Inapoi

Fire textile spinning

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 1855

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 1855

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Spinning la salau cu Stefan Sajgo

Urmareste filmul "Spinning la salau cu Stefan Sajgo!"

In acest episod am schimbat si barca, si lacul dar si pescarul. In aceasta mini serie intitulata “In barca cu …” , unde Radu Dascalescu iese pe apa in compania unor pescari cu experienta care practica pescuitul la rapitor, incercam sa surprindem naluci si momente productive. Nu la fiecare iesire la malul apei avem rezultate. Dar uneori, sunt partide unde poti prinde salai la naluci pe care in mod normal le-ai evita. Fie ca sunt prea mici, fie ca nu iti plac in acel moment. Astazi, “La pescuit cu TotalFishing”, Stefan Sajgo raspunde provocarii si pleaca la o partida fulger la salau in compania lui Radu Dascalescu pe lacul Gostilele. Acest lac este pe cat de frumos si adanc, pe atat de tehnic. Este unul din acele lacuri unde, in majoritatea cazurilor, Stefan ne spune ca prinde salai mari la gume mici. Nu exagereaza cu nimic. Aventura celor doi pescari are ca rezultat cateva exemplare frumoase.

In aceasta perioada insa, cel mai indicat ne spune Stefan ca ar trebui sa pescuim creaturi. El face acest lucru de mai bine de 7 ani de zile. Pescuieste cu raci.

Astazi ne va vorbi despre aceasta clasa de naluci.Vom descopri prin filtrul personal al lui Stefan cum ar trebui sa pescuim racii, pe ce adancimi, pe ce tip de substrat si cat ar trebui sa insistam cu aceste naluci. Printre picaturi, Radu a smuls cateva montaje de naluci pe care Stefan le-a folosit in trecut in competitii. Si pe langa montaje, avem si cateva gume care au adus salai la mal.

Uneori insa, salaul poate inspecta naluca. Nu va ataca asa cum ne dorim. Va ataca bila jig-ului. Desi este o trasatura puternica, intepi in gol sau ai contact cu pestele cateva secunde. Daca urmariti acest episod, Stefan ne va divulga o solutie care elimina aceasta problema si garanteaza o rata a atacurilor cu finalizare mult mai buna.

Ne prezinta si cateva notiuni de baza pe care le aplica in alegerea lansetelor pentru salau, Descoperim si mulinetele pe care le foloseste in mod frecvent.

Textil, mono sau fluorocarbon?

Ei bine, daca urmariti acest episod, cu siguranta va veti face putina ordine in echipament si alegeri viitoare de naluci ! Daca sunteti iubitori ai pescuitului la rapitor, nu ratati acest episod ! Aflati mai multe lucruri urmarind acest material video.

Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.

Firul textil in pescuit este cel mai mare pas care s-a facut vreodata. De la aparitie si pana in prezent, firul textil a trecut prin foarte multe etape care au ajutat l-a crearea unui produs finit extrem de apreciat de pescarii de pe intregul mapamond.

Indiferent de stilul de pescuit, firul textil a deschis usa catre o noua lume a pescuitului in materie de rezistenta, senzitivitate, aplicabilitate sau cantitate.

Sigur ca si in functie de specia de peste, acest produs s-a dezvoltat prin necesitatile pescarilor in functie de anumite scenarii. De aici si gama variata in ce priveste firele textile dedicate pescuitului.

Tipuri de fir textile

Gratie tehnologiei, firele textile sunt evoluate. Principalul pas evolutiv face referire la rezistenta sporita pe diametre reduse si profiluri rotunde ( privind in sectiune) . Cea mai mare provocare ramane fabricarea de astfel solutii care se reflecte calitatile enumerate mai sus DAR la preturi accesibile.

La fel ca si in cazul echipamentului de pescuit si firele textile sun fabricate pentru anumite tipuri de aplicatii. Vom identifica cu usurinta diferentele intre un fir textil pentru spinning, un fir textil pentru somn sau unul pentru crap.

