jigging pescuit la salau

Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Cand vorbim de un pescuit la twister la salau, de multe ori vorbim despre a gasi acul in carul cu fan. Intinderile vaste de apa reprezinta arealul perfect pentru aceasta specie. Ocazional, il vom gasi si in lacurile sau iazurile mai mici. Si nici aici nu il vom descoperi atat de repede pe cat ne dorim.

Jigging-ul in pescuit la twister la salau

Acest termen face referire la modul in care animam naluca. Tiparul evolutiei unui shad sau grub, armat pe un jig care poate varia ca greutate. Adancimea zonei unde facem un pescuit la twister la salau este factorul ce impune greutatea jig-ului. Poate varia de la 3.5 grame pana la uneori si 18 grame.
O naluca soft ( moale ) se va anima in apa pe doua considerente principale : recuperare din mulineta si miscarea lansetei. Un “ as in maneca ” pescarului este greutatea jig-ului. Ajungem imediat si aici.

Ce este un jig

Prin jig se intelege un carlig dotat cu ochet care este “ imbracat” in plumb. In general, poate avea multe forme, dictate de matrita in care a fost turnat. Acest ansamblu, jig-ul adica ( carlig si plumb ), ia forma doar intr-o matrita dedicata. Poate avea diferite greutati in functie de necesitati.pescuit la twister la salau - naluci

Jig-ul este elementul principal de legatura intre firul combo-ului de salau si naluca. Este puntea dintre pescar si pestele tinta. Are rolul de a plasa naluca aleasa in arealul de pescuit decis. Serveste atat ca suport pentru naluca, cat si ca greutate necesara lansarii acesteia.

Tehnica de jigging in pescuit la twister la salau

Orice miscare generata fie de recuperare scurta prin mulinare, fie prin miscarea in vertical a lansetei, anima naluca armata pe jig. Aceste miscari sunt modalitati de evolutie a gumelor in apa.
Nalucile se pot anima doar din recuperarea prin mulinare. Acest traseu evolutiv liniar are si dezavanataje. Poate plasa naluca in masa apei si nu in imediata apropiere a substratului. Rata de recuperare afecteaza adancimea de evolutie a nalucii.mulineta pescuit la twister la salau

Daca jig-ul este greu, atunci nu se va intampla scenariul de mai sus. Dar cu siguranta se va infige in orice va intalni pe substrat. De la crengi si buturugi pana la bolovani.
Salturile obtinute prin miscarea in vertical a lansetei sunt solutia ideala in pescuit la salau. Aceste salturi vor fi insotite de recuperari menite sa tina firul intins. Elimina problemele cauzate de recuperarea constanta si liniara.salau la jigging

Un alt plus obtinut prin aceasta tehnica este posibilitatea de a tatona o zona mai generoasa in cautarea salaului. Salturile sunt mici. Cu cat miscam lanseta in vertical mai mult, cu atat ridicam naluca mai mult de pe substrat. Cu cat limitam miscarea , cu atat si naluca va evolua. Dupa 3 metri de astfel de recuperari, jig-ul se va misca sub forma dintilor de fierastrau.

Adica jigging.

Daca te intereseaza pescuitul la salau, vezi si:

COMBO DE SALAU : IEFTIN SI MAI MULT DECAT DECENT !

PESCUIT LA SALAU CU 5 NALUCI RECOMANDATE !

 

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)