combo de salau

Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

De retinut este ca pestii nu ies din apa sa te intrebe cati bani ai investit in echipament ( combo pentru salau ), pentru ca mai apoi sa decida daca vor trage sau nu si la tine.

Primul peste rapitor care este prezentat curiosilor care vor sa ia contact cu lumea spinning-ului, este salaul. Acest peste a inspirat multe povesti si a alimentat multe intamplari relatate prietenilor. Salaul este si va ramane o Mecca a pescarilor de rapitor.

Fiecare il pescuieste cum crede mai bine. Echipamentul este important. Echilibrat, senzitiv, usor sunt doar cateva din nevoile ce trebuiesc acoperite de combo-ul pentru salau. Nu este usor. Tot ce este echilbrat, senzitiv si de gramaj redus este scump.combo de salau inel plecare lanseta

Ce este combo-ul de salau ?

Este denumirea generica pentru ansamblul lanseta / mulineta. Acesta poate varia. Lungimea lansetei, tipul de actiune, greutatile pe care le poate lansa sunt cateva din elementele care contureaza un echipament de acest gen. Intervine mulineta cu raport recuperare, greutate, marime tambur si kg forta pe frana. Combinatii de “ n “ luate cate “ k” adica.

Ce trebuie sa stiu despre combo-ul de salau ?

Ei bine, multe dar putine in realitate. Exista doua directii pentru un combo : pescuit la salau de pe mal sau din barca. Raspunsul e oarecum simplu : din barca scurte si de pe mal lungi. Si de aici intram in alta problema : cea a mulinetelor.
Este mult de vorbit pe ambele subiecte ( lanseta si mulineta ).

O idee pentru combo-ul de salau

Daca sunteti la inceput de drum, atunci este bine sa cititi in continuare. Am pregatit un combo de salau care sa nu fie scump, dar sa fie decent calitativ si accesibil financiar.Pragul de achizitie l-am setat pentru ambele produse la 700 de lei. Sub acest pret discutam de produse entry-level fara un minim de dotari necesare.

Lanseta

Lanseta propusa vine de peste ocean. Un Berkley. Stim ca este exact ce ne-am propus : decenta si accesibila. Usoara si moderna in finisaje. Modelul tinta : Urban Camo ND.combo de salau prezentare Berkley Urban
Berkley Urban Camo ND este o lanseta absolut geniala. O lungime totala de 1.95 metri, dotata cu multe inele ( este un avantaj ) si extrem de usoara. Este “ dintr-o bucata “. Si la propriu si la figurat. Un singur tronson.combo de salau lanseta Berkley Urban

Face parte din clasa de lansete cu actiune M ( medium ) si influente de fast. Este zvelta si senzitiva adica .Inelele forteaza blancul in sarcina si impun o zona de curbare acestuia pana la cel de plecare. Lucru bun in drill.combo de salau actiune lanseta

Este un mic diavol cu care poti scoate foarte multi pesti, fara sa cheltui bani multi. A fost indragita imediat de pescarii cu experienta si recomandata ca atare.

In unele tari vestice ( unde inca este peste mare si mult ) , modelul nostru este considerat un light si este pescuit la biban….
Este o lanseta ideala pentru un combo de salau.

Mulineta

combo de salau mulineta Abu Garcia

Lasand “fitzele” si trend-ul actual la o parte, am pus lupa pe anumite criterii atunci cand ne-am propus sa gasim mulineta. Mulineta ideala pentru lanseta propusa. Am intrat in curtea celor de la Abu Garcia. Aici gasim de fiecare data fiabilitate, performanta si accesibilitate. Si miroase a “ americanisme “.

Cardinal II STX 2500S este modelul pe care il propunem. Nici ieftina, nici scumpa si cu multe dotari care la “ altii” costa. Aici le primesti exact ca americanul care pleaca la un pescuit de bass amator. Cum ne luam noi malai din supermarket, asa isi cumpara americanul o mulineta si o lanseta. Pleaca la pescuit si poate o uita la locul cu pricina. Dar cat o foloseste, trebuie sa corespunda.detalii tehnice Abu CArdinal II STX

Nu este cea mai usoara, dar nici cea mai grea mulineta in clasa de 2500 unde joaca. 261 de grame in total. Nu faci hernie. E ok. Cei 6 rulmenti asigura fluid un raport de recuperare de 5,1:1. La o rotatie de 360 de grade, recupereaza 73 de centimetri. Un pic cam mult pentru pescuit la salau. Dar nu este o crima. Merge si la stiuca daca se iveste ocazia.

Tambur de aluminiu, tambur de rezerva si cateva optiuni pe care le veti gasi in descrierea produsului.
Este prietenoasa si cu rolele de fir care uzual sunt la 130 – 150 de metri, in functie de producator. Nu ai nevoie de umplutura( buraj) si asta e ok.

In final, dupa matematica noastra, acest ansamblu se situeaza sub pragul de 700 de lei, dar nu cu mult.
Berkley Urban si Abu Cardinal II STX sunt ideale pentru un combo de salau ( si nu numai ) decent calitativ si accesibil financiar.

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)