Culori fir textile

Culorile in zona firelor textile au un rol dublu. Ajuta atat pescarul ca reper de vizibilitate cat si rol de camuflaj pentru diminuarea factorului de suspiciune venit din partea pestilor. In completare, putem spune ca firul textil este suportul principal in timpul unui drill, indeferent de modul in care este utilizat.   

Astfel, in functie de disciplina care este pescuita, cu ajutorul firului textil, vom gasi variatii de culoare de la un galben fluorescent, trecand printr-un portocaliu intens, pana la un verde inchis. Nici culoarea maro nu este ocolita. In principiu, culoarea este dictata de aplicatia in sine.

Aplicatii fire textile

Exista doua mari ramuri in ce priveste pescuitul la nivel mondial. Discutam despre pesti pasnici si pesti rapitori.

In functie de aceste doua mari clase, firul textil si-a gasit loc in trusa fiecarui pescar, indiferent de specia sau stilul practicat. Exceptie face tehnica de pescuit la fly. Aici, firul textile este proscris!

Vom gasi produse inclusiv sub forma de fir textil pentru pescuit la role de 1000 de metri. Sunt un avantaj atat pentru pescar cat si pentru producator. Cantitatile mari implica anumite reduceri de cost care se reflecta in pretul final al unui fir textil.

Se pot diferentia usor. Aproape ca este intuitiva identificarea unui fir textile, in functie de aplicatie. La rapitor in apa dulce vom descoperi ca aceste fire sunt subtiri ( diametru redus) si in majoritatea cazurilor culori stridente, tipatoare. La crap, diametrul este mai mare si odata cu aceasta crestere de grosime apare si o modificare in cantitate. Astfel, spre deosebire de rolele de fir textile pentru pescuit la spinning, unde in majoritatea cazurilor rolele au 150 de metri, la crap, firul textile poate fi gasit si la role de 1000 de metri.

Urmatorul pe lista este somnul. Firele textile pentru somn sunt groase, vin in culori stridente si in cantitati mari pe rola. Altfel spus, odata cu modificarea taliei pestelui, vom gasi diferente in primul rand in ce priveste diametrul.

Diametrul firului textil influenteaza in mod direct si rezistenta acestuia. Prezenta mai multor filamente impletite genereaza modificari majore in capacitatea de a rezista atat la tensiune cat si la nod.

Ce fir textil sa ne alegem

Cei mai importanti jucatori in piata firelor textile pentru pescuit la nivel mondial sunt Sufix, Power Pro, Berkley sau YGK.

Exista diferente intre produsele fiecaruia dintre cei amintiti mai sus. Atat tehnologic cat si in forma finita, fiecare producator pune in evidenta anumite calitati obtinute prin procesul de fabricare care sunt unice.

Rezistenta unui fir textil Power Pro este greu de egalat pe diametre reduse. Acest plus aduce si cateva minusuri. Cat de rotund este produsul finit ramane discutabil. Cat de bine isi pastreaza culoarea in urma utilizarii ramane la aprecierea fiecarui pescar. Incontestabila este rezistenta cu care este inzestrat.

Tehnologia din spatele unui fir textil Sufix are la baza un proiect ambitios. Fire rotunde si rezistente. Sufix isi informeaza cumparatorii despre calitatile produsului inainte de a fi achizitionat. Pe ambalaj vom gasi repere care indica nivelul de rezistenta la nod, cat de rotund este firul, rezistenta pe lungime sau rezistenta la abraziune. Este un plus care va ajuta pescarul sa isi optimizeze la maxim alegerile in materie de fire textile.

Din lumea pescuitului oceanic isi are radacinile firul textil Berkely. In primul rand trebuie mentionat ca este un fir gandit pentru rezistenta in apa sarata. Apoi, ar mai fi de adaugat ca Berkley dezvolta produse pentru pesti mari si foarte mari. Divizia lor dedicata firelor textile pentru apa dulce si pesti de talie medie nu este la fel de evoluata ca in cazul Power Pro sau Sufix. In schimb, pe ocean, vesta de salavare de pe mulineta este firul textil Berkley.

