Inapoi

Monturi crap, accesorii

Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 3314

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Seteaza Directia Ascendenta
pe pagina

1-60 produse din 3314

Page
Vizualizeaza ca Tabel Lista
Pescuit la crap - Montura Combi ( Combi rig )
Urmareste filmul "Pescuit la crap - Montura Combi ( Combi Rig ).

Pescuiesti la crap, Invata sa faci Montura Combi
O montura din ce in ce mai folosita pe lacuri pentru pescuit la crap atat la plantat cat si lansat. Caracteristica principala este ca ofera, pe langa rigiditate si discretie, posibilitatea de a nu se mai incurca firul din care este construita, in timpul lansarii sau plantatului. Are la baza doua tipuri de fire : monofilament si textil. Va prezentam modul de realizare utilizand elemente inovative.

Citeste mai multe despre pescuit pe blog-ul TotalFishing, si nu uita sa dai subscribe la canalul nostru de youtube "La Pescuit cu TotalFishing" pentru a fi la curent cu ultimile filme despre pescuit.

Subiectul monturi crap este unul foarte discutat. Pana la urma, cand vine vorba de monturi de pescuit, sunt o multitudine de variante. Fiecare pescar vine cu o anumita preferinta.

Trebuie spus ca in clasa de monturi de crap, intotdeauna va dicta tipul de momeala de crap ce va fi folosita. Fiecare dintre aceste monturi deserveste o anumita momeala. Un pescuit la crap cu rezultate bune are la baza monturi de pescuit realizate corect si momeala de crap de calitate. Monturile de crap sunt diversificate. De la marimea carligului si pana la forma plumbului, exista multe astfel de modele.

Monturi crap de lansat

Aceste monturi au la baza o aerodinamica optimizata. Indiferent de tipul de momeala de crap la care apelam, aceste monturi sunt gandite sa poata fi lansate usor si precis. Sunt realizate dintr-o gama de auxiliare generoasa. Constructiv, toate aceste monturi au fost agreate de pescarii de crap avand lestul ( plumbul ) atasat de linia unei monturi de crap in regim “ in line”.

Monturi crap inline

Baza acestor monturi este plumbul care se ataseaza de firul principal in regim culisant (in line). Este prevazut cu un canal pe mijloc pe unde se introduce firul. In partea terminala putem gasi o bila de cauciuc cu diametru redus si apoi un vartej sau un sistem similar de conectica. De acesta din urma se va atasa carligul legat si momeala aferenta.

Forma plumbului este cea care dicteaza tipologia monturii. Astfel, pentru lansare plumbii copiaza forma unei picaturi de apa. Cu alte cuvinte, in partea inferioara se va regasi o proportie mai mare din lestul total al unui plumb. Uzual, cu astfel de monturi si o tehnica de nivel mediu, se pot atinge distante de 100 de metri in lansare.

Monturi crap de plantat

Pentru aceste monturi de crap, tot forma si tipologia plumbului dicteaza. Un pescuit la crap plantat, presupune plasarea monturii intr-o anumita zona. Controlul pozitionarii unei monturi de crap este ridicat din punct de vedere al preciziei.

Este un tip de pescuit la crap mai complex dar mult mai precis si practicabil la distante mult mai mari decat stilul lansat. Distanta necesita ca plumbul sa intruneasca doua mari proprietati. Contact bun si ferm cu substratul si greutate mare in scop de ancorare. La distante ce depasesc 180 de metri, greutatile pleaca de la minim 180 de grame. In cazul in care se starneste vantul, plumbul va trebui sa ramana ferm ancorat pe substrat pentru a nu fi carata montura de crap de pe zona nadita.

Monturi crap plumb pierdut

Fraza “ plumb pierdut “ este o traducere tipic romaneasca a unui efect mecanic al monturii de crap. Face referire la capacitatea constructiva a unei monturi de crap de a “pierde” lestul ( greutatea) in urma inteparii unui peste.

De-a lungul timpului, pescarii au studiat comportamentul crapilor in drill si au inteles ca presiunea cauzata de plumbul unei monturi de crap in timpul drill-ului, influenteaza modul prin care pestele vine catre mal. Plumbul il forteaza sa inoate in vecinatatea substratului. In multe cazuri, daca pescuim lacuri cu agataturi, pestele va cauta refugiu pe zonele respective si va incerca sa scape de carlig mergand in acele arii. In majoritatea cazurilor reuseste.

Mecanica unei astfel de monturi de crap are la baza eliberarea lestului de linia principala in urma inteparii unui crap. Sistemul prin care este atasat un plumb de linie este realizat din doua elemente. Con si clips. Conul este realizat din silicon ( moale ), iar clipsul este un cilindru de plastic prevazut cu o tija curbata.

Tija intra prin ochetul vartejului plumbului si apoi este asigurata de conul de silicon. La miscari bruste, plumbul va ajunge in zona de contact dintre clips si con si prin greutate, va iesi de pe tija in cauza. Astfel, fara presiuni suplimentare din zona monturii, crapul isi va modifica pozitia si traiectul in masa apei si va ajunge in siguranta in plasa minciogului si nu in agataturi.

Monturi crap de distanta

O clasa de monturi selective. Selectiva in ce priveste pescarii. Nivelul tehnic este ridicat. Daca nu stapanesti o tehnica buna de lansare, o astfel de montura iti va aduce un castig de distanta mic. Daca in schimb, un pescar de crap are tehnica in buzunar, atunci pragul de 150 de metri se numeste normalitate.

Ca si montura inline, cea de distanta are lestul atasat de linia principala in continuarea firului . Diferenta este ca la inline avem un plumb culisant, in vreme ce la clasa de monturi de pescuit la distanta este fix. Plumbul in sine ramane in forma de picatura de apa ( profil aerodinamic) dar este prevazut in partea superioara cu un vartej. De ochetul vartejului se va conecta firul principal.

Montura elicopter

Montura elicopter este o interpretare romaneasca a unei celebre monturi englezesti. Craparii britanici sunt responsabili pentru multe inovatii in materie de monturi de crap. Carligul legat este pozitionat deasupra