montura combi

Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Montura combi in pescuitul crapului

De peste 20 de ani,  montura combi a lucrat din umbra in lumea pescarilor de crap. Isi are originea in Anglia crapista.

De-a lungul timpului, montura combi a primit multe imbunatatiri. Odata cu aparitia auxiliarelor din ce in ce mai tehnice si mai dedicate, montura combi a fost perfectionata.monturi crap

Cum a aparut montura combi ?

In pescuitul crapului de talie mare, in ape clare, discretia este cuvantul de baza. Anglia are “dezavantajul “ de a beneficia de astfel de ape. Britanicii au fost astfel fortati sa inventeze solutii de moment. Ceea ce ei numeau solutii adaptate nevoilor din acele vremuri, au fost in realitate fundamental de astazi in realizarea monturilor.

Cea mai mare problema a pescarului de crap este incurcarea monturii atat in lansare cat si la plantat. Este una din fricile majore ale oricarui pescar. O montura de crap incurcata nu va produce prezentari.
Apare astfel nevoia de rigiditate.trusa monturi crap

Aceasta propietate trebuie sa fie limitata totusi pentru a nu trezi suspiciuni crapilor. Segmentul terminal al monturii este realizat dintr-un fir moale, suplu. Firele terminale de astazi au capacitatea de a absorbi apa si devin astfel mai grele. Vor lua contact cu substratul in cazul utilizarii momelilor de fund.

Ce momeli se pot folosi cu aceasta montura ?

Montura este una versatila. Poate fi folosita atat in prezentarile pe substrat cat si in cazurile in care se apeleaza la momeli flotante.
Gama de critic echilibrate este de asemenea potrivita acestor monturi.

montura combi

Cum realizez cat mai bine montura ?

Legatura intre cele doua fire ( cel principal si cel terminal ) se poate realiza in doua moduri : direct prin nod sau prin intermediul unui vartej cu anou.
Pentru o mobilitate ridicata si o mecanica de intepare mai buna se recomanda a doua varianta.

Cand pot folosi montura combi ?

Montura poate fi utilizata pe intreaga perioada a anului. Este recomandata atat pe lacurile noi ( unde abordarile pleaca exclusiv cu momeli pop up ), cat si in perioadele reci de start sau final de sezon.

In timpul sezonului, este asul din maneca. Cand crapii sunt mofturosi, ai nevoie sa fi sigur ca orice trasatura va fi finalizata cu un drill. Montura combi garanteaza acest lucru.

Am pregatit un scurt material video despre cum puteti realiza aceasta montura.

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)