilor magazinului in materie de mulinete de feeder sa va inspire !

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)