Inapoi

Undite

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 670

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 670

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Pescuit la pluta la crap
Urmareste filmul "Pescuit la pluta la crap".

In acest episod, Radu Dascalescu va propune o partida de pescuit la crap la pluta. Suntem pe lacul "La Marcellino", o balta de pescuit recent deschisa pescuitului sportiv, a carei conformatie permite abordari multiple in disciplinele cu monturi fine. Pescuitul la pluta la crap se poate practica in mai multe tehnici. Astazi vom urmari runeziana, varga si match-ul. Exista diferente intre cele trei stiluri de pescuit.

Cel mai mare "inamic" al pescarului cu pluta este vantul. Imprevizibil, sub forma de rafale sau constant, pune in dificultate orice pescar care decide sa pescuiasca la pluta. Radu incearca sa expuna fiecare din aceste stiluri pentru a evidentia atat plusuri cat si minusuri. Urmarind cu atentie, veti descoperi multe sfaturi care va vor ajuta in viitoarele partide. De la pozitionarea plumbajului si pana la alegerea tipului de pluta ( atat forma cat si greutate ) veti avea ocazia sa accesati informatii utile.

Nada si nadirea in vadurile de apropiere sunt importante. Granulatia, particulele si cantitatea de apa adaugata in nada influenteaza rapid si major evolutia vadului. Crapii se pot lasa convinsi sa inspecteze zonele cu nada daca o prezentam corect si calitativ.

Amestecul nadelor este un avantaj atata vreme cat intelegem logica din spate: de ce le amestecam, in ce proportii si ce retete au la baza. Nu numai mecanic este necesar sa executam o pregatire corecta.

Pescuitul precis pe vad este provocarea majora pentru pescarul de pluta. In functie de fiecare disciplina, linia de pescuit la pluta este diferita si are ca principal scop stabilitatea pe zona de interes. Ce putem face si cum putem stapani aceasta necesitate veti descoperi in acest videoclip.

Drill-urile difera in functie de tehnica de pescuit. Fiecare din cele trei metode pe care astazi Radu le pescuieste are un set de particularitati care pot limita talia pestilor ce pot fi capturati sau distanta la care se poate pescui.

Vizionare placuta !

Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.

Tipuri de undite

Pescuitul la undita nu numai ca este la indemana, dar este si un mod perfect de a lua contact cu lumea pescuitului. In functie de nivelul de experienta al pescarului, un pescuit la undita poate fi o metoda extrem de productiva.

Unditele sunt construite pe mai multe criterii de relevanta. De la talia pestilor, specia vizata si distanta la care se poate pescui, undita propune cel mai complex mod in materie de modele si tipuri. De asemenea, se mai clasifica dupa natura materialelor din care sunt confectionate.

Traim in era carbonului. Acest material caratcterizat de greutate redusa si rezistenta ridicata isi are locul in lumea pescuitului de foarte multa vreme. Carbonul care se regaseste in anumite undite de pescuit este unul special.

Anumite undite de pescuit profesionale au la baza atat conceptual cat si tehnic anumite clase de carbon care in urma studiilor de impact au dat randament ridicat. Aici facem referire la rezistenta la rupere ( fractura ), greutate totala si clasa de actiune in care se califica.

O problema majora pentru o undita de pescuit este transportul. Cu cat mai scumpa, cu atat mai multa atentie necesita la transport. Unditele de pescuit profesionale se clasifica in doua mari categorii dupa modul in care se asambleaza. Undite telescopice si undite cu mufare de tip “ put over “ ( mufare extreioara sau de tip rubeziana ). In functie de specia tinta si apoi de talia exemplarelor, gasim mai multe variante de undite de pescuit.

Lungimi de undite in functie de areal

In pescuitul la undita, lungimea are poate cel mai important rol. Defineste zona ce poate fi pescuita. In functie de adancimea din zona malului, undita variaza de la 3 metri pana la in unele cazuri 11 metri. Odata cu lungimea, si adancimea definesc nevoile pe baza de lungime.

Cele mai intalnite undite variaza ca lungime de la 5 metri pana la 7 metri. Este o plaja generala care ajuta pescarii in mai multe moduri. Abordarea unor zone mai indepartate de mal, cresterea nivelului de camuflaj al pescarului in zona malului ( undita mai lunga ) sau eliminarea timpului de asteptare a trasaturii.

Cu cat este undita mai lunga, cu atat mai in avantaj este pescarul. Un vad construit mai departe de mal, nu va obliga pestii sa vina la hrana mai precauti. Introducand nada in zone mai indepartate este o strategie mult mai productiva.

De asemenea, pe ape curgatoare, o undita mai lunga, 6 sau 7 metri este in avantajul pescarului. Va putea sonda portinui de rau mai generoase, marind-usi astfel sansele unei capturi. Daca ne gandim la un pescuit la undita de tip “ viteza”, atunci nimic mai simplu. O varga de pescuit de 5 metri este ideala. Vizeaza specii de pesti precum rosioara, babusca, carasul sau obletii. Sunt pesti care se apropie de mal mult mai bine decat crapul sau carasul de talie mare. Poti avea parte de partide de pescuit de vis cu o varga de 5 metri.

Criteriile de baza care descriu ce lungime de undita trebuie folosita sunt : specia tinta, talia exemplarelor, distanta in vad si adancimea.

Materiale din care se realizeaza o undita

Din punct de vedere constructiv, o undita este realizata din carbon, rasini si grafit. Reteta de fabricare are la baza specia de peste pe care o va deservi. In pescuitul la undita, trebuie amintit ca distantele de pescuit si de drill sunt limitate. Lipsa unei mulinete care ar permite pestelui sa “ ia fir “ face ca undita sa primeasca mult mai multa atentie in procesul de fabricare.

Desi carbonul este rezistent si are o greutate redusa, este si casant. O structura pe baza exclusiva de carbon este insuficienta. Carbonul asigura greutatea redusa si o lungime implicit mai mare. Dar fara prezenta rasinilor sau a grafitului o undita poate ceda sub propria greutate.

Este recomandat ca la momentul achizitiei unei undite de pescuit, sa purtam un dialog cu personal calificat. Cu cat pestii vizati sunt mai corpolenti, cu atat peretii unei undite de pescuit vor fi mai pronuntati. Grosimea peretilor unei undite este dictata fix de talia pestilor. Aici vom gasi prezente atat grafitul cat si rasini speciale ca materiale conexe de constructie.

Fiecare pescar indiferent de tehnica pe care o practica, cunoaste frunusetea pescuitului la undita. Cunoscute sub diferite denumiri undite, vergi sau bete de pescuit, acestea sunt utilizate de pescari din copilarie pana la competitiile de pescuit.

Exista diferite modele de undite pentru a indeplini cerintele diferite ale pescarilor. De la unditele usoare de mici dimensiuni ce pot fi utilizate pentru pescuitul in apropierea malului, pana la unditele de 8 - 9m etc. ce permit pescarilor cu experienta sa pescuiasca la distanta.

Materialul din care este realizata (carbon, fibra de sticla etc), lungimea - inclusiv lungimea tronsoanelor si numarul acestora sunt doar cateva din elementele importante pentru achizitionarea unui undite. La fel de importante pot fi brandul si pretul fiecarui model.

Diferite modele de undite puteti gasi in magazinul de pescuit online la oferte si preturi bune, de la cele ieftine, accesibile pentru orice fel de buget pana la cele din gama superioara de pret ce poarta semnatura unor branduri recunoscute prin calitatea produselor si utilizarea celor mai noi tehnologii disponibile in industria producerii echipamentului de pescuit.

Astfel fiecare pescar poate alege varga potrivita dintr-o gama larga de modele dupa preferinte. De asemenea o undita poate fi un cadou potrivit atat pentru un pescar experimentat cat si pentru o persoana (adult sau copil) care isi doreste sa descopere frumusetea pescuitului.

Numeroasele modele disponibile si specificatiile ce pot fi consultate in magazinul online ofera ocazia alegerii produsului potrivit de catre fiecare pescar pentru a imbunatati sansele prinderii pestilor doriti in timpul partidei de pescuit planificate.

 

Ce este o undita de pescuit ?

Undita de pescuit este o unealta care permite practicarea tehncilior de pescuit de tip stationar cu pluta. Vine in mai multe lungimi si este gandita ca greutate si rezistenta pe specii de pesti. Undita de pescuit este telescopica si variaza ca lungime totala intre 1.25 metri si 11 metri. Cel mai des, o undita de pescuit universala cautata de pescari este de 6 metri.


Cum aleg o undita telescopica ?

In functie de specia si talia pestilor se va alege o undita telescopica. Pentru pestii de talie mica se poate alege o undita telescopica ce variaza ca lungime intre 3 si 5 metri. Un alt criteriu de selectie este adancimea apei in zona malului. Pentru a evita apa mica se va alege o undita de pescuit telescopica cu o lungime mai mare. Preferabil de 7 metri. Pentru pestii mai corpolenti, conteaza ca undita telescopica sa fie rezistenta. Cu cat undita telescopica este mai rezistenta, cu atat ii va creste greutatea totala. Vizualizeaza AICI gama completa de undite pescuit cu lungimea de 5 metri.


Ce inseamna undite de pescuit profesionale ?

Prin undite de pescuit profesionale se intelege echipament de pescuit cu pluta cu nivel tehnic ridicat. Se remarca aici undite usoare, cu tronsoane lungi si conicitate mai mare. Conicitatea reprezinta diametrul din zona terminala inferioara ( cotor). Undita functioneaza pe principiul unui cornet de hartie. Cu cat baza este mai mare, cu atat rezistenta pe intreaga lungime este mai mare. Undite de pescuit profesionale reprezinta o categorie vasta de undite telescopice gandite pentru mai multe tipuri de abordari si specii de pesti. Pentru mai multe informatii despre pescuit, accesati urmatorul LINK.


Ce undite pentru pescuit la crap sa aleg ?

Gama de undite pentru pescuit la crap este una generoasa. Ca lungime, este indicat sa apelam la versiunile cu lungimi de MINIM 6 metri si MAXIM 9 metri. Optim, se recomanda undite pentru pescuit la crap cu lungimea de 7 metri. Un alt element important este lungimea tronsoanelor. Cu cat mai lungi, cu atat mai bine. In aceasta gama se remarca undite ale producatorilor Trabucco sau Maver si Colmic.

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur