pescuit la salau

Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Pescuit la salau cu 5 shad-uri recomandate

Toamna incepe sa isi faca simtita prezenta. Diminetile sunt mai racoroase. Rapitorii incep sa devina mai activi. Apele inca nu s-au racit.
O partida de pescuit la salau se va desfasura la fel ca in zilele de vara. Nimic diferit. Chiar daca au scazut gradele in aer, in apa sunt inca la valorile din sezonul cald.

Salaul simte insa aceste schimbari. Poate reactiona si la un grad diferenta in apa. Inca nu este momentul sa ne punem aceasta problema.
Putem discuta insa de naluci. Sunt multe si colorate. Va propunem 5 modele care, spunem noi, la start de toamna va aduc rezultate in pescuitul la salau.

Gambler EZ SWIMMER PHANTOMpescuit la salau Gambler

O alegere cat se poate de sigura si productiva. Seria EZ Swimmer a celor de la Gambler este responsabila pentru multe capturi pe lacurile consacrate cum ar fi Valea Argovei sau Sarulesti. Vine in multe culori care se preteaza unui pescuit la salau.

Caracteristicipescuit la salau Gambler

Shad-ul este segmentat. Beneficiaza de o evolutie unica. Imita foarte bine un peste prada. Caudala este generoasa si suficient de groasa in carne.
Este un shad gandit pentru montaje de tip offset. Atat pe carlig lestat cat si pe classic. Suporta si montaje de tip surub. La fel de bine se cvomporta si pe un jig clasic.naluca pescuit salau Gambler

Lungime si Greutate

EZ Swimmer are o lungime totala de 11 centimetri, pe o greutate de 12 grame. Este o guma grea care rezolva problema set-up-ului cu usurinta. Poate fi pescuita pe jig-uri de 3 si 5 grame fara probleme. Greutatea proprie va fi un avantaj in evolutie.

pescuit rapitor Gambler

Se poate pescui cu varful carligului mascat, atat in agataturi cat si in zone cu piatra, extrem de usor. Este o guma centrata pe partea din fata. Va genera miscari atractive pe cadere.

Bass Assassin Die Dapper Glow / Chartreuse Tail

Desi denumirea face referire la Bass, multe din aceste naluci se pliaza pe un pescuit la salau cu usurinta. Daca luam in calcul aparitia pe Tancabesti a acestei specii, impuscam doi iepuri dintr-o lovitura.

Nalucile Bass Assassin sunt prezente in piata autohtona de multa vreme. Au confirmat faptul ca sunt prinzatoare de-a lungul timpului. Nici in pescuitul la salau pe Dunare nu au iertat pestii enervati de evolutiile la care au fost supuse de pescari.

Caracteristicinaluca pescuit salau

Este o naluca de tip shad, care in partea inferioara este prevazuta cu un canal. Este conceputa pentru montaje de tip offset. Corpul este solid si cilindric. Modelul spune, dupa denumire, ca lumineaza. Este ideala daca pescuiti in zori sau la lasarea serii. Cantitatea de lumina scade in aceste momente ale zilei.naluca rapitor salau

Poate fi un plus care face diferenta.
In evolutie, corpul nu va flanca decat in current de apa. Este gandita sa strapunga rapid straturile apei, lasand in urma doar caudala in miscare agresiva.

Lungime si Greutate

13 grame si 13 centimetri. Astfel se recomanda aceasta naluca. Putem apela fara probleme in acest mod la gramaje usoare pe lacuri. “ Face bine ” si in pescuitul pe Dunare la salau. Armata pe un jig de 40 sau 60 de grame, va atrage salai rapid. Curentul apei care impinge flancurile nalucii, anima rapid coada.

Shad Lunker City Shaker Limetreuse

Un alt “ most wanted “ cand vine vorba de naluci pentru salau. Desi a fost proiectata pentru pescuitul oceanic ( rezistenta la apa sarata ) sau stiuci daca vorbim de continent, Shaker-ul “ mufeaza ” bine salai.pescuit la salau cu Lunker City

Este proiectata pentru a oferi miscari laterale in evolutie ( flancari ale corpului nalucii ). Avem de-a face cu o guma care, in evolutie, nu etaleaza numai caudala. Numai buna pentru pescuitul la salau. Multe culori in paletar.

Caracteristici

Lunker City Shaker este gandita sa reziste. A fost pregatita inclusiv pentru rezistenta la apa sarata. Este o naluca intens folosita in State, cu rezultate pe masura. Incet si sigur a migrat si in Europa, gratie pasionatilor de pescuit la salau. Aici si-a facut de cap ori de cate ori a avut ocazia.
Corpul este aplatizat. Este o guma gandita pentru curenti de apa. Este dedicate exclusiv pescuitului pe jig. Nu offset. Articulat da. Culoarea este irezistibila pentru salai.

Lungime si Greutate

Shaker-ul are 11 grame greutate. Nu este o naluca usoara. Asta e bine. Masoara 11 centimetri. Permite o plaja larga de gramaje in armare.
A scos salai mari de fiecare data atat din Sarulesti cat si din Valea Argovei. Aceste doua bazine sunt referinta pentru un pescuit la salau pe lacuri.

Shad Relax Ohio Standard 10.5cm

Relax nu mai are nevoie de cuvinte. Este stiut foarte bine. Acest producator s-a impus in piata gumelor de top de la primele aparitii pe raftul magazinului. Astazi este despre Ohio.pescuit la salau naluca relax

Un model care a dat afara multi salai. Si nu numai. Ohio este imitatia perfecta a unui peste prada. A scos, scoate si va scoate multi salai atat pe lacuri cat si pe Dunare.

CaracteristiciRelax Ohio

Este o naluca extrem de supla. Materialul foarte moale si forma apropiata de pestii naturali, confera acestui shad o evolutie discreta dar si agresiva. Datorita materialului moale din care este fabricata, naluca poate fi folosita cu succes pe monturile offset. Consistenta materialului permite iesirea facila a varfului carligului in momentul muscaturii si implicit inteparea pestelui.

Lungime si Greutatenaluca relax rapitor

9 grame si 10,5 centimetri. O parte din ingredientele unei gume de succes. Poate fi armata pe orice tip de montaj . Clasic, articulat, offset. Este o guma versatila si permisiva.
Gama Relax Ohio vine in mai multe dimensiuni si o groaza de culori atat standard cat si laminate.

Shad Orka 14cm

Cu un pas mai aproape de captura capitala. Motto-ul celor de la Orka spune ca daca le-ai incercat pe toate, acum e timpul sa le incerci pe cele mai bune. Orka sparge bariera de design in materie de shad-uri. Propune o naluca cu centrul de greutate in zona abdomenului, pe intreaga lungime. Zona inferioara este plata.

Caracteristicipescuit la salau

Totul pleaca de la design. Forma aplatizata in partea inferioara, centrul de greutate situat in aceeasi zona sunt punctele forte ale acestei naluci. Va genera vibratii agresive pe caudala si vor fi transmise usor in zona corpului pentru a imita miscarea cat mai aproape de realitate a unui peste.
Culoarea propusa este destinata pescuitului la salau. Alb translucid, cu accente de rosu in zona capului. Paleta caudala este generoasa si gandita ca in miscare, sa antreneze si corpul in flancari discrete.

Lungime si Greutate

22 de grame nu sunt putine. Se preteaza pescuitului la adancimi cu siguranta. In casa salailor. Masoara 14 centimetri. Este o naluca selective. Pe Dunare, ai toate sansele sa fi lovit si de somn cu acest shad. Corpul ajuta in evolutie pe ape curgatoare.

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)