Balti de pescuit langa Bucuresti: reguli si tarife 2021

0
40509

Ultima modificare: 06/01/2021 de catre TotalFishing

Balti de pescuit langa Bucuresti – recomandari pentru pescari

Daca va intrebati cum puteti evada din haosul Bucurestiului si care sunt cateva lacuri sau balti de pescuit, trebuie sa stiti ca exista cateva locuri pe langa Bucuresti, special amenajate unde se poate pescui contra cost.

Informatii generale

Unde pescuim, este poate cea mai intalnita intrebare adresata intre pescari. Este greu sa te decizi. Pescuitul nu este o stiinta exacta. Mai degraba o chestiune care tine de intuitie, sansa si momentul potrivit. Orice balta de pescuit are secretele ei. Timpul este scurt, si in multe randuri nu este suficient sa le poti descifra. Sunt multe lacuri de pescuit care merita incercate. Investesti timp in speranta ca la final, poti pleca cu ceva capturi.balti de pescuit la feeder

Din fericire, sunt multe lacuri de pescuit unde putem arunca momeala. Pentru o escapade de week-end, avem la dispozitie multe optiuni. Mai ales ca sunt multe balti de pescuit langa Bucuresti.
Este suficient sa ne setam o locatie, sa ajungem la destinatie si apoi sa ne decidem undem pescuim. Cu toate astea, majoritatea pescarilor se orienteaza catre balti de pescuit recomandate.
Cine le recomnada si pe ce criteria ramane sa deslusim in cele ce urmeaza.

harta balti de pescuit langa Bucuresti

Cele mai bune balti de pescuit de langa Bucuresti 2021

Unde sa arunci mai repede momeala dupa o iarna lunga de asteptare ?Mai ales in perioada de prohibitie. Un prim pas in aceasta directie este sa ne stabilim corect scopul.
Din capul locului, balti de pescuit recomandate sunt cele unde se practica regimul prinde si elibereaza. Acestea mai poarta denumirea si de carpodrom.Carpodromul este o balta de pescuit extrem de bine populata. Detine un stoc de peste impresionant atat ca numar cat si greutate individuala a exemplarelor existente.

Regulile sunt clare si paza pe masura. Este normal. Protejarea fondului piscicol existent este reteta unei balti de pescuit de succes.
Sunt cateva astfel de lacuri de pescuit langa Bucuresti. Nu multe, dar suficiente. Distractia este garantata si asigurata. Se prind pesti mari si multi. Conditia este sa eliberam exemplarele capturate inapoi in balta. Ne alegem fie cu o sedinta foto , fie cu o filmare de exceptie.

O a doua categorie sunt lacurile de pescuit care care pun la dispozitie pescarilor regimul de retinere a unei anumite cantitati din pestele prins in functie de regulamentul amenajarii.

In sezonul 2020, se remarca doua noi locatii care pun la dispozitie pescarilor amenajari ce merita vizitate. 

Balti de pescuit : Lacul Lazuri 5

O noua balta de pescuit care se aliniaza standardelor moderne de pescuit la crap. Nu foarte departe de capitala, Lazuri 5 propune exclusiv sistemul Catch&Release. Aici gasim pontoane, case ce pot fi inchiriate, un cafe bar si o parcare monitorizata video si pazita. De asemenea, administratia pune la dispozitie dusuri si un magazin cu articole de pescuit, nade si momeli.

balti de pescuit Lazuri

Localizare

Situat in judetul Dambovita, lacul de pescuit Lazuri 5 este usor de gasit. Exista trei drumuri care ne duc pe malul apei. Cele trei rute care au ca start capitala, ne indruma prin Chitila, Mogosoaia sau Otopeni. Durata estimata a calatoriei se incadreaza sub doua ore. In oricare din situatii, drumul este bun si usor de parcurs.

Tarife

Durata minima a unei partide este de 24 de ore. Putem face o rezervare pe maxim 96 de ore ( 4 zile). In functie de cum planificati expeditia, puteti accesa mai multe pachete de servicii.

Astfel, pentru o partida de pescuit cu durata de 24 de ore, taxa este de 140 de lei. In cazul in care doriti sa petreceti doua zile pe malul acestui lac de pescuit, aveti de achitat 250 de lei.

Pescarii cu experienta si in cautare de capturi, stiu ca o partida minima de pescuit la crap dureaza 72 de ore. Costul unei astfel de aventuri este de 350 de lei. Daca va propuneti ” o sapatamna ” de pescuit, administratia va ofera posibilitatea sa petreceti 4 zile contra sumei de 400 de lei. O expeditie de week end, poate alaturi de familie, se poate rezerva la pretul de 350 de lei. Include 48 de ore de pescuit si o casuta.

Mai multe detalii despre serviciile acestei locatii gasiti parcurgand regulamentul.

regulament balti de pescuit

Balti de pescuit : Lacul Nicmar Clinceni

Poate cea mai apropiata balta de pescuit de langa Bucuresti. Si-a deschis portile in mijlocul sezonului de pescuit 2020 din cauza restrictiilor sanitare aplicate pe intreg teritoriul tarii. Asa cum se identifica si din denumirea lacului, amenajarea se pozitioneaza in vecinatatea orasului Clinceni. O fosta exploatare de materiale conexe constructiilor ( balastiera), prinde contur sub forma unei locatii de pescuit accesibila, ingrijita si plina de pesti.

balti de pescuit : Nicmar

Localizare

La doar 3 kilometri de capitala, in judetul Ilfov, lacul Nicmar Clinceni va asteapta cu portile deschise pentru mai multe tipuri de pescuit. Exista pachete de servicii gandite de administratie in functie de preferintele pescarilor. Accesul se face prin Bragadiru, iar iesirea din Bucuresti prin Soseaua Alexandriei. Drumul se incadreaza in functie de trafic intre 30 si 45 de minute.

Tarife

Partidele de pescuit pe aceasta locatie au durata de minim 12 ore si maxim 24. Se practica atat pescuitul cu retinere cat si cel in regim Catch&Release. Pe lanfa pescuitul clasic la crap, aici puteti incerca o partida la feeder sau la undita.

In functie de optiune, taxele variaza de la 60 de lei pana la 190 de lei. Astfel, pentru o sesiune de 12 ore in regim prinde si elibereaza, avem de platit 60 de lei. Pentru 24 de ore, scoatem din buzunar 100 de lei. Daca sunteti interesati sa plecati acasa cu o parte din capturi, trebuie sa luati in calcul limitele impuse prin regulament.

regulament balti de pescuit Nicmar Clinceni

Balti de pescuit : Lacul Moara Vlasiei 2

Una dintre baltile de pescuit cele mai renumite din jurul Bucurestiului. A fost primul lac care a intrat in atentia pescarilor pentru stocul impresionant de crap existent. O balta de pescuit cu traditie in concursurile de pescuit. A fost si este gazda unor turnee sau concursuri de pescuit nationale importante.

Moara Vlasiei 2 este unul din acele lacuri de pescuit pe care nu trebuie sa il ratati. In afara perioadei competitionale, acest lac este deschis tututor pescarilor. Avem un regulament de respectat si peste de prins pe care il vom elibera. Clar aceasta balta de pescuit este o destinatie unde pescuim la sigur!

Aici, crapul comun este la putere. Actualul record al lacului la crap este un superb exemplar de 32,250 kg!
Suprafata totala pescuibila este de 17 hectare. Adancimile variaza intre 2 si 4 metri.
Este bine de stiut ca pe aceasta balta de pescuit, puteti utiliza un singur mal. Nu se pescuieiste pe ambele maluri.

Localizare

Moara Vlasiei 2 este o balta de pescuit situata pe Valea Cociovalistei. Faptul ca se alimenteaza din acest rau, este un plus. Aportul mare de oxigen este benefic pestilor care inoata in apele acestui lac.

Este un lac de pescuit la care se ajunge foarte usor. Ruta nu este complicata. Avem mai multe optiuni. DN1 sau autostrada A 3.

Prin DN 1 facem dreapta catre Balotesti, mentinem cursul prin Caciulati si apoi intram in Moara Vlasiei.
Prin A3, iesim din Bucuresti pe Strada Petricani si parasim autostrada in localitatea Caciulati. De aici ne incadram catre Moara Vlasiei.

Tarife

Sezon 2020

Nu exista modificari asupra regulamentului si nici asupra regimului de taxare. Ramane in vigoare sistemul tarifar din sezonul 2019. Se modifica cantitatea de crap ce poate fi recoltata in urma unei partide cu retinere. Astfel, contra sumei de 150 de lei se pot retine 4 Kg de crap si platica in cantitati nelimitate.

Sezon 2019

Pentru 12 ore petrecute pe malul acestei balti de pescuit, platim o taxa de 80 de Lei. Sistemul de pescuit permis este prinde si elibereaza.
Daca alegem sa petrecem 24 de ore in acelasi regim, suntem taxati cu 150 de Lei.
In cazul in care doriti sa plecati acasa de pe acest lac de pescuit cu ceva capturi, atunci scoateti din portofel 150 de Lei pentru 12 ore. In acesti bani avem voie sa retinem 5 kilograme de crap si platica nelimitat.

Exista si alte costuri adiacente. In functie de unde doriti sa va instalati sculele de pescuit, exista taxe suplimentare.
Inchirierea unui ponton este de 40 de lei. Daca va decideti sa pescuiti plantat, mai platiti 40 de lei.
Salteaua de receptie este obligatorie. Daca nu detineti una, puteti inchiria acest accesoriu contra valorii de 20 de Lei.

Balti de pescuit : Lacul Tancabesti 1

O alta balta de pescuit apreciata in randul pescarilor de competitie si nu numai. Este un lac cu traditie si istoric puternic. Multe personalitati din lumea pescuitului la crap au ajuns si au pescuit pe malurile acestui lac. Vedete de talie internationala si-au aruncat momelile in aceasta balta de pescuit.

Tancabest 1 a fost si este gazda unor concursuri de pescuit consecrate. Este un lac care ademeneste pescarii care sunt in cautare de trofee atat de crap cat si de somn.

Este un lucru stiut ca aceasta balta de pescuit ascunde pesti foarte mari. A fost si este o locatie unde multi pescari realizeaza emisiuni de profil.
Este unica daca ne raportam la peisaj. Tancabesti 1 este una din acele balti de pescuit langa Bucuresti unde te vei simti ca in Delta.
Uneori, standurile de pescuit sunt vizitate de iepuri si fazani. Interactiunea cu natua pe acest lac de pescuit este la cele mai inalte cote.

Localizare

Accesul catre Lacul Tancabesti se face prin DN1. Dupa Saftica urmeaza localitatea Tancabesti. In directia de deplasare pe partea dreapta se vede Lacul Tancabesti 2 aflat la sosea. In spatele lui ( in amonte ) este lacul tinta : Tancabesti 1.

Imediat ce ati intrat in Tancabesti, la intersectia cu indicatorul de Peris, faceti o intoarcere de 180 de grade si va incadrati pe DN1 spre directia Bucuresti. In cateva sute de metri faceti dreapta pe drumul parallel cu Lacul Tancabesti 2 si veti ajunge la una din cele mai frumoase balti de pescuit de langa Bucuresti.

Tarife

Sezon 2020

Daca v-ati propus o partida de pescuit in acest sezon pe celebrul lac Tancabesti, va trebui sa accesati pagina de social media care este extrem de bine pusa la punct. Aici veti gasi numere de contact unde puteti primi detalii despre costul unei partide de pescuit, in functie de durata acesteia. Tot aici, daca sunteti curiosi sa luati contact cu bucataria preparatelor din peste veti gasi meniurile afisate : facebook.

Sezon 2019

Se poate pescui in doua moduri : abonament sau partida programata. In oricare din situatii, intentia de a pescui pe acest lac se va face telefonic catre administratie.
Tarifele difera in functie de caz.
Site-ul este in constructie. Pentru detalii despre tarife pe aceasta balta de pescuit, puteti adresa un mesaj pe facebook.

Lacul Hermes Peris

O aparitie noua in zona de balti de pescuit de langa Bucuresti. Hermes Peris este definitia visului devenit realitate. Acest proiect a plecat de la zero. A fost nevoie de 2 ani de zile pentru executia unor lucrari masive de dragare. Acest lucru a facut posibila aparitia unui lac de pescuit demn de invidiat.

Hermes Peris este un carpodrom tanar, dar care a fost preluat imediat in circuitul competitional. Si-a deschis portile in anul 2014. Exemplarele de crap din acest lac de pescuit sunt mari. Media lor este la 15-17 Kg. Recordul actual al lacului este un crap comun de 28 de kilograme !

Adancimile sunt intre 1,6 si 4 metri. Exista suficiente structuri subacvatice care tin exemplare capital ale acestui lac. Pescuitul pe acest lac se practica de pe un singur mal.

Localizare

Lacul este situat la marginea localitatii Peris (jud. Ilfov). Accesul la balta este extrem de usor, datorita pozitionarii langa drumul principal din localitate.

Accesul se face prin DN1. Imediat dupa intrarea in Tancabesti, se va observa o bretea cu schimbarea directiei la dreapta. Acolo exista un indicator catre Peris. Se urmeaza drumul in cauza pana cand va veti intersecta cu balta de pescuit.

Tarife

Sezon 2020

Nici in acest caz nu se aplica modificari pe zona de tarifare. Similar cu sezonul de pescuit 2019, administratia “ingheata” preturile, astfel incat pescarii sa se poata bucura de partide de pescuit memorabile pe aceasta locatie.

Sezon 2019

Lacul Hermes Peris este un lac exclusiv C&R ( prinde si elibereaza). Este unul din putinele lacuri de pescuit care practica acest sistem.
Avem posibilitatea ca pe acesta balta de pescuit sa optam pentru mai multe tipuri de partide.

Pentru 12 ore petrecute la pescuit pe acest lac, platim o taxa de 80 de Lei. Pe langa acesti bani, putem inchiria o saltea de primire cu 10 Lei.
Daca vizam partide mai lungi, avem dupa cum urmeza :
24 de ore la pretul de 150 Lei
48 de ore la pretul de 270 Lei
72 de ore la pretul de 400 Lei
La oricare din alegerea facuta, daca doriti sa plantati pe aceasta balta de pescuit, taxa este de 20 de Lei pentru 12 ore.
Daca doriti sa faceti un gratar pe malul apei, atunci trebuie sa luati in calcul o taxa de 10 lei in acest scop.

Balti de pescuit : Lacul Varlaam

O balta de pescuit aparte. Lacul Varlaam este o capodopera umana. Acest lac s-a format pe fundatia unei balastiere. Asadar, este un lac de pescuit artificial. In anul 1995, zona in cauza a fost data in exploatare sub forma de balastiera.

Cand in urma excavatiilor s-a atins panza freatica, au aparut primele picaturi de apa care sunt baza acestui lac. Pe vreme ce lucrarile au inaintat, s-a format baza lacului care astazi este o destinatie preferata de multi pescari. Aceasta balta de pescuit de langa Bucuresti pune la dispozitie o suprafata totala de 31 de hectare. Aici putem pescui NUMAI in regim prinde si elibereaza.

Avem ocazia sa pescuim un lac artificial care “colcaie”de superbe exemplare de crap comun si oglinda. Tota aici, vom gasi si o populatie de rapitori formata din stiuca, biban si salau.
Este un lac echilibrat din acest punct de vedere, unde, selectia naturala functioneaza perfect.

Localizare

Lacul Varlaam intra cu siguranta in categoria de balti de pescuit recomandate pentru 2019. Se afla pozitionat la 25 de Km de Bucuresti, la marginea satului Varlaam. Satul apartine de comuna Adunatii Copaceni din judetul Giurgiu.

Iesirea pe care trebuie sa plecam din Bucuresti este spre Giurgiu. Se trece de comunele Jilava si 1 Decembrie. Veti ajunge la un anumit moment sa traversati un pod peste raul Arges. Urmeaza un sens giratoriu unde vom merge catre Adunatii Copaceni prin drumul judetean 5A . Este a treia iesire din giratoriu.

Pentru a ajunge la aceasta balta de pescuit, in satul Varlaam, la aproximativ 700 de metri de la intrare, faceti stanga pe strada Valea Argesului. In capatul starzii se va termina asfaltul si vom intra pe o zona cu drum pietruit. Odata ajunsi pe malul Argesului facem stanga si mai avem de mers circa 1.3 kilometri pentru a ajunge la destinatie.

Tarife

Sezon 2020

In sezonul 2020, Lacul Varlaam ramane un lac cu profil Catch&Release. Pescarii in cautare de trofee de crap pot pescui cele doua sectoare ale complexului piscicol in baza unei rezervari. Tot telefonic, veti fi informati cu privire la regimul de taxare.

Sectorul B al Lacului Varlaam, este deschis si pescuitului in regim de retinere. Astfel, o partida de pescuit stationar are o durata de 12 ore. Ziua de pescuit incepe la ora sapte dimineata si se termina la ora 19.00. O astfel de partida de pescuit se poate realiza exclusiv in baza unei rezervari telefonice cu minim 24 de ore inainte!

Speciile ce pot fi retinute sunt carasul si amurul ( cteno ) . Cu precadere se prind carasi cu o greutate medie intre 500 de grame pana la un kilogram. Lacul detine si exemplare capitale, a caror greutate depaseste si 1,5 Kg in anumite cazuri (caras)!

O partida de pescuit in regim Catch & Release in regim de 12 ore se poate realiza contra unei taxe de 80 de lei. Daca doriti sa realizati o partida cu retinere, atunci vom scoate din portofel 100 de lei si avem dreptul de a retine 5 Kg de caras sau 5 Kg de amur. Greutatea unui exemplar ce poate fi retinut cand vine vorba de amur este de maxim 8 Kg. Daca se doreste retinerea unei cantitati mai mari, atunci taxa se va realiza la kilogram, la pretul de 15 lei / Kilogramul de peste.

Sezon 2019

Pentru a petrece cateva ore de liniste intr-un peisaj mirific avem de achitat o taxa de 140 de lei. In acesti bani putem pescui 24 de ore. Anumite standuri sunt dotate cu cabane. Costul de inchiriere a unei cabane este de 35 de lei pentru 24 de ore.

Dat fiind faptul ca Varlaam este o balta de pescuit solicitata, putem pescui in baza unei rezervari.
Pescuitul la rapitori se poate desfasura toamna tarziu si primavera devreme. Fiind un lac de pescuit solicitat de pescarii de crap, nu exista alta posibilitate.

A doua categorie de balti de pescuit, unde regulamentul prevede retinerea unei cantitati de peste, este mult mai bine dezvoltata. Oferta este variata in acest segment. Ramane la aprecierea fiecaruia in ce directii va alege sa mearga si ce tip de pescuit va practica.
Sunt multe lacuri care se aliniaza devizei “ unde pescuim ”.
Pentru a va ajuta inspiratia am pregatit o harta cu rute si balti de pescuit.

Magazinul TotalFishing este cel mai mare magazin cu articole de pescuit din Romania, ce pune la dispozitie un magazin de peste 700 mp in care puteti gasi peste 70.000 de produse selectate cu grija din multitudinea de produse de pescuit existente pe piata. Aceste produse sunt furnizate de producatori cunoscuti pe plan mondial, si se afla intr-un procent mare in stocul propriu.
Echipa TotalFishing