Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Unul din subiectele cele mai intens dezbatute de pescarii de undita. Cat plumb sa folosim pentru a echilibra pluta perfect. Lestarea plutei nu mai este o problema.

Pescuitul la undita este pe cat de frumos pe atat de tehnic daca luam in serios problema. Este nevoie nu numai de dibacie. Este nevoie ca echipamentul folosit sa ofere fidelitate ridicata cand vorbim de trasaturi. Lestarea plutei este un pas important. Daca nu misca pluta, nu stim cand trage pestele, mai ales cand este mofturos.

Ori punem prea mult plumb, ori prea putin. Pierdem timp pretios atunci cand discutam de lestarea plutei.
Operatiunea este extrem de SIMPLA si RAPIDA in realitate. Asta doar daca apelam la uneltele potrivite.

Stonfo este un producator de rezonanta. A pus la dispozitie de-a lungul timpului extrem de multe gadget-uri care sa ne faca viata mai usoara. De la aparatul de legat carlige, trecand prin loop tier, astazi va prezentam DOZATORUL pentru lestarea plutelor.

Spun dozator pentru ca efectiv te ajuta sa dozezi corect si cu acuratete de 99.99 % cantitatea de plumb de care am avea nevoie pentru lestarea plutelor .
Dispozitivul beneficiaza de cateva atribute extrem de importante.Densitate similara cu a apei. Acest aspect rezolva problemele de flotabilitate in operatiunea de lestare.

lestarea plutei- mecanism fixare pluta

Atasarea plutei de dispozitiv printr-un mecanism twist & lock. Nu avariaza chila, zona de atasare este prevazuta cu un sant special conceput pentru fixare.
Discutand in mod real, operatiunea de lestare este de departe pasul care mananca cel mai mult timp.

lestarea plutei - Stonfo shot doser

Aparatul vine in doua dimensiuni gandite sa acopere toata gama de plute pe care le putem utiliza.
Folosind dozatorul, timpii alocati efectiv pentru lestare  nu depasesc 2 minute.
Daca fara utilizarea acestui gadget , linia dura poate si 15  minute pentru a fi conceputa, acum tot procesul poate fi realizat in mai putin de 7 minute.
Avantajul este ca ne putem nota cantitatea de lest necesara, iar la malul apei daca pierdem plumbajul, il putem inlocui extrem de repede.

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)