Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Campionatul de pescuit afectat de Coronavirus

Este cat se poate de real. Campionatul de pescuit este afectat de Coronavirus. Cel putin asta am inteles de la Stefan Dinu, vicepresedinte LRS ( Liga Romana de Spinning ). Masuri de siguranta fara precedent vin si blocheaza sezonul 2020. Cat de grav este si cum ne va afecta aceasta decizia a forului international, ne explica Stefan in cele ce urmeaza.

Radu Dascalescu : Cum ne influenteaza o astfel de decizie venita de la cel mai inalt nivel ?

Stefan Dinu : In mod normal decizia ar trebui sa ne dezavantajeze. Totusi, cred ca aceasta decizie de amanare pe termen nelimitat ne avantajeaza. Desi comunicatul mentioneaza faptul ca la finalul lunii Aprilie comitetul director al FIPSed dar și al CIPS va discuta intregul calendar competitional.
De ce?

Traditional, sezonul de pescuit la pastrav se deschide in mai si deci si competitiile incep tot in luna Mai. In acest an este adevarat ca sezonul s-a deschis mai devreme si se va inchide mai tarziu. Dar pentru noi era prea tarziu atunci cand ordinul comun a fost aprobat pentru ca avea deja un calendarul competitional aprobat.

Un campionat mondial planificat in toamna ne-ar asigura un lot pregatit si antrenat. Ne-ar da mai multe sanse la podium decat in mod normal. Pentru ca, de obicei, plecam la campionatele mondiale de spinning de pe mal cu doar un concurs in spate.
In concluzie: da, este o veste buna!

Stam pe bara si bara e lunga…campionatul de pescuit afectat de Coronavirus

Radu Dascalescu : Ce optiuni au sportivii de performanta in aceasta perioada ?

Stefan Dinu : Vorbim de o perioada in care competitii mult mai importante se desfasoara cu dificultate, fara public sau de loc. Este foarte important sa ne concentram pe ce este important: siguranta noastra si a celorlalti. Drept pentru care cred ca in urmatoarele luni ar trebui sa ne limitam contactele cu alti pescari. Putem pescui individual dar competitiile sunt total nerecomandate.

campionatul de pescuit afectat de Coronavirus

Ce-i al nostru, e pus de-o parte!

Radu Dascalescu : Cum preconizezi ca se va recupera handicapul din acest sezon ?

Stefan Dinu : Este foarte dificil de preconizat ce se va intampla in viitor. In acest moment este greu de prezis daca vreo competitie planificata in acest an (indiferent daca vorbim de spinning din barca, sau de pe mal, de street fishing sau de trout area) se va putea desfasura.

campionatul de pescuit afectat de Coronavirus

Daca aceasta pandemie se va extinde, si temporar si teritorial, este posibil ca acest an sa fie unul alb din punct de vedere al competitiilor. Oricum sunt in fata unui eveniment fara precedent pentru generatia noastra iar acest lucru ne creaza un disconfort si capacitate de raspuns limitata!

Pase scurte si pe sus, ai n-ai mingea, tragi la poarta !

Radu Dascalescu : Poate fi o solutie organizarea de concursuri neafiliate FIPS/CIPS astfel incat sportivii sa ramana in mana cum se spune ?

Stefan Dinu : Cred ca, undeva la finalul lunii Mai, ne vom replia și vom vedea ce se poate face. Nu cred ca se va mai putea organiza o alta competiție de talia unui campionat mondial de spinning de pe mal și nici nu cred ca este necesar. Doua luni într-un calendar competițional extrem de aglomerat vor fi foarte greu de recuperat.

campionatul de pescuit afectat de Coronavirus

Multe competitii se vor anula definitiv in acest an. Din pacate nimic nu se poate face acum. Trebuie sa asteptam și sa speram ca aceasta pandemie nu ne va afecta foarte mult. Cel putin din punct de vedere al timpului. Pentru ca din punct de vedere economic, urmarile le vom resimti cu siguranta.

Stefan DINU, manager Campionat National de Spinning de pe Mal (CNSM), vicepreședinte LRS ( Liga Romana de Spinning)

Radu Ionut Dascalescu

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)