feeder vs match

Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Pescuitul pe ape salbatice este de departe cel mai interesant. Nu sti daca si cat peste ai in fata niciodata. Nu sti din ce parte poate veni la nada. Daca vorbim de ape curgatoare , enigma se micsoreaza putin.

Sunt multe posibilitati de abordare intr-un astfel de cadru. Feeder vs Match. Indiferent de alegere, ramane ancorata intrebarea “ si daca procedam diferit ? “.
In acest articol, m-am decis alaturi de Marius sa rezolvam ecuatia atat cat ne este permis.

Feeder vs Match – numitorul comun in operatiune este finetea in prezentare.

Ne despart insa o groaza de factori in abordarile alese.Apele salbatice implica grad ridicat de dificultate. Nivelul  tehnic al partidei nu este de neglijat.Nu stim stocul de peste din areal si asta e o mare problema. Intuitia intervine alaturi de experientele anterioare. Sunt singurele arme pe care le avem la indemana.Riscul este acelasi pentru amundoi.

In astfel de situatii miroase a “ gherla “ la fiecare start de partida.

Suntem pe raul Arges intr-o zona salbatica de tranzit. Sunt la putin peste 2 kilometri de locul unde raul intra in lacul de acumulare Mihailesti.

feeder vs match - nada pentru pluta

Pescuim pe o adancime de maxim 1,40 metri. Debitul este moderat. Un cosulet de 20 de grame este suficient. Un waggler de 10 grame poate fi strunit bine.
Asa cum se vede mai sus, pescuim la poli opusi. Nici imaginile nu contrazic. Pluta este pescuita in aval, feederul in amonte.Pluta s-a asortat cu nadele VDE, in timp ce eu  am venit cu o abordare diferita. Am pescuit nade din gama Bait Tech.feeder vs match - alegerea nadelor pe ape salbatice

Feeder vs match – un prim avantaj este controlul asupra cantitatii de nada cand discutam de match.

Mai multa si mai rapid in vad. Asta inseamna ca sansele de a strange peste cresc considerabil. Un alt lucru important este ca putem aborda intreaga coloana de apa. Putem lasa particule in suspensie, putem pescui intre ape.

caras la feeder

Feeder vs Match – la feeder, avantajul este distanta si posibilitatea de abordare a unor zone promitatoare cu usurinta.

Zone cu copaci scufundati unde un method pe un astfel de debit va sta fara probleme. Un waggler se poate incurca rapid mai ales ca avem o apa curgatoare. Match-ul nu poate fi pescuit in amonte. Multa bataie de cap.
Cumva situatia s-a echilibrat.
Am intrat la apa asadar pe vaduri diferite si cu nade diferite .Momelile de carlig au fost si ele in antiteza. Rame si viermi la pluta vs waftere si pufuleti la method.

Furtuna care se prevestea in zare nu ne-a ocolit. Ne-a fortat ca dupa doua ore sa abandonam locatia. O ploaie torentiala de cca 40 de minute ne-a pus la test umbrelele.
Am iesit curati si uscati si cu doi pesti care reflecta cateva lucruri importante :
Pescuitul la departare de stand poate avea rezultate mai bune. Asta pentru ca pestii sunt discreti. Poti obtine prezentari mai sigure fara ezitari.
Pescuitul de proximitate, poate genera aparitia unor bancuri mari de pesti datorata cantitatii de nada. Este un lucru bun pentru ca va spori increderea pestilor de talie mai mare. Este un dezavantaj pentru ca rapitorii nu vor rata ocazia si se vor “lipi” in zona pentru o mica gustare.

feeder vs match - captura surpriza
Cand am reusit sa adunam pestii pe vad ne-a gonit furtuna.Dar ne-a lasat o amintire frumoasa.

Chiar si asa am reusit sa creionam cateva idei care sa faca diferente si care sa va poata inspira spunem noi in alegerile viitoare.

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)