pescuit la biban doiyo neiru

Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Lumea nalucilor pentru pescuit la biban este din ce in ce mai mare. In scurt timp, pescarii au primit acces la naluci care imita perfect absolut toate speciile prada ale acestei familii.
De la mici crustacee, imitatii de mormoloci si pana la replici fidele de pesti sub forma de shad-uri, nalucile pentru biban sunt numeroase si ca forme dar si colorit.
Este destul de limpede faptul ca fiecare forma ( imitatie) de naluca trebuie folosita intr-o anumita perioada a anului. Nalucile pentru pescuit la biban vor da randament mai bun daca aparitia hranei naturale este corelata cu introducerea acestora in areal .

Nalucile Doiyo pentru pescuit la biban

Doiyo este ramura celor de la IronClaw, care a pus accentul si pe nalucile pentru rapitorii de talie mica. Este un concept japonez gandit, modelat si adaptat pentru pescarul european de biban, clean sau pastrav.

pescuit la biban doiyo neiru tail

Neiru Shad si Neiru Tail sunt doua proiecte gandite pentru biban si clean. Corpul ramane acelasi pentru ambele modele. Se modifica doar zona terminala. In functie de nivelul de agresivitate dorit, producatorul pune la dispozitie o caudala si un finesse.

Caracteristici constructive

Doiyo Neiru

Doiyo Neiru are o lungime totala de cinci centimetri si este disponibila in sase culori pentru fiecare din cele doua modele.
Culorile sunt printre cele mai prinzatoare. Paletarul a fost special conceput in functie de clasa de culori care au dat un randament ridicat in prezentari pe anumite modele consacrate.

pescuit la biban naluca armata pe jig

De mentionat este faptul ca daca vor fi armate pe microjig-uri de pana in 3,5 grame, evolutia acestor naluci va fi cat mai apropiata de realitate. Acest lucru este posibil datorita formei corpului. Centrul de greutate al nalucii proiectat in zona inferioara ( imita perfect mormolocii ) impune si tiparul evolutiei.
Materialul din care sunt realizate aceste naluci nu este unul obisnuit. Este gandit sa reactioneze in prezenta razelor UV.

Neiru Tail in pescuit la biban

pescuit la biban cu neiru shad

Da, ati intuit corect ! Neiru Tail este o naluca pentru dropshot. Dar nici in conditiile unui jig clasic nu va da gres. Poate fi animata in ambele situatii. Un plus insa pentru montura de tip dropshot.

Aici vom gasi o mobilitate mai mare a nalucii in evolutii limitate ( statice daca lestul permite fixarea pe o zona a substratului ). Animarea unei astfel de naluci intr-un plan aproape vertical si pe loc, poate starni atacuri mult mai eficient decat prin recuperari spre mal.

De punctat ar fi ca Neiru Shad, pe o montura de dropshot, poate acoperi mai bine o zona cu pereti de bradis verticali. Nu de putine ori, in astfel de zone, bibanii stau la panda. Ramane sa gasiti culoarea care va starni atacuri. Forma si evolutia au fost deja rezolvate de producator.

Neiru Shad in pescuit la biban

Neiru Shad etaleaza un nivel de agresivitate ridicat. Zona de legatura intre corp si caudala este un filament destul de lung. Acest lucru face ca miscarile paletei terminale sa fie ample si usor de reperat. In apele limpezi, acest model este gandit sa iasa rapid in evidenta.Pe o recuperare moderata, filamentul de legatura intre corp si caudala face posibila evolutia nalucii la “ buza bradisului” din zona substratului extrem de usor.mai ales in pescuitul cleanului.

Doiyo Neiru

In oricare din situatii, Doiyo Neiru este o naluca gandita pentru toate tipurile de teren in cautarea rapitorilor de talie mica. Ramane la aprecierea fiecarui pescar ce model va evolua in functie de areal si nivelul de activitate al pestilor tinta. Modul in care pot fi pescuite aceste naluci tine doar de pescar si imaginatie.

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)