Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Pescuitul la feeder a devenit probabil cel mai discutat in ultimii ani. Multe pareri, diferite opinii, tehnici de pescuit variate si foarte multe nade si momeli de carlig. Fie ca discutam de pop-uri, de wafter sau boilies-uri de mici dimensiuni, tehnica method se bucura de o atentie sporita. Randamentul obtinut cu aceasta tehnica aplicata corect este incontestabil. Montura pentru method feeder este cheia succesului.

Montura este cel mai important element. De la modul in care legam carligul si pana la diametrul firului utilizat in acest scop, avem cateva aspete de punctat care simplifica lucrurile si sporesc sansele de captura.

montura method feeder - rezultatele unei partide reusite

Carligul pentru montura de method feeder

De departe cel mai discutat element . Variaza in preferintele pescarilor, genereaza teorii, dar mai ales, dicteaza cadenta cu care vom reusi sa prindem pestii vizati. Greutatea carligului in tehnica cu montura critic echilibrata a devenit un subiect de interes extrem de rapid pentru cei ce practica acest stil de pescuit.montura method feeder - penar carlige legate

1.Forma carligului

Un subiect sensibil. In tehnica method cu momeli atasate sub diferite forme – fir de par, spin sau inel de latex, curbura si deschiderea joaca un rol extrem de important. Se evidentiaza foarte bine in momentul trasaturii si in zona de primire, unde in majoritatea cazurilor,pestele se elibereaza. Pentru a evita acest inconvenient, este bine sa ne corelam marimea si forma acestuia cu momeala utilizata . Indiferent de preferinte, daca discutam de tehnica “ fir de par ”, carligele spre care ne indreptam sunt cele cu ochet. Nodul fara nod nu mai este un secret si se muleaza excelent si in aceasta tehnica de pescuit. De la carlige cu tija curbata si pana la carlige de tip chod, avem de unde alege fara probleme.

2.Deschiderea carligului

Asa cum am spus mai sus, este importanta. O deschidere generoasa va asigura un contact bun la momentul inteparii si nu va crea puncte slabe care ii pot da ocazia crapului sa se elibereze. La mal pestele va deveni extrem de agresiv si zona de contact trebuie sa fie cat mai sigura cu putinta. Gama de carlige wide gape rezolva aceasta problema NUMAI daca am optat pentru o marime suficient de mare in raport cu greutatea exemplarelor vizate.montura method feeder - carlige

3.Greutatea carligului

Un criteriu esential atunci cand optam pentru prezentari critic echilibrate ( flotabilitate ansamblu momeala-carlig controlata ) . Oarecum suspending daca vreti. Cam asa se traduce probabil cel mai usor. Aceste retusuri fine definesc perfect relatia unui carlig mediu ca dimensiune cu o momeala de 6 sau 8 mm. Aici apar problemele. Astfel de momeli critic echilibrate pot reactiona sub presiunea greutatii unui carlig in mod diferit.fir carlig method

Pe langa acest element, mai apar greutati suplimentare venite din partea firului sau a elementului de atasare a momelii in cauza ( spin, inel de silicon sau fir de par ) . Indiferent de optiune, recomandarea este ca inaintea partidei sa testati acasa intr-un recipient cu apa modul in care ansamblul se prezinta.
Iata 3 recomandari in acest sens :

Frenzee 1624 S Black Chrome

Drennan Wide Gape Specialist

Trabucco Method Plus

Pentru ca am discutat despre monturi si carlige, va propun un setup pentru ape curgatoare.

 

Va devein un exercitiu necesar, de care va veti convinge in timp ca va face diferenta intre o partida de succes si un esec de proportii.