Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Pescuitul pe ape curgatoare, practicand disciplina feeder este din ce in ce mai indragit. Pescarii incep si migreaza usor din zona de method feeder  in cautare de senzatii noi .
Una din cele mai agasante situatii este incalcirea strunei, care pe rauri, poate ajunge lejer si la 120 de centimetri lungime totala.

Sunt multe sisteme care reduc spre zero aceasta problema, dar in cazul in care doriti sa va fabricati singuri solutiile, va prezentam Treccia Italiana.treccia italiana - vartej rapid

Ce este Treccia Italiana si cum se confectioneaza ?

Acest sistem anti rasucire vine asa cum spune si denumirea din Italia. Are aplicatii in mai multe zone cum ar fi pescuitul cu plute de tip slider  in tehnica match. Lungimea poate varia in functie de necesitati.

Treccia se realizeaza extrem de usor, fara mult efort. Materialele de care aveti nevoie se rezuma la o menghina si o manivela ce se poate improviza din orice material cu diametru redus si rigid totodata.treccia italiana - impletitura fir
Si pentru ca tot am deschis subiectul lungimi, va recomandam sa nu le faceti mai mici de 20 de centimetri. Asta pentru a va asigura ca isi vor face treaba exemplar.

Daca totusi vi se pare complicat, v-am pregatit cateva recomandari din aceasta zona de sisteme.

https://www.totalfishing.ro/catalogsearch/result/?q=feeder+link

La ce putem folosi Treccia Italiana ?

Trebuie spus ca sunt practice si se evidentiaza pe monturile inline (culisante). Treccia ajuta la diminuarea artificiilor care trebuiesc realizate pe linia principala, aducand simplitatea si eficienta monturilor dedicate apelor curgatoare.
Am decis sa va prezentam sistemul realizat pe doua agrafe de tip quick change ( schimbare rapida ) in ambele capete. Am facut acest lucru pentru a va da posibilitatea sa schimbati dimensiunea acestui sistem cu usurinta .

Odata cu schimbarea dimensiunii, este usor de intuit ca se poate schimba si tipul ori greutatea momitorului . Conectarea acestui sistem de linia principala se realizeaza prin intermediul unei bucle pe firul principal. Principiul se aplica, fiind identic, si la struna .
Gradul de libertate al acestui sistem este imbatabil.

Daca te intereseaza pescuitul la feeder vezi si :

PREGATIREA NADELOR PENTRU PESCUIT LA METHOD FEEDER
PCUM SA FACI UN RIG PENTRU METHOD FEEDER

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)