Home Pescuit la rapitori Partida de pescuit la salau IARNA

Partida de pescuit la salau IARNA

0

Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Pe seara vorbesc cu partenerul de pescuit si punem la cale o partida de pescuit la salau. Incep si imi aranjez gumele, jigurile, verific daca am rolele de fluorocarbon in geanta. Pun la incarcat power bank-urile pentru camera de filmat. Verific toata logistica pentru a nu avea surprize a doua zi.
Bineinteles ca am dormit doar 3 ore pentru ca asa patesc mereu….

Noaptea scurta, ziua lunga….

Ajunsi pe malul apei, lansam barca la apa, si ne apucam de colindat locurile stiute. Pescuitul in doi te ajuta sa identifici mai repede gramajul si naluca la care reactioneaza mai repede pestele. Mai ales ca vorbim de pescuitul salaului in luna Februarie cand apa are 3.8 poate maxim 5 grade Celsius.


Pescuind pe un prag plin de cocioc, aveam nevoie de o naluca armata corespunzator. Pentru a nu se agata pe prag, ci doar sa isi faca loc usor printre stepii ramasi pe fundul apei.

Unde dai si unde crapa !

Dupa cateva lanseuri fara rezultat, incercam niste gume cu un colorit destul de inchis, iar rezultatele incep sa apara !


La doua, maxim trei lanseuri aveam un strapazan. Asta in conditiile in care ceilalti de pe langa noi nu prea prindeau pesti. Pescuind pe o apa de 7.5m, am observat ca pestele se hraneste cu naluci medii (8cm) si pe greutati de 7 grame. Incepe sa miroasa a partida de pescuit la salau reusita !

Echipament adecvat pentru o partida de pescuit la salau = mai putine batai de cap !

Pescuind pe adancimi destul de mari, am ales sa folosesc o lanseta de salau cu putere de aruncare intre 5-21 grame, echilibrata cu o mulineta marimea 2500. Firul pentru care am optat a fost un Power Pro de 0.10 milimetri.
Fiind zona cu prag si agatatura, am decis sa folosesc fluorocarbon. Un 0.30 milimetri mai exact, pentru a nu avea surprize neplacute.

Cand nu vrea, e simplu : NU VREA !

Vazand ca talia pestilor este aceiasi, am incercat sa marim gramajul in prima faza. Pestii au fost aceiasi. Apoi am schimbat dimensiunea gumelor. Din nou, pestii au fost aceiasi. Nu am reusit sa facem o selectie.
Orice am fi facut, dimensiunea acestora era standard. Un singur exemplar a fost mai rasarit, in jur de 50cm.

Partida de pescuit la salau : Naluca salvatoare

Gumele folosite de mine, au fost Rib-urile de la Fladen. Gume extraordinare din toate punctele de vedere!

Calitatea siliconului, rezistenta, evolutia excelenta in apa cu temperatura scazuta au fost caracteristici decisive.
Si mai presus de toate, au prins peste!!!

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)
Exit mobile version