la crap la pellet feeder

Ultima modificare: 10/09/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Partidele de pescuit la crap la feeder sunt din nou supuse atentiei. Studiul intens asupra comportamentului de hranire al crapilor a dat viata unui concept inrudit cu tehnica method intr-o oarecare masura. Este clar ca zonele comprimate cu nada sunt cele mai bune metode unde poti masca un carlig cu momeala. Eficienta este demonstrata prin tehnica method feeder. Discutam insa despre tehnica de pescuit la crap la pellet feeder.

Mici probleme apar atunci cand din punct de vedere al granulatiei, in tehnica method se modifica diametrul. Peletele mai exact, daca nu sunt corect pregatite, vor aduce efecte negative partidei. Se pot detasa de un momitor method la impactul cu apa foarte usor. Se pot detasa de pe momitor in masa apei la fel de usor.

Ce este un pescuit la crap la pellet feeder ?

Uneori, crapii raspund mai bine atunci cand identifica pe vad material de hranire grosier. Prin grosier se intelege o modificare a diametrului particulelor de nada care sunt oferite pestilor. Avantajele sunt evidente in momentul in care crapii se aduna in numar mare pe vad. Agitatia provocata poate raspandi cu usurinta nada de pe zona.

In cautarea hranei, crapii se vor misca foarte mult pe zona nadita. Curentii de apa generati de miscarea pestilor vor face ca nada sa se amestece cu usurinta cu stratul superficial de depunere de pe substrat. Acesta poate fi unul de tip colmatare spre exemplu. Zonele maloase nu fac casa buna cu nada.

nada pescuit la crap la pellet feeder

Peletele in schimb isi pastreaza forma si nu mai contribuie la agitatia crapilor. Daca sursa de hrana a fost identificata, va fi culeasa fara multa agitatie, pastrand interesul pestilor ridicat. Calitatea peletelor scoate la iveala o alta latura a comportamentului crapilor. Elimina suspiciunea in hranire . Crapii nu mai sunt defensivi si se vor apropia de sursa fara inhibitii. In cazul nostru, momitorul dedicat utilizarii peletelor.

Cum se pescuieste la crap la pellet feeder ?

Tehnica in sine are particularitati in zona de echipament in primul rand. Este nevoie de lansete care sa redea fiecare miscare. Lansetele din gama medium si medium light de feeder sunt cele mai potrivite. Tehnica in sine vizeaza un pescuit de proximitate extrem de fidel pe semnalizare. Forma momitorului si conceptul de hranire forteaza crapii sa se hraneasca nu foarte aproape de sursa de hrana, ci din interiorul momitorului in majoritatea cazurilor.

echipament pescuit la crap la pellet feeder

Ori de cate ori apare o miscare in varful lansetei de feeder trebuie sa fim pregatiti pentru o eventuala trasatura. Diferenta intre o trasatura si un “ line bite “ o face doar un echipament senzitiv.
Strategia unui pescuit la crap la pellet feeder are la baza zone de interes aflate in proximitatea pescarului si cu ape nu foarte adanci.captura crap la pellet feeder

Crapii prefera ape mai mici in adancime pentru hranire. Daca astfel de zone nu necesita distante mari pentru abordare, atunci un pellet feeder este cea mai buna metoda de pescuit.

Ce este un pellet feeder ?

Pellet feeder-ul este un momitor dedicat utilizarii peletelor ca nada. Se diferentiaza prin forma si este usor de identificat. Are forma unei scafe sau lopeti. Este conic si prezinta o cavitate interioara generoasa unde se va depozita materialul de hranire. Impartit in 3, putem identifica componentele acestui momitor foarte usor.

momitor pescuit la crap la pellet feeder

Partea superioara este destul de ingusta. Aspectul conic ajuta la formarea, in urma incarcarii, unor zone unde peletele nu stau bine lipite. Este prevazuta cu fante de diverse forme si lungimi pe unde apa se poate infiltra cu usurinta.

Partea din mijloc este caracterizata de o zona mai generoasa ( prin volum ) unde se pot fixa extrem de bine atat peletele de nadire cat si momeala de carlig. Aici se va depozita principala cantitate de nada care va stimula prezenta crapilor pe vad.

Partea inferioara este si zona de acces pentru incarcare. Deschiderea este extrem de generoasa. Buza superioara a momitorului este mai scurta decat baza. Acest lucru echilibreaza in greutate momitorul incarcat. momitor pescuit la crap la pellet feederIn acelasi timp, uniformizeaza dispozitia peletelor pe intreaga suprafata din cavitate in raport cu placa de greutate a momitorului de tip pellet.

Ce momeala se foloseste la crap la pellet feeder ?

Momealacare care se poate atasa pe carlig este variata. Ca metode de atasare sunt indicate doua tipuri de accesorii : spini si bait band-uri. montura pescuit la crap la pellet feederSistemele de atasare a momelii indica si tipologia momelii. Spini sunt pentru critic echilibrate sau pop-up-uri, in timp ce bait band-urile sunt pentru momeli de crap scufundatoare ( bottom baits ).
Cel mai eficient pescuit la crap la pellet feeder se realizeaza cu momeli de substrat si critic echilibrate.