pescuit la crap pe apa rece

Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Iarna nu a fost iarna anul acesta. Am asteptat cu sufletul la gura, cum spune vorba, sa pot iesi la apa. Privind pozele de anul trecut, mai ca simteam cum imi pleaca mana spre lanseta deranjata de prezenta unui mustacios curios. Ma pregatesc totusi de un pescuit la crap pe apa rece.

start partida pescuit la crap pe apa rece
Stiu ca apa nu are inca temperatura care sa imi poata aduce la mal pesti asa cum imi doresc. Sunt constient ca o partida scurta nu are efect. Risc sa nu am nici macar o trasatura. Crapii, de acum vor incepe sa iasa din starea latenta de peste iarna. Nu stiu cat si cum vor manca. Nu am nici cea mai vaga idee.

Pescuit la crap pe Dyno Lake

Primele semne care anunta partide reusite am observat ca au venit inclusiv de pe Dyno Lake in aceste zile. Nu am rezistat tentatiei si am decis sa fac o expeditie de 24 de ore in compania unui prieten.
Stiu ca lacul ascunde exemplare frumoase de comun si amur. Amenajarea este una cocheta. Bazinul nu este unul foarte lat. Undeva in jur de maxim 80 de metri, pe o lungime de circa 120 de metri. In malul opus sunt si zonele de siguranta gandite pentru pesti. Adancimea bifeaza si 2,5 metri in zona respectiva. Mai exact, sectorul B al acestui complex.

Un alt plus in decizia luata de a veni pe aceasta locatie este si nivelul de comfort. Cabanele, care imi segmenteaza bagajeria si nu ma obliga sa apelez la cort, sunt spatioase. Fiecare stand are in dotare saltea de receptie de tip craddle si minciog dedicat pescuitului la crap. Spray-ul antiseptic si cantarul sunt alte elemente pe care administratia le pune la dispozitie in taxa de pescuit.


Am optat pentru standul 11. Am decis sa pescuiesc in aceste 24 de ore cu doar 2 lansete. Apa este rece, pestii aici se hranesc din ce am inteles in urma discutiei cu administratia bazinelor. Decizia mea a avut la baza limitarea cantitativa a materialului de hranire. Digestia crapilor acum este lenta. Nu este cazul sa intru la apa cu 4 lansete. Ma asteapta un pescuit la crap pe apa rece.

Momeala noua pentru pescuit la crap pe apa rece

Un alt obiectiv al acestei expeditii este testarea unor bile critic echilibrate. MG Special Carp pune bazele unui nou proiect in aceasta zona. Drumul va fi unul lung, iar eu am ocazia sa interactionez cu o forma rudimentara, neslefuita a acestor produse. Nu cred ca vor fi disponibile mai devreme de 2 ani de zile.

momeala pescuit la crap pe apa rece
Doua lansete, doua abordari diferite. Atat nada cat si bile. Sunt curios sa vad ce anume va da randament mai bun. Mai ales ca afara este inca rece. Noaptea e inca “iarna” si nu imi iese din cap idea ca voi face un pescuit la crap pe apa rece.

Doua lansete, doua strategii pentru o partida de pescuit la crap pe apa rece

Squid&Capsuna de 20 mm a fost alegerea mea in zona de bile. Atat tari cat si solubile. Pescuitul cu bile l-am practicat pe zonele din malul opus unde sunt si adancimile mai mari. Montura a fost simpla. Nu imi place sa imi complic viata la malul apei.

boilies pentru pescuit la crpa pe apa rece

Apelez la tehnici care mi-au adus rezultate. Nu sunt genul de pescar care isi doreste sa inventeze roata. Imi place sa o fac sa se invarta. Asadar, o montura “in line” pe un carlig de 6 legat in regim “blow back”. Saculetul solubil a fost armat atat cu bile tari cat si cu solubile. Am decis sa le tai in jumatate pentru a se activa mai repede. Am folosit si dip-ul aferent : Squid&Capsuna.
Nu am nadit nici constant si nici mult. Pe la ora 18.00 am dat patru maini de bile amestecate. Atat tari cat si solubile. Dimineata am repetat procesul.

A doua lanseta am decis sa o pescuiesc cu momitor. Am suplimentat nada care a fost MG Special Carp Tengo cu pelete natur de 4 mm. Distanta la care am pescuit a fost undeva la 40 de metri. Am fost interesat sa vad daca pestii au parasit adancimile din malul de vis a vis.

captura comun pescuit la vcrap pe apa rece

Ziua se simte ca este usor mai cald. Apa la aceasta distanta nu este adanca. M-am gandit ca poate unii crapi vor iesi sa se bucure de soare.

Final de partida de pescuit la crap pe apa rece

Timpul s-a scurs repede. Trasaturile au venit la maxim 3 ore. Uneori, chiar si la o ora in urma lansarii. Cele 8 capturi au fost mai mult decat multumitoare.

drill partida de pescuit la crap pe apa rece

Sunt fericit pentru rezultatul unei prime partide de 24 de ore intr-un debut de primavara rece.
Dyno Lake este pentru mine o experienta bifata pe lista dorintelor. Voi reveni cu drag aici.

 

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)