Inapoi

Pescuit la feeder, stationar

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 12544

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 12544

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Pescuit la feeder
Urmareste filmul "Pescuit la feeder".

Am dat o fuga la un pescuit la feeder la crap. Am descoperit ce trebuie facut si cum sa abordam o astfel de partida pentru a prinde mult peste.
Radu Dascalescu ne arata cateva din metodele la care apeleaza pentru a pacali foarte usor crapii. Asadar, in acest film descoperim tehnica de vad progresiv, momeli si tehnici uitate ( tehnica cu momeli de nutritie si push stop-uri ), si detalii despre o lanseta buna si ieftina pentru pescuit la feeder dupa crapi. Capturi multe, tehnica si abordare intr-un film care merita urmarit cu atentie.


Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.

Cea mai complexa ramura de pescuit sportiv care include foarte multe discipline este cea care generic este numita pescuit stationar. Se poate practica in trei moduri distincte. Pescuit la suprafata, pescuit in masa apei si pescuit pe substrat.

Ce inseamna pescuit stationar

Pescuitul stationar face referire la tehnici si metode de pescuit pasiv. In asteptare. Implica lansarea unor monturi de pescuit in apa si asteptarea trasaturilor. Este un pescuit pasiv pentru ca nu implica decat repozitionarea forfacelor sau a liniilor de pescuit la un anumit interval de timp. Acest interval este dictat de prezenta pestilor pe vad atat ca numar cat si ca dimensiune si de apetitul lor.

Pescuitul stationar permite abordarea tuturor speciilor de pesti, fie ca discutam de pesti pasnici sau pesti rapitori. Se poate pescui cu monturi fixe atat la stiuca cat si la salau sau somn, cum la fel de bine se poate realiza un pescuit la crap sau un pescuit la caras. Diferentele apar in echipamentul care este corelat cu talia si specia vizata.

Ramuri derivate in pescuit stationar

Pentru ca sunt foarte multe specii de pesti ce se pot pescui in acest mod, producatorii de articole de pescuit au creat echipament de pescuit dedicat. Astfel, in functie de anumiti factori, vom gasi lansete de pescuit si undite de pescuit care sunt gandite pentru anumiti pesti.

Discipline in pescuit stationar la pesti pasnici

Pestii pasnici care se gasesc in bazinul hidrografic european sunt numerosi. Foarte multe specii de pesti atat de lac cat si de curgator. In functie de arealul in care se merge la pescuit, echipamentul de pescuit va trebui ales corespunzator. Factori precum relieful, tipul apei, clima influenteaza comportamentul pestilor in apa. O partida de pescuit stationar pe rau difera mult fata de una pe un lac. De la adancimea apei, trecand prin temperatura si debit sau ph, vom gasi diferente de comportament uriase in ce priveste pestii.

Pescuit stationar pe apa curgatoare

Exista doua metode care dau randament ridicat in acest tip de pescuit stationar. Pescuit intre ape si pescuit pe substrat. In functie de specia de peste vizata vom apela la una din cele doua metode. De mentionat este ca in anumite situatii, o metoda va fi mai prolifica decat cealalta. Totul tine de apetitul pestilor si conditiile din areal.

Spre exemplu, debitul si adancimea zonei de pescuit dicteaza unde sau cum vom localiza pestii. Cursurile de apa mai line favorizeaza prezenta pestilor in masa apei. Modul de hranire este unul complex. Pestii se vor hrani atat pe substrat cat si in masa apei sau la suprafata.

Pescuit stationar pe ape curgatoare la pluta

Atat la undita cat si la lanseta , pe ape curgatoare se pot obtine rezultate. Diferenta este uriasa intre undita si lanseta. “Cursa monturii “ face referire la portiunea de apa pe care montura o poate tranzita. Este conditionata de tipul uneltei de pescuit. La fel si distanta la care se va pescui.

Pescuit stationar la pluta cu undita

O undita limiteaza drastic cursa si va fi eficienta in paliere unde inregistram adancime constanta si debit mic spre moderat. Daca momeala nu este prezentata corect, atunci pestele nu va manifesta interes. Undita de pescuit la care apelam va trebui ajustata atat ca lungime cat si ca rezistenta. Linia de pescuit va fi la randul ei conceputa in functie de puterea de deplasare a apei si prezenta curentilor turbionari care au tendinta de a scufunda tot ce se afla in filmul apei. Curentii in cauza sunt responsabili pentru introducerea in masa apei a insectelor care cad pe luciul apei si nu se mai pot ridica in zbor. Este cauza principala care permite prezenta pestilor in masa apei in cautarea hranei.

Pescuit stationar la pluta cu lanseta

Disciplina se numeste pescuit la bologneza. Lansetele acestui stil de pescuit sunt dedicate. Sunt construite pe blancul de undita pe care sunt dispuse inele. O parte sunt fixe si matisate in zona de imbinare, in timp ce o parte sunt culisante si dispuse in zona de varf terminala a lansetei. Pescuitul stationar la bologneza este de departe cel mai productiv. Permite pescarului sa prezinte momeala pe o portiune considerabil mai mare de luciu de apa. Nadirea este mai eficienta in acest stil de pescuit. Daca la undita suntem limitati de lungimea sculei de pescuit si putem practica curse scurte in vad, la bologneza putem pescui si 20 de metri de curs fara probleme.

Pescuit stationar la momitor

In anumite cazuri, in functie de anotimp si cantitatea de hrana naturala din apa, pestii pe ape curgatoare vor fi mult mai receptivi la momeala in zona substratului. Pescuitul stationar se va desfasura astfle apeland la o lanseta care sa permita atasarea unui momitor. Rolul acestuia este sa transporte nada care va fi eliberat treptat cu ajutorul apei. Eliberarea treptata a materialului de hranire va starni curiozitatea pestilor care vor veni la hranire.

Disciplina cea mai productiva este pescuitul stationar la feeder. Lanseta de feeder pentru ape curgatoare vine in mai multe lungimi si puteri de lansare. Tehnica presupune urmarirea zonei terminale a lansetei. Varful este special conceput pentru a semnaliza trasaturile pestilor. Este realizat din fibra de sticla sau carbon si este gandit sa sustina in lansare greutatile ca mai apoi sa poata indica prezenta pestilor la carlig.

Pescuit stationar pe lacuri

La fel ca si in cazul apelor curgatoare, aceleasi metode se pot practica pe acumulari. Atat la pluta cat si la momitor, sesiunile de pescuit stationar raman la fel de productive. Diferentele apar la monturi si la anumiti parametrii constructivi ai echipamentului.

Daca raurile impugn in anumite situatii lungimi reduse , pe lacuri, lungimea echipamentului de pescuit este importanta. In majoritatea cazurilor, pestii vor fi prezenti in departare. Conformatia bazinelor si sursele de hrana naturala sunt factorii care indica pozitionrea in apa a bancurilor de pesti.

n pescuitul stationar la pluta, se modifica tipul plutei care este gandita pentru o stabilitate ridicata si o semnalizare mult mai fidela. Corpul este diferit si este adaptat conditiilor unei ape statatoare. Lipsa curentilor de apa dicteaza forma acesteia.

In cazul pescuitului stationar la momitor, se extinde gama de discipline ce pot fi practicate. Forma momitorului, distanta la care se pescuieste si specia vizata sunt factorii cheie care indica tipologia echipamentului de pescuit.

Tehnica pescuit feeder

Este o tehnica de pescuit stationar, eficace si relativ usor de practicat, ideea de baza fiind ca nada sa ramana constant in aceeasi arie cu momeala, formand o zona capcana. Este , de asemenea, un stil accesibil din punct de vedere al costurilor, dat fiind numarul redus al accesoriilor si costul decent al echipamentelor folosite. Pentru achizitionarea acestora exista oferta bogata, atat in magazine online cat si in magazine fizic, si sunt disponibile si individual si sub forma de seturi.

In varianta de kit exista posibilitatea sa le adjudeci la preturi mici. Pentru pescuitul la feeder , in principiu, echipamentul include: lansete feeder, mulinete feeder, cosulete feeder, momitoare,method feeder si pellet feeder, monturi feeder si alte accesorii.

Daca vorbim de bete, acestea au specific numarul mare de inele care sa ii asigure o distribuire progressive a tensiunii pe blank, varfuri interschimbabile de puteri si actiuni diferite.

Mulineta de feeder se alege tinand cont de lanseta, de stilul de pescuit, de tipul de pesti vizati. Astfel, ca stil de pescuit la feeder deosebim: pescuit la feeder cu cosuletul momitor, pescuit cu method feeder si pescuit la feeder cu plumb. In privinta pestilor vizati, trebuie sa luam in calcul faptul ca , desi este o tehnica de pescuit adresata pestilor pasnici din ape dulci, putem prinde cu aceasta metoda si pesti rapitori ca somnul , avat, sau scrumbie.


Ce inseamna pescuit stationar?

"Pescuit stationar” este un termen care face referire la un cumul de discipline din pescuit care defineste tehnici si metode de pescuit atat ale pestilor pasnici cat si pestilor rapitori. Este un stil de pescuit “in asteptare” cu echipament dedicat fiecarei specii de peste vizata. Se practica cu una sau maxim 4 scule de pescuit, in functie de stilul preferat. Se practica atat pe lacuri cat si pe ape curgatoare, de pe mal sau din barca.

Cate tehnici de pescuit stationar exista?

Pescuitul stationar include discipline precum : pescuit la varga ( undita) cu pluta, pescuit la match ( lanseta cu pluta), pescuit la crap, pescuit la feeder, pescuit la method feeder, pescuit la bologneza ( tehnica dedicata apelor curgatoare – lanseta cu pluta specializata ), pescuit la rubeziana, pescuit la somn, pescuit la salau, pescuit la stiuca sau pescuit la biban. Aceste tehnici necesita echipament de pescuit specializat si adaptat conditiilor de pescuit ( lac, apa curgatoare, specia si dimensiunea pestilor vizati).


Cum se practica pescuitul stationar pe lacuri?

In functie de pestele tinta si disciplina aleasa, pescarul va decide ce scule de pescuit va folosi, dar nu mai mult de 4 astfel de echipamente de pescuit. Acest echipament poate fi compus atat din lansete cat si din undite de pescuit. Pescarul are nevoie de nada pentru a atrage pestii intr-un loc stabilit in prealabil. Sculele de pescuit sunt echipate cu monturi corespunzatoare care vor fi plasate pe vadul unde a fost plasata nada.

Cum se practica pescuitul stationar pe ape curgatoare?

In functie de debitul apei ( viteza de curgere ) si specia vizata, pescarul isi va alege disciplina de pescuit cu randament ridicat. Aici se evidentiaza pescuitul la feeder, pescuitul la bologneza sau pescuitul la crap pe substrat cu monturi fixe in asteptare. De asemenea, in mod similar, ultima tehnica este recomandata si pescuitului pestilor rapitori : somn, salau, biban, stiuca.

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur