Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Pescuitul la feeder a devenit de departe cel mai practicat stil de pescuit al ultimilor ani si cu cea mai mare rata de adepti. Este eficient, simplu, comod si nu necesita bagajerie multa. Sunt suficiente avantaje care sa te faca sa te gandesti ca nu ai de pierdut daca incerci acest stil de pescuit.

Totusi, cum zilele nu seamana intre ele, nici partidele nu sunt departe de aceasta expresie. Lacurile au fost invadate de tot mai multi pescari de feeder care cauta “ alinare “ in drill-urile pe care aceasta tehnica le garanteaza.trasatura in pescuitul la feeder

Randamentul in pescuitul la feeder este fabulous. Cel mai important aspect este ca durata unei astfel de partide este mult mai scurta, iar rezultatele depasesc orice asteptare.
Ca in orice stil de pescuit si aici exista limite, reguli si pasi de urmat.

Crapul este si va ramane tinta principala in pescuitul la feeder romanesc. Mai mult ca sigur este vorba de o “ reglare de conturi “ intre pescari si aceasta specie care a lasat urme adanci in inimile practicantilor.
Nu de putine ori ajungi de la o partida de pescuit la crap acasa cu mana goala. Explicatiile sunt multe, iar pacea interioara se instaleaza cu greu dupa o serie de astfel de esecuri.momeli pentru pescuitul la feederIn aceasta expeditie, am decis sa ma instalez pe un carpodrom tanar, aflat la 6o de kilometri de capitala. Lacul Nucetu. Sunt sincer pana la capat si voi puncta faptul ca pescuiesc aceste ape de la inceputul verii. Este ideal pentru tehnicile cu monturi fine. Pescuit la pluta, pescuit la feeder, pescuit clasic cu lansetele. Totul da randament. Diferenta este ca un stil prinde mai bine de departe decat celelalte. Si mai repede.

Pescuitul la feeder in tehnica method

Pescuitul la feeder in tehnica method a fost, este si va ramane cel mai la indemana stil de pescuit din toate disciplinile de pescuit cu monturi fine. Nu necesita nici bagajerie multa si nici cantitati uriase de nada. Auxiliarele ( si aici ma refer la carlige, momitoare , fire pentru legat ) incap intr-o mica cutie compartimentata.

Chiar daca bazele sunt simple, anumite perioade din an iti dau batai de cap. Stiu ca au fost zile pe acest lac cand pescarii nu au prins pesti. Sau daca au reusit, nu au fost multi.
Localizarea ramane piatra de temelie a acestui stil de pescuit. Si nu numai. Dar nu este de ajuns. Degeaba ai gasit pestii, daca abordezi gresit lucrurile.

Cantitatea de nada

Chiar daca ai un fond piscicol impresionant intr-un bazin, nu inseamna ca vor sari din apa de bucurie ca ai ajuns pe mal si vei arunca in apa mancare. Uneori este bine sa fi mai diplomat. Dar nu cu buzunarul. La pescuit rezultatele nu vin facand economie la nada. Si nu numai la nada….pescuitul la feeder cu pelete

Diplomatia tine de o prezentare minima corecta si bogata. Poti prinde multi pesti cu putina nada de calitate. Dar sa faci lucrurile sa functioneze, trebuie sa intelegi cum sa abordezi aceasta strategie. Nu dai putin si rar. Nu faci nimic in acest mod. Putin si des este cheia. Urmarind materialul video al acestui articol, vei intelege la ce fac referire.

Groundbait VS Pelete

Exista si nade si pelete de calitate, la care daca nu ai prins deja pesti, o vei face in viitor. In situatia in care ai fost, ai prins si cu una si cu alta si nu sti ce sa faci de data asta ( esti indecis ), va trebui sa alegi si sa iti setezi obiective clare. Vreau sa prind mult, vreau sa prind repede, vreau sa prind mare sau vreau sa prind tot ce trage.

Voi spune doar ca nadele activeaza vadul foarte repede pe un carpodrom. Dar daca nu le intretii ( si asta este munca serioasa ), crapii pleaca rapid. Peletele sunt mai lenese dar cu un efect pe termen mediu si lung nimicitor. Daca ar fi sa pun in ring pelete vs groundbait, in runda a treia ( ca la box ), nada este KO. Fenomenul este perfect normal. Peletele se activeaza mai greu, dar in momentul in care au inceput sa lucreze vor tine pestii pe vad vreme lunga in asteptare.

Calitatea nadei

Prin calitate eu inteleg un material de hranire complex. Nu pretul reflecta calitatea unei nade. Continutul este secretul. Cu cat exista in reteta mai multi compusi, cu atat mai bine. Fainurile atat vegetale cat si animale, particulele care pot fi micropelete si suplimentele pe care le adaug pentru imbogatire.nada pentru pescuitul la feeder

In pescuitul la feeder cu pelete, caut exclusiv acele produse care stiu ca functioneza. Cum le identific ? Simplu. Imi aleg producatorul si incep ancheta. Youtube, Google si site-ul oficial. Verific si echipa din spate care promoveaza produsele in cauza. Analizez, notez ce stiu ca ma intereseaza si apoi ies la teste.

Abordarea partidei in pescuitul la feeder in tehnica method

Cand pescuiesc izolat, pe vaduri progresive, nu astept minuni in primele doua ore. Stiu ca voi recupera handicapul pe parcurs. Bonusul este ca voi accesa exemplarele mai mari ale zonei in care pescuiesc. Garantat. Imi setez parametrii primelor doua ore de pescuit de la care nu ma abat. Tot in filmul dedicat acestui articol veti descoperi cum procedez.

Pe langa localizare si nada, imi aleg si prezentarile. In aceasta partida am preferat discretia. Anumite modificari meteorologice mi-au oferit aceasta ocazie. Am reusit sa aplic cateva tehnici care sunt pretabile schimbarilor bruste de temperatura.

Va las sa urmariti filmul si sper ca va fi de ajutor in partidele voastre viitoare.
Pana data viitoare, sa ne vedem cu bine, la pescuit cu TotalFishing !

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)