pescuitul la crap la rubeziana

Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Liniile care se folosesc in pescuitul la crap la rubeziana nu difera cu mult fata de cele clasice pentru undita. Functioneaza pe acelasi principiu. Avem nevoie pentru a confectiona o astfel de linie de : pluta, plumb ( lest ), carlig si fir.

Caracteristicile liniei pentru pescuitul la crap la rubeziana

Apar diferentele din punct de vedere al diametrului firului si greutatea plutei utilizate. Pescuitul la rubeziana ofera avantaje majore. Avem ocazia sa ne adresam pestilor tinta cu monturi mult mai fine comparativ cu pecuitul la varga.

Posibilitatile de abordare sunt mult mai vaste, avand acces pe locuri unde este necesara linistea. Astfel de locuri retrase si cu ape relativ mici sunt ideale pentru crapi in perioadele tomnatice.pescuitul la crap la rubeziana

Liniile in pescuitul la rubeziana sunt de aceeasi lungime cu cea a kitt-ului. Kitt-ul este componenta cu care pescuim. Rubeziana este un sistem format din trei componente : prelungitor, kitt-ul de nadire si kitt-ul de pescuit.

Avantajele liniei pentru pescuitul la crap la rubeziana

In aceasta tehnica, pescuitul se realizeaza la punct fix. Este cel mai precis mod de pescuit existent. Linia va ajunge in acelasi loc cu nada. Tot timpul.
Liniile pentru pescuitul la crap se conecteaza de kitt prin intermediul unui elastic. Acesta are rolul ca in drill sa compenseze lungimea limitata a kitt-ului. Pestele se va putea deplasa la o distanta mai mare decat cea a componentei de pescuit, fara sa aduca avarii liniei de pescuit.

Relatia intre diametrul firului liniei de pescuit si a elasticului este esentiala. Daca vor fi optimizate corect, sansele de a pescui cu montaje fine in cautarea crapilor de talie medie si mare cresc considerabil.
Un alt avantaj cand vorbim de pescuitul la crap la rubeziana este camuflajul. Zgomotul este limitat, liniile sunt fine si nu prezinta motive care ar cauza plecarea crapilor din zonele tinta.pescuitul la crap la rubeziana

Tips & Tricks

Greutatea plutelor este dictata de conditiile locului de pescuit si cele atmosferice. Adica adancimea vadului, prezenta, directia si intensitatea vantului.

Etalarea plumbajului pe linia de pescuit este cruciala. Spre deosebire de pescuitul la varga, avem un control mult mai bun la acest capitol pe rubeziana. Putem tensiona dupa necesitati portiunea de fir submersa.

Obtinem ceea ce se numeste stabilitate in vad.
Odata cu stabilitatea in vad, cresc considerabil sansele sa obtinem prezentari.

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)