Inapoi

Produse anti tantari

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

46 Produse

Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

46 Produse

Vizualizeaza ca Tabel Lista
Protectie anti insecte la TotalFishing
Urmareste filmul "Protectie anti insecte la TotalFishing"!
 

In minutele urmatoare, Radu Dascalescu va prezinta o parte din produsele disponibile in magazin si care sunt gandite protectiei impotriva insectelor. Discutam despre gamele dezvoltate de producatori precum Thermacell, LifeSystems sau Ballistol si Szuku. Vom afla impreuna ce solutii de tip perimetral putem folosi si in ce conditiii sau produse cu aplicare directa pe suprafata corpului. Sunt diferente mari intre creme si uleiuri pe care Radu le va explica pentru a intelege mai usor care tip de produs este mai avantajos in functie de protectie si performante ( durata de activitate ). La capitolul protectie perimetrala, Thermacell este lider de piata prin inovatie si functionalitate.

Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.

Escapadele si aventurile in mijlocul naturii incep sa fie din ce in ce mai cautate. Exista diferite programe in acest sens care implica activitati individuale sau de familie. De la trasee prin padure si pana la plimbari pe canale superbe in caiac spre exemplu, omul are sansa sa descopere frumusetile naturii. In aceste expeditii in natura, te mai poti intalni si cu locatarii de bastina. Ori de cate ori vei face un pas in plus pe o carare si vei da cu mana la o parte o creanga sau un lujer de stuf, vei auzi un bazait.

Cel mai probabil ai deranjat un tantar sau o insecta. Si de fiecare data cand ai starnit un tantar, fi sigur ca ai alertat o colonie care sta la panda pe frunze in asteptarea unui aventurier.

La nivelul solului, fiecare pas te va expune unui alt risc venit din partea unei insecte temute. Capusele sunt a doua mare provocare.

Ambele insecte, tantarul si capusa, sunt hematofage. “Dieta”pe baza de sange le pune astfel in lista de dusmani ai omului. Au capacitatea de a transmite boli cu urmari severe. Nu sunt genul de insecte care pot fi neglijate intr-o expeditie.

Marile companii au pornit razboiul impotriva acestor doua insecte cu multi ani in urma. Evident, misiunea a esuat pentru multi temerari.

Tipuri de produse anti tantari

Este nevoie de studiu si echipa de experti care sa fie uniti si sa aiba acelasi obiectiv. Distrugerea nu este o solutie fiind costisitoare si cu impact sever asupra mediului. Tinerea acestor insecte la distanta este abordarea potrivita.

Pentru pescari si vanatori nu exista solutii de compromis. Activitatea in sine presupune un contact indelungat cu natura. Riscul este evident si direct proportional cu perioada alocata activitatii.

La polul opus sunt consumatorii de expeditii. Acestia se afla in miscare continua spre deosebire de prima clasa de pasionati de natura.

Asadar, se identifica doua mari clase de produse : produse de protectie perimetrala si produse de protectie corporala.

In clasa de produse de protectie anti tantari corporala avem spray-uri si creme sau lotiuni. Sunt gandite pe formule care sa poata fi absorbite in straturile superioare ale dermei (piele), creand un scut de protectie uniform pe zonele expuse ale corpului.

In zona de protectie perimetrala anti tantari si/sau capuse discutam de sisteme care au la baza o sursa termica de activare si un compus sub forma de pastila sau ulei volatil care in urma expunerii unui tratament termic vor degaja substantele active pe care le inglobeaza.

Spray-uri anti tantari

Mark Cobham este fondatorul companiei Lifesystems. O accidentare severa pe un traseu montan in mijlocul pustietatii si  un medic rezident care i-a fost colega in expeditie au stat la baza aparitiei companiei britanice care astazi este una din cele mai bine cotate companii europene care furnizeaza sisteme de protectie anti insecte si nu numai.

Produsele Lifesystems se bazeaza pe formule chimice care au la baza dietiltoluamid-ul ( DEET ). Compusul are istoric, fiind utilizat prima data in razboiul din Vietnam. Cativa ani mai tarziu, americanii pun la liber compusul catre populatia civila, gratie efectelor benefice din teatrul de operatiuni.

Spray Lifesystems Expedition 50 PRO DEET 100ml si Spray Lifesystems Expedition 50 PRO DEET 50ml

Formula are la baza extract de crizantema si dietiltoluamid (DEET). Cele doua substante active ale retetei lucreaza in tandem si actioneaza ca respingator de insecte si inhibitor al muscaturii. Spectrul este larg si afecteaza mai multe clase de insecte. Acest lucru este un avantaj. Efectul in urma aplicarii se intinde pana la 8 ore, in functie de nivelul de umiditate din aer.

Spray Lifesystems Expedition Max DEET 100ml si Spray Lifesystems Expedition Max DEET 50ml

Formula este imbunantatita si reduce la jumatate cantitatea de dietiltoluamid prezenta in retetarul anterior.  Folosind tehnologia patentata Lifesystems DermaLOC, aplicarea are o aderenta ridicata si un timp de contact mai mare pe suprafata aplicata. Gratie formulei noi, poate fi utilizata pe toate partile corpului expuse, fara reactii adverse. De asemenea, este indicat un ciclu mai des de aplicare pentru o protectie adecvata. Mediile cu umiditate ridicata necesita aceasta schema de aplicare.

Spray Lifesystems Natural Mosquito Repellent 100ml

Din denumire se subintelege ca in acest caz avem de-a face cu un spray anti tantari care nu implica decat substante active naturale. Extractul de compusi din uleiul de eucalipt este baza acestei formule. Este dovedit stiintific prin studii faptul ca eucaliptul are efecte de indepartare a insectelor. Faptul ca are la baza compusi naturali il face pretabil utilizarii pe pielea bebelusilor cu varsta de peste 6 luni de zile. Evident, recomandarea neonatalogului si a pediatrului sunt necesare inainte de utilizare.

Creme anti tantari

Spre deosebire de spray-uri, cremele functioneaza pe un concept diferit. Sunt gandite sa penetreze epiderma ( stratul superior al pielii) si sa se localizeze in derma. Avand o formula pe o textura consistenta, crema va actiona ca un zid daca este aplicata corect. Cremele anti tantari au un rol secundar principal. Nu numai ca resping insectele si inhiba muscatura, dar vor ramane active vreme indelungata fara nevoia de aplicare constanta. Procesul de transpiratie nu este afectat. Mecanismul defensiv al organismului nu sufera modificari in urma aplicarii unei creme anti tantari.

Crema tantari Szuku si Spray tantari Szuku

Formulele de baza  sunt retete bazate pe extracte din plante. Spre deosebire de spray, crema anti tantari are in compozitie 20% apa. Prin acest mod se obtine emulsia de uz topic ( epidermal). Crema este un vehicul pentru substante medicamentoase la baza.

Rolul emulsiei ( cremei ) ajuta asadar in fixarea compusilor activi pe zonele cheie. In cazul nostru este vorba de extractele naturale din plante si DEET ( dietiltoluamid ) in zone mult mai adanci in straturile pielii. Nivelul de absorbtie comparat cu cel al spray-urilor este cu pana la 50% mai mare in cazul cremei.

Echipamente portabile anti tantari

Cel mai mare obstacol pentru solutiile portabile anti tantari este sursa de energia care activeaza compusii din continutul cartuselor. Al doilea obstacol este zona ca suprafata maxima pe care o pot acoperi.

Compania THERMACELL  si-a dedicate ultimii 20 de ani in dezvoltarea de produse portabile cu rol de protectie anti tantari si capuse.

Profilul unui astfel de aparat necesita un volum mic si o eficienta mare. In plus, are nevoie de o sursa de energie compacta, usor de transportat si cu efect indelungat.

Bill Schawbel este inventatorul acestui proiect. A introdus butanul in ecuatie pentru a rezolva prima piesa a problemei. Sursa de energie portabila, compacta si cu efect indelungat.

Sistemele THERMACELL asigura o raza de actiune de pana la 5 metri pe orizontala si 2.5 metri pe verticala. Conditiile sunt ideale, adica fara vant. Daca bate vantul problema tantarilor dispare de la sine. Cea a capuselor nu.

Iesirile in natura , departe de civilizatie te priveaza de confortul luminii printre altele. De cele mai multe ori e bezna.

THERMACELL combina doua nevoi : protectie si sursa de iluminat in produsele sale.

Spray Thermacell Bushman Pump 90ml

Ca si concurenta, pentru impatimitii de aventura si trasee in mijlocul naturii, THERMACELL pune la dispozitie varianta de spray pe baza de DEET (dietiltoluamid). Nu mai este nevoie sa evidentiem avantajele acestui compus chimic. Pana la urma va ramane multa vreme o necesitate pentru pasionatii de aventuri in aer liber.

Thermacell Portable Mosquito Area Protection – White si Thermacell Portable Mosquito Area-Black

Cele doua unitati sunt portabile si se diferentiaza doar prin culoare. Au fost proiectate exclusiv pentru a oferi protectie impotriva tantarilor si capuselor. Nu ofera si o sursa de iluminat. Fiind compacte si rezistente, nu necesita spatiu mare de depozitare. De asemenea, ergonomia design-ului face ca aparatul sa poata fi activat in numai cateva minute. Efectul unei pastille poate dura si pana la 24 de ore. Butelia de butan si 3 rezerve se gasesc in kitt-ul de achizitie. Pastilele sunt gandite sa functioneze timp de patru ore. Rezervele de butan asigura 12 ore de functionare neintrerupta.

Lampa Thermacell Mosquito Repellent Patio Shield, Thermacell Patio Shield Mosquito Repellent si Lampa Thermacell Scout Mosquito Repellent Camp

Avand la baza acelasi mecanism de functionare bazat pe sursa termica , inginerii de la THERMACELL au dezvoltat un sistem de protectia anti tantari si capuse sub forma unor dispozitive mixte. Facem referire aici la sistemele de protectie incorporate  in lanterne. Lanternele sunt gandite pentru doua moduri de utilizare diferite. Se pune problema lanternelor ce pot fi folosite pe terasa seara si a celor care se pot utiliza in natura. Diferentele sunt extrem de mici intre cele doua atat ca duritate cat si ca design. Asigura aceeasi arie de protectie ca toate produsele THERMACELL.

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur