Inapoi

Pescuit la somn

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 1676

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 1676

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Pescuit la somn la clonc
Urmareste filmul "Pescuit la clonc!"

Pescuitul la somn la clonc este din ce in ce mai cautat. Din spusele pescarilor care practica acest tip de pescuit, adrenalina si senzatiile pe care le traiesti sunt incomparabile in pescuit. Desi pare banal la prima vedere, pescuitul somnului la clonc necesita experienta. Echipamentul este minimalist si grosier, insa experienta pescarului este factorul decisiv.

Bogdan Munteanu este invitatul lui Radu Dascalescu in acest episod din seria “La pescuit cu TotalFishing”. Plecam asadar pe urmele somnului si ale cloncului. Primul lucru pe care il aflam este tipul carligelor ce sunt indicate in acest stil de pescuit. Formele si marimile se impart in doua mari clase pentru Bogdan.

Carlige “serioase”, mari, pentru momeli vii ( morunas sau babusca in preferintele sale ) si “carlige iuti” care sunt caracterizate de un varf ascutit, mai mici in dimensiuni si pretabile ramelor sau coropisnitelor.

Montura pentru clonc pe care Bogdan o realizeaza in emisiune este pe cat de simpla pe atat de complexa. Sigur ca atingem si subiecte legate de “teaser-e”, monturi si interpretari personale ( montura pentru clonc “fireball” ) si upgrade pentru pesti mofturosi.

Din zona de monturi si universul carligelor, plecam spre taramul instrumentului care defineste stilul de pescuit: CLONCUL. Bogdan este nu numai pescar de somn la clonc, ci si “constructor” de cloncuri. Experienta celor peste 20 de ani in acest stil de pescuit l-a determinat sa isi puna amprenta pe “betele muzicale” care starnesc somnii din apele adanci.

Cel mai adanc, Bogdan a pescuit pe 20 de metri cu rezultate. O captura de nici mai mult si nici mai putin de 63 de Kg este subiectul unei aventuri de neuitat pe care ne-o descrie in acest episod. Punctam si bazele sonarului, discutam despre frecvenetele pretabile in pescuitul la clonc si mai “ciupim” trucuri care tin de finite si detalii.

Este un episod plin de informatii despre pescuitul la somn la clonc, un atelier in toata regula! Pentru cei aflati la inceput de drum, acest episod este poarta catre un stil de pescuit aparte ! Daca vreti sa deveniti pescari mai buni si mai bine informati, va recomandam acest material plin de tehnica si informatii pretioase! Daca sunteti iubitori ai pescuitului la clonc, nu ratati acest episod ! Aflati mai multe lucruri urmarind acest material video.

Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.

Pescarii care practica pescuitul la somn stiu ca este o activitate foarte placuta si distractiva indiferent de locul pe care il aleg: pe malul lacului, al unui rau involburat sau explorand din barca locuri greu accesibile de pe mal in cautarea acestui peste urias.

In timpul zilei in gasim in ape tulburi, bine ascuns. Noaptea insa, este momentul perfect pentru un pescuit la somn. Localizand sursa de hrana cu ajutorul mustatilor, avand un excelent simt al mirosului si gustului, iese in cautarea ei.

Pentru un pescuit de succes la somn este nevoie de echipament potrivit. Lansetele rezistente, construite pe blank-uri din carbon, cu rezerve mari de putere si componente de calitate vor fi de mare ajutor in timpul recuperarii solicitante a unui somn de mari dimensiuni. La fel si mulinetele concepute special pentru acest tip de pescuit.

Pescuind cu momeli naturale de pe mal sau la clonc din barca, echipamentul trebuie sa fie pregatit sa reziste sarcinilor extreme. Monturi, voblere, naluci si carlige speciale pentru pescuitul somnului fac diferenta intre o captura impresionata si intalnirea cu un somn pitic.

Interesul somnului poate fi trezit cu ajutorul unui clonc realizat din lemn de calitate, cu maner ergonomic (care sa nu permita instalarea senzatiei de oboseala la efortul prelungit) si forma specifica in functie de preferinta.

Din bagajul unui pescar la somn, aflat in cautarea unui trofeu, nu trebuie sa lipseasca avertizori electronici, manusi, cantar, saltea de primire si juvelnic; pe toate le gasiti la oferte si preturi mici in magazinul online.

Pescuit la somn inseamna un cumul de discipline care reprezinta modalitatile de pescuit ale somnului. Se practica trei stiluri diferite: pescuit la somn la spinning, pescuit la somn la clonc si pescuit la somn la stationat ( in asteptare ).

Ce inseamna pescuit la somn ?

Pescuit la somn inseamna un cumul de discipline care reprezinta modalitatile de pescuit ale somnului. Se practica trei stiluri diferite: pescuit la somn la spinning, pescuit la somn la clonc si pescuit la somn la stationar ( in asteptare ).


Cum se poate face un pescuit la somn pe Dunare ?

Pe Dunare, se poate face un pescuit la somn in trei stiluri de pescuit. Se poate pescui la spinning cu echipament dedicat somnului. Atat lanseta de spinning pentru somn, mulineta, sau nalucile, cum sunt voblerele Rapala RPR, sunt special concepute pentru pescuitul la somn. A doua modalitate este la stationar, in asteptare, cu clasica montura pentru somn. Nu in ultimul rand, nu putem uita de importanta cloncului in pescuitul la somn.


Se poate practica un pescuit la somn iarna ?

In general este de evitat un pescuit la somn iarna. Nu este un peste activ in aceasta perioada iar sesiunile de pescuit vor fi fara rezultat.


Cum se practica un pescuit la somn de pe mal ?

Se poate practica pescuit la somn de pe mal la stationar ( in asteptare ) cu o montura pe substrat, sau la spinning cu echipament dedicat de somn.

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur