Montura Ronnie

Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Montura Ronnie nu trebuie sa lipseasca din trusa de rig-uri

Cum sa faci sa prinzi trofeul lacului ? Nimic mai simplu. Apelezi la montura Ronnie.
Nu este prima montura care este botezata fie dupa pescarul care a conceput-o, fie dupa lacul unde a adus la mal crapi capitali.

Ce este montura Ronnie ?accesorii montura Ronnie

Montura Ronnie este o versiune a monturii 360, mult mai usor de realizat, mult mai eficienta si mult mai rapida in prezentari.
Este o montura dedicata exclusiv momelilor flotante. Iese din tipare prin agresivitatea pe care o genereaza. Daca ajunge corect pe substrat ( si ajunge cu siguranta ) , va prinde si cel mai apatic crap care este curios sa vada ce a ajuns pe fundul apei.

Cum functioneaza montura Ronnie ?

Baza acestui rig este un fir principal rigid. De cele mai multe ori insa, a fi rigid nu inseamna a fi drept ( stiff ). Acesta este motivul din pacate pentru care unii pescari nu au randament cu aceasta montura.

Principiile de functionare sunt relativ simple : un pop up ancorat pe un carlig cu mobilitate 360 de grade, ce sta in pozitie verticala ( in coada), atingand substratul.

Firul drept si rigid este secretul unei monturi de acest tip, realizata corect. Este necesar ca acest element sa stea bine pozitionat pe substrat. In zona de legatura cu carligul, se va aplica pasta de tungsten pentru a controla gradul de flotabilitate al momelii. Sa nu uitam ca DOAR carligul va trebui ridicat de momeala nu si firul.

Pe ce montura pot atasa acest rig ?

Rig-ul Ronnie este pretabil in orice tip de montura. Fie ca este inline, elicopter sau safety clip montura, acest rig se va comporta exemplar. Daca firul este stiff ( rigid si drept ) .Caracteristica principala este tipologia carligului. O montura agresiva are nevoie de un carlig pe masura. Familia carligelor curbate ( curv shank ) este singura indicata a fi folosita. Fara artificii cu long shank-uri si line aligner-e . Complicam ceva eficient fara rost.

Spre deosebire de montura combi, rig-ul Ronnie elimina bucata de fir suplu care face legatura intre cel principal ( rigid) si carlig. In acelasi timp, este limitat strict la utilizarea momelilor flotante. Aici includem pop-urile si porumbul artificial.

Cand folosesc montura Ronnie ?

Daca vizitam un lac pentru prima data, vrem sa stim ce pesti avem in fata si cum raspund la introducerea hranei in vad, una din lansete este bine sa fie echipata cu montura Ronnie. Primele informatii despre ce avem de facut le putem culege cu usurinta gratie acestui rig.

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)