permis ANPA 2023

Ultima modificare: 22/01/2024 de catre Radu Ionut Dascalescu

Inca din anul trecut se vehicula aparitia unui nou sistem de eliberare a unui permis de pescuit ANPA 2023. Odata cu aceste modificari pe partea de interfata, este disponibila si o stocare gratuita a datelor celor care solicita un permis de pescuit. Interfata este prietenoasa, intuitiva si contine campuri obligatorii, fara de care nu se poate avansa in procesul de eliberare al unui permis de pescuit ANPA 2023.

Pe baza codului numeric personal si a unei adrese de e-mail activa, se creeaza in spate “profilul” virtual. Acesta este un cont de administrare a documentelor atat solicitate cat si depuse! Se pune accent pe fisa de captura incepand cu acest an, mai ales ca noua interfata permite upload de documente in cont. Se elimina in acest mod fraudarea si apare obligativitatea acestui document neglijat sau completat fara responsabilitate pana la acest moment.

Permis de pescuit ANPA 2023 asociatii sau persoane fizice

Dupa cum stim din anii precedenti, atat persoanele fizice cat si asociatiile de pescari pot solicita un permis de pescuit ANPA. Sunt diferente intre cele doua categorii doar din punct de vedere al apelor contractate. Cu alte cuvinte. asociatiile care au contractat anumite luciuri de apa, pe langa cele “ la liber”, ofera membrilor posibilitatea de a pescuit pe aceste locatii.

Un permis de pescuit ANPA 2023 care este solicitat de o persoana fizica, nu ofera dreptul de pescuit titularului pe ape care sunt supuse unor contracte in derulare intre ANPA si o asociatie de pescari! Acest permis de pescuit este GRATUIT, valabil STRICT pe apele naturale publice necontractate la care se adauga Dunarea si bratele sale si Marea Neagra. Pentru a-si pastra titlul de gratuitate. Vom avea nevoie si de un permis de accesare a zonelor de frontiera ( PG ) > vezi AICI cum se obtine!

Obtinere permis ANPA  persoane fizice

Pe site-ul oficial (www.anpa.ro) vom gasi o sectiune dedicata solicitarii unui permis de pescuit ANPA. Accesand acest link, ajungeti in sectiunea mai sus mentionata. Urmeaza o serie de pasi pe care este OBLIGATORIU sa ii respectati.

Pas 0 permis de pescuit ANPA 2023 persoane fizice INFORMARE PERMIS

Din start suntem informati despre zonele de utilizare ale unui permis ANPA 2023 de pescuit recreativ. In functie de preferinte, suntem indrumati fie sa avansam, fie sa ne adresam organelor care administreaza resursa acvatica vie in scop recreativ (asociatiile de pescari).

Pas 1 permis de pescuit ANPA 2023 persoane fizice SELECTARE TIP PERMIS

pas 1 permis ANPA 2023Daca am inteles la pasul 0 cui ne adresam in functie de preferintele personale, la pasul 1 vom completa campurile obligatorii, alegem tipul permisului de pescuit si bifam casuta care indica faptul ca “ nu sunt robot”.

Pas 2 permis de pescuit ANPA 2023 persoane fizice COMPLETARE DATE PERSONALE

In urmatoarea etapa va trebui sa completam atat numele cat si adresa titularului permisului de pescuit. Tot la acest pas este solicitata si adresa de e-mail. Obligatoriu sa fie una valida si activa. Este momentul in care in spatele aplicatiei se defineste profilul virtual al utilizatorului. Tot aici suntem informati si despre faptul ca pe o adresa de e-mail pot fi solicitate un numar de 5 permise de pescuit si nu mai mult.

Pas 3 permis de pescuit ANPA persoane fizice EXAMEN LEGISLATIV

In aceasta faza se introduce in premiera un pas important si necesar in acelasi timp pentru obtinerea unui permis de pescuit ANPA 2023! Sub forma de test grila, va trebui sa raspundem corect la un numar de 3 intrebari. examen permis ANPA 2023Suntem informati despre faptul ca raspunsurile gresite la una din aceste intrebari nu va permite generarea unui permis pentru o perioada de timp. Ca metoda de identificare este luat in calcul CNP-ul introdus. Momentan, indiferent de raspunsuri, PERMISUL VA FI GENERAT! In viitor cu siguranta se vor aplica masurile de penalizare!

Pas 4 permis de pescuit ANPA persoane fizice GENERARE PERMIS

Permisul ANPA 2023 este gata! Daca ati raspuns corect si momentan daca nu, sunteti la un click distanta de permisul de pescuit. Urmeaza sa il descarcati si sa il aveti tot timpul la indemana in caz de control. De asemenea, versiunea electronica este deja salvata in contul care se creaza automat in spatele aplicatiei. Poate fi descarcat ori de cate ori este nevoie, accesand contul respectiv.

Reciprocitate permis de pescuit ANPA 2023

La fel ca si in sezonul trecut, reciprocitatea ramane valabila. Este definita de un acord intre asociatiile care detin drept de exploatare a resursei acvatice in scop recreativ pe anumite ape prin contractare. Pentru a accesa aceste ape, permisul de pescuit obtinut prin solictare ca persoana fizica nu este nici valabil si nici suficient. O apa contractata este o “propietate privata” care poate avea anumite reguli si regulamente specifice. De asemenea, daca permisul ANPA a fost solicitat prin intermediul unei asociatii, nu este suficient pentru a merge pe alte ape contractate decat cele ale asociatiei in care sunteti membru!

Reciprocitatea este un acord intre asociatii care au contractat ape in scopul exploatarii resursei acvatice sub forma de pescuit recreativ. Aceste acorduri pot insemna taxe mai mici, scutire de taxe, anumite zile in care apele respective pot fi pescuite, etc.. Adresati-va asociatiei din care faceti parte si solicitati lamuriri in cazul in care doriti sa pescuiti recreativ pe alte ape aflate in exploatare de alte asociatii de pescari.

Organe cu drept de control pentru permis de pescuit ANPA 2023

Indiferent unde veti pescui pe teritoriul tarii, oricand aveti sansa sa fiti controlat pentru documentele care va dovedesc calitatea de pescar recreativ. Organele cu drept de inspectie si control asupra permisului de pescuit sunt: Politia Romana, Politia de Frontiera, Jandarmeria Romana, personal ANPA, personal Garda de Mediu, personal RNP-Romsilva si personal ARBDD.

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)