Ultima modificare: 26/08/2020 de catre Radu Ionut Dascalescu

Nimfa, uscata….cu mana tremuranda, rotesc cheia in contact si sunetul motorului imi provoaca un zambet si fiori pe piele. Ma indrept catre un pescuit la pastrav. Fiori si zambet ce se maresc odata cu micsorarea distantei intre mine si vuietul apei. Aceea muzica faurita de cea mai buna orchestra…Mama Natura!

“Alo, salut Dorule am intrat pe vale, unde zici ca-i locul ala’ ?! “

Ma uit la ceas si e tarziu… nu mai este timp de pescuit. Ma duc la cabana cu gandul ca maine va fi o zi plina.

Ajuns, incepi sa te conectezi cu tot ce este in jurul tau si chiar daca cutia iti este plina, mai legi o musca sau nimfa pentru “dansul” de a doua zi.In negura noptii ce se asterne, visele devin realitate din nou langa apa, din nou la concert…. si ce concert !

Pescuit la pastrav – Dimineata vine cu aer curat si  parfum de cafea care te face sa crezi ca esti stapan peste munti si ape.

Te simti privilegiat, trist si singur in atata frumusete. In timp ce ceata de pe apa se topeste sub razele soarelui, riul isi dezvaluie pietrele, curentii si bulboanele. Acolo unde mintea cauta si mana conduce nimfele printre pietre asteptand acea tresarire in bat care iti aduce alinare.

snurul de muscarit

Pescuit la pastrav – Cauti prin toata cutia o nimfa care sa trezeasca apetitul unui pistruiat.

Devi frustrat si presat de timp, cauti un peste cu disperare, iar dansul se transforma in vanatoare…
Natura iti simte vibratia si cand vei fi la unison te vei bucura cu adevarat. E inca dimineata, sunt mofturosi, iar nimfa cu “hot spot ” poate va rezolva problema. Dupa o noua analiza a situatiei te acordezi si astepti momentul.pescuit la uscateIn timp ce soarele dupa-amiezii isi coboara razele pe apa, nimfele isi intind aripile spre cer. Atunci incepe adevaratul dans al pescuitului la musca: USCATE!
Pentru mine si multi dintre pescari, acest stil este chintesenta pescuitului.

pastrav la nimfa

Modul in care iti desfasori snurul pentru a prezenta musca pe apa sperand ca pestele sa fie multumit si sa-ti accepte creatia, este un sentiment pe care il poti descrie in multe cuvinte.Il intelegi cu adevarat doar atunci cand traiesti pe viu acea experienta.pescuit la musca uscata

Pentru un moment ai fost la fel de bun ca  Mama Natura si ai creat ceva asemanator, iar dansul incepe si speri sa tina o eternitate.Muscaritul pastravilor si al lipanilor te face sa te uiti pe cer sa vezi daca nu cumva ploua cu soare.pescuit la pastrav -Valea Avrigului un rau superb

Pescuit la pastrav – Din inima Fagarasului ia nastere un fir de apa ce-si croieste drum catre Olt si formeaza Valea Avrigului.

Un riu superb care prin efortul enorm al unor oameni a devenit o destinatie favorita pentru mine.lanseta pescuit la nimfaO apa care ascunde capturi mari, o apa care m-a facut sa ma bucur enorm de peisaje si de oameni. O apa care mi-a oferit multi pesti de toate dimensiunile, o apa, un vals! Un pescuit la pastrav de poveste !
pescuit la pastrav Doru IlcusMultumesc Doru Ilcus pentru clipele frumoase petrecute impreuna pe aceasata minunata apa!
pescuit la pastrav Doru Ilcus mergand in amonteDoua zile de pescuit nu au fost suficiente pentru a explora fiecare piatra, fiecare bulboana. De aceea voi reveni cu drag pentru a explora in continuare.

Am inchis ochii, i-am strans tare si mi-am intiparit momentele frumoase traite aici. Ma vor hrani pana data viitoare cand voi calca prin apele Avrigului din nou !

Content Creator la TotalFishing
Pescar cu experienta in disciplinile de pescuit de apa dulce de pe continent. Detine informatii solide in tehnicile de pescuit pesti pasnici si rapitori. Realizator al mai multor filme tematice cu si despre pescuitul cu monturi fine si nu numai al pestilor pasnici dar si pescuitul rapitorilor. Realizator al mai multor articole dedicate pescuitului la feeder, pescuitului la match, pescuitului la rubeziana, pescuitului la crap, pescuitului la rapitor.
Radu Ionut Dascalescu
Ultimele postari ale lui Radu Ionut Dascalescu (vezi toate)