Un alt produs competitiv in materie de pescuit pe continent este firul textil YGK. A fost declarant cel mai lansabil fir fabricat vreodata. Este o distinctie echivalenta cu aurul olimpic. Nu numai ca este extrem de lansabil dar impresioneaza si prin rezistenta la diametrele reduse. Nivelul de senzitivitate este crescut. Pretul il pozitioneaza in gama produselor de varf. Este un fir textil apreciat de pescarii de rapitor.

Alegerea unui fir textil este influentata asadar de specia tinta, talia exemplarelor si stilul practicat.

Indiferent ca vorbim de pescuit la crap, pescuit la somn sau pescuit la stiuca ori salau, trebuie sa intelegem ca exista un fir textil de pescuit pentru orice situatie sau peste.

Pescuitul la spinning presupune utilizarea elementelor de echipament care sa permita lansarile repetate si recuperarea usoara si sigura a exemplarelor mari fara efort suplimentar.

Firele de pescuit pe care le folosim sunt importante pentru imbunaratirea capturilor in timpul partidelor de spinning.

Exista mai multe variante de fire potrivite pentru pescuitul la spinning: firele textile, monofilament sau fluorocarbon.

Alegerea unui fir textil pentru pescuitul la rapitori asigura rezistenta acestuia la abraziune si lipsa elasticitatii, ceea ce va mari performanta atat la lansare cat si in timpul recuperarii.

Profilul neted, perfect rotund, invelisul din Teflon pe care il au unele modele, numarul de fibre impletite ( 4,8 etc), diametrul, rezistenta la nod si la abraziune, culoarea sau lungimea sunt doar cateva din caracteristicile care conteaza in momentul achizitionarii unui fir pentru pescuitul la spinning.

Puteti alege un fir textil cu o culoare care permite camuflarea acestuia in diferite situatii, un fir fluo ce asigura o buna vizibilitate a liniei sau un fir pentru marcare, ale carui culori alterneaza la o anumita distanta.

Firele textile sunt realizate din fibre ( Dyneema, PE ) impletite cu ajutorul celor mai noi tehnologii si tratamente, care le ofera o structura si rezistenta imbunatatita pentru marirea performantelor de lansare si recuperare.

Oricare ar fi modelul de fir textil preferat, puteti gasi numeroase produse in magazinul de pescuit online si cel fizic la oferte si preturi bune, de la cele ieftine, accesibile indiferent de buget la cele mai scumpe realizate de branduri renumite prin calitatea produselor si prin tehnologiile avansate utilizate la producerea acestora.


Ce inseamna un fir textil spinning ?

Prin fir textil spinning se intelege un fir dedicat tehnicii de pescuit cu naluci la rapitor. Este special conceput si dedicat acestei discipline. Vine cu o serie de avantaje si criterii constructive pretabile strict pescuitului la rapitori cu twistere si voblere.



Care este cel mai bun fir textil pentru rapitor ?

Cel mai bun fir textil pentru rapitor este considerat a fi de diametru redus, rezistenta sporita la nod si profil rotund. In gama de produse de calitate superioara se regasesc producatori precum: Sufix, Sunline, Varivas, YGK, Power Pro .



Cand folosim fir textil teflonat la spinning ?

In general, un fir textil teflonat la spinning se poate folosi cand se pescuiesc naluci de dimensiuni medii si mari. Prezenta stratului de teflon este multi scop. Asigura o protectia indelungata firului la contact cu suprafete taioase ( scoica, piatra ), asigura lanseuri lungi si un control bun asupra nalucilor care necesita tehnici speciale de animare ( twiching ).


Ce inseamna fir textil spinning 8x ?

Prin fir textil spinning 8x se face referire la un mod de fabricare care impleteste 8 fibre in 8, asigurand astfel un fir rezistent, de dimensiuni reduse, care nu absoarbe apa ( conditie de baza in pescuitul la spinning ).



Ce inseamna fir textil spinning 4x ?

Prin fir textil spinning 4x se face referire la un mod de fabricare care impleteste 4 fibre in 4 asigurand astfel un fir rezistent si de dimensiuni reduse.

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur