Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Este la fel de bine pe cat suna. PG sau permis granita pescuit cum este cunoscut devine mai usor de obtinut.  Ultimele modificari in legislatia actuala, ne fac viata mai usoara. Mai putine batai de cap incepand cu data de 28.06.2019. Se modifica regimul de pescuit sportiv pe apele de frontiera.

Atat pentru Dunare cat si in Biosfera putem demara electronic pasii obtinerii permisului PG  -permis granita, NUMAI catre Poliția de Frontiera. Fara a mai face dovada detinerii permisului ANPA. Documentele necesare în scopul obținerii avizului pentru desfasurarea activitatilor de pescuit recreativ in apele de frontiera sunt:     

  • o cerere de eliberare

  • o copie a actului de identitate a solicitantului, pentru persoanele fizice

  • o lista cu membrii cotizanti pentru asociatiile de pescari sportivi pentru care se solicita acest lucru, fiind eliberat un singur aviz pentru tot personalul specificat in lista.

Termenul de acordare a avizelor este de 30 de zile. Incepe sa curga din ziua lucratoare urmatoare zilei depunerii documentatiei.permis de granita

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu informeaza cetatenii care desfasoara activitati de pescuit recreativ-sportiv in apele de frontiera, in zona de competenta a Inspectoratului Teritorial Giurgiu (judetele Calarași, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) si carora deja le-au fost eliberate avize de catre structurile Politiei de Frontiera, pana la data de 08.05.2019, in baza permiselor de pescuit emise de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura in anul 2018, ca acestea sunt valabile pana la data de 31.12.2019.

Persoanele care au depus cerere prin sistemele informatice si nu au primit raspuns sau aviz de activitate sunt rugate sa retransmita solicitarea electronic, urmand ca aceasta sa fie validata si analizata in vederea emiterii avizului sau comunicarii unui raspuns, conform prevederilor legale si procedurale.

Sursa : Politia de Frontiera Romana

Asadar, suntem la un click distanta de acest document. Lipsa lui ne impiedica sa pescuim pe Dunare sau in Biosfera. Sa nu uitam de apele care sunt granita tarii.

Fire intinse tuturor !

 

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)