pescuit la crap la pluta

Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Nu ai nevoie de foarte multe lucruri pentru a practica un pescuit la crap la pluta. Este probabil cea mai accesata metoda de pescuit de majoritatea pescarilor. Acest stil ( pescuitul la pluta ) este unul relativ comod.nada pescuit la crap la pluta

Poti prinde multi pesti daca ai reusit sa aduni in fata crapii la nada. Cel mai rau este atunci cand linia cedeaza in drill. De cele mai multe ori, imediat dupa intepare, crapii au tendinta sa plece in larg. Este aproape imposibil sa ii mai intorci. Iau firul pe coama, pleaca ca din pusca si ramai cu ochii in soare.

Avantajele in pescuit la crap la pluta cu rubeziana

Pescuitul la rubeziana este si va ramane cea mai sigura metoda pentru un pescuit la crap la pluta in zona malurilor. Elasticul cu care se echipeaza kitt-urile rezolva scenariile descrise mai sus. Se va intinde fara probleme dupa fiecare crap zbuciumat aflat in carlig. Asigura un contact bun al carligului in gura crapului, o tensiune constanta in timpul drill-ului si o distanta mai mult decat suficienta pentru a controla pestele.

Nadirea este precisa in acest stil. Pescuitul este la fel de precis. Pozitionam momeala intotdeauana acolo unde va sta si nada. Prezentarea momelii in vad este una extrem de fina. Montajele si diametrele utilizate in confectionarea liniilor sunt reduse.

Tehnica de nadire in pescuit la crap la pluta cu rubeziana

Materialul de hranire pentru crap are la baza un amestec de granulatii. Este important sa oferim in vad pe langa o nada de calitate si particule cu diverse diametre. Acest aspect elimina suspiciunea pestilor. Nici hrana naturala nu vine in dimensiuni egale.nada pescuit crap

Nici culorile nu trebuiesc neglijate. In perioada de toamna, nu trebuie sa fim precauti cand discutam de culoarea nadei sau a particulelor. Apa este inca calda si nu se limpezeste. Intr-o apa tulbure putem evolua cu nade mai deschise, mai “ vizibile”. Vor capta din lumina naturala si vor nuanta zona nadita. Stimulul vizual al crapilor lucreaza si in ape tulburi.nadire la pescuit la crap la pluta

Strategie de nadire

La start de partida, in functie de cat de bine cunoasteti lacul si standul pescuit, va trebui sa dozati materialul de hranire. Dar ca regula generala, nadirea de apel ( nadirea de start) este cea mai importanta. Va fi fundamentul strategiei partidei.particule nada pescuit la pluta

Nadirea de start este formata din groundbait si particule. Intr-o masura mai ridicata, groundbait. De cand va lua contact cu vadul, nada va incepe sa lucreze. Va aduna pestii pe zona.

Particulele in schimb au rolul de a mentine activitatea la un nivel ridicat. O cantitate modesta va pleca in vad la startul partidei pentru ca pestii sa se poata obisnui cu ele si pentru a se activa. Particulele se activeaza mai lent comparativ cu nada.crap prins la plutaPeletele si porumbul de conserva sunt cele mai folosite particule in pescuitul la crap la pluta.

Daca te intereseaza pescuitul la rubeziana, vezi si:

PESCUIT LA RUBEZIANA : CE ESTE RUBEZIANA

PESCUITUL LA CRAP LA RUBEZIANA – LINIA

INTRA SI VEZI FILMUL DESPRE ACEASTA PARTIDA AICI : 

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)