partida de pescuit la feeder pe Dyno Lake

Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Daca in toamna am fost in vizita, acum, la start de sezon, mi-am rezervat o partida de 12 ore de pescuit la feeder pe Dyno Lake.
Nu stiam atunci si nici acum la final de zi nu stiu foarte multe despre acest lac. O simpla partida intr-o zi cu nori si soare si cu un aer usor rece nu imi spune multe lucruri.

drill in pescuit la feeder pe Dyno Lake

Chiar daca am avut rezultate. Sunt o fire curioasa. Imi place sa ma documentez. Primele semnale din partea acestei locatii mi le-am cules.

Start partida de pescuit la feeder pe Dyno Lake

Am plecat destul de tarziu de acasa. Lacul Dyno Lake este deschis pescuitului la feeder incepand cu ora 08.00 am pana la ora 18.00 pm. . Am ajuns in jur de 07.45. A urmat ritualul instalarii, care nu a durat nici mult dar nici putin. Cred ca in jur de ora 09.00 am inceput efectiv sa pescuiesc. Set-up-ul a durat ca montaj in jur de o ora. Aici includ si pregatirea nadei.

echipament pescuit la feeder pe Dyno Lake

Ne-am mintit ca la meteo cum spune titlul unei melodii. Asteptam un rasarit vizibil, dar am avut parte de nori. Singurul stand disponibil a fost B9. Dar cum am spus, nu imi spunea nimic, mai ales ca eu as fi vrut B13 sau chair B14.
Nu stiam adancimi, nu stiam structuri, nu stiam distante. Nimic. Cred ca acesta este cuvantul potrivit. Despre nade sau momeli prinzatoare cu atat mai putin.

Primii pasi pe lac necunoscut

Inainte de toate, am decis sa sondez terenul. Cel mai la indemana gadget a fost si va ramane pentru mine Deeper-ul. Asa am descoperit ca adancimea este constanta, in jur de 1,6 metri in fata mea.Aceasta adancime incepe de la primii 2 metri din fata standului si pana la aproximativ 7 metri fata de malul de vis a vis. In malul opus am descoperit ca din loc in loc sunt gropi cu adangimi de 3,8 metri.

Nu stiam ce asteptari sa am de la aceasta partida de pescuit la feeder pe Dyno Lake. Adancimile descoperite in urma sondarii, m-au determinat sa plec la start de partida cu doua vaduri. Una din lansete a avut ca tinta malul opus dar nu gropile identificate. Am preferat sa pescuiesc panta denivelarii cat mai precis posibil.

Vaduri si localizare

A doua optiune a fost stabilirea unui vad la aproximatov 20 de metri distanta. Aici am apelat la nadirea cu prastia. A fost una constanta. Intre timp, am facut lansari la diferite distante pentru a incerca un pescuit la “ciupeala”. La fiecare 10 minute, o noua prastie de nada ajunge pe suprafata tinta.

lanseta in asteptare la pescuit la feeder pe Dyno Lake

Am gandit acest vad pentru ultima parte a partidei. Este un risc pe care mi l-am asumat. Uneori crapii ies din adapost, alteori nu. Cateodata, atunci cand ies pe ape asa mici se pot hrani. Dar nu este o certitudine. M-am gandit sa le fac o bucurie si daca ajung pe zona din fata mea, poate vor fi tentati sa se si hranesca.

Nada, nade, momeli si strategii

Am pregatit 3 nade pentru aceasta partida. Altfel spus, trei scenarii diferite. Ficare dintre nade are anumite particularitati constructive. De la culoare, trecand prin granulatie, aroma si mecanica, fiecare sortiment se comporta diferit. F1 Dark Sonubaits, Speciel G Bait Tech si Spotted Fin Milled Micros. La capitolul pelete am pregatit Fin Perfect de la Sonubaits de 2mm, Sticky Pellets de 4 mm pentru momitoarele de tip banjo, si Fin Perfect de 8 mm pentru vadul din apropiere.

Vantul a adiat usor dimineata de la stanga la dreapta. Pescarii de pe standurile din dreapta aveau activitate.
La carlig am incercat cu wafters, boilies-uri micro si mini de la diversi producatori.
In jurul pranzului, pe vadul din apropiere am inceput sa vad activitate.

Au aparut bule, cativa crapi si-au tradat prezenta pe zona la suprafata apei. Din pacate nu au coborat la masa. Ceva nu le placea. Nu am reusit sa inteleg ce anume.
Nici la departare nu stateam mai bine. Nu am reusit sa obtin prezentari.

Atelier monturi in timp real

Vazand cum stau lucrurile, am inceput atelierul. A urmat un intreg proces de schimbare si combinare a nadelor si a rig-urilor. Au trecut prin diverse transformari : 2 inch, 3 inch si chiar 4 inch ca dimensiune.
Am introdus in nada la fiecare lansare pelete atat de 2 cat si de 4 mm.

Am schimbat proportiile astfel incat pe vadul din departare sa pot transporta o cantitate mai mare de hrana sub forma de pelete. Am pus la baza momitorului pelete si am venit cu un capac de nada peste ele.

Nadire si momeli alternate intr-o partida de pescuit la feeder pe Dyno Lake

Timpii de asteptare au scazut la 5 minute, si fiecare iesire la mal insemna miscarea momitorului de pe vad cu o smucitura. Fiecare manevra a contat. Am reusit in acest mod sa transport pe vad suficiente pelete pentru a transmite un semnal pestilor. Am pescuit montura atat ascunsa in method cat si libera.
La carlig am apelat la diverse tehnici, in functie de tipul momelii. Peletele gaurite pe rig-uri rigide , momelile critic echilibrate si flotante pe bait sting.

momeala carlig pescuit la feeder pe Dyno Lake

In timpul testelor care au insemnat asteptari de maxim 5 minute pe vad in aceasta faza, am descoperit si varianta care mi-a adus rezultate.
Am atasat pe sting doua pelete flotante si langa ochetul carligului un lest format dintr-o alica de plumb. Carligul nu mai statea in contact cu momitorul. Se ridica in coada.

drill pescuit la feeder pe Dyno Lake

Imediat ce nada parasea partea superioara a method-ului, flotabilitatea momelilor folosite impingea si cateva pelete pe zona si ieseau perfect in evidenta.

Final partida de pescuit la feeder pe Dyno Lake

A fost solutia care a inceput sa imi genereze trasaturi. Malul de vis a vis este plin de copaci. Crengile stau deasupra apei la 1 metru. Malul este usor abrupt. In panta. Desi nu pescuiam atat de aproape, este clar ca apa si-a facut magia si zona unde eu plasam momitorul era probabil usor maloasa. Decizia de a trece pe flotante a schimbta cursul partidei.

captura pescuit la feeder pe Dyno Lake

Crapii erau acolo si au inceput sa raspunda. Asa am facut legatura cu tipologia substratului. Sigur este doar o banuiala care are in spate teste superficiale. Alta explicatie nu am gasit dupa doar o partida.
O alta particularitate a acestei sesiuni a fost culoarea momelilor de carlig. De departe albul a facut diferenta.

captura crap pescuit la feeder pe Dyno Lake
In jurul orei 13.00 vantul si-a schimbat directia. De la dreapta la stanga. Din acel moment, colegii din partea dreapta nu mai aveau trasaturi la fel de bine. Am inteles rapid ca aici, pestii se lasa purtati de vant usor.

crap comun pescuit la feeder pe Dyno Lake
In ultimele 3 ore ale partidei am contorizat 12 trasaturi finalizate cu 9 pesti la mal.

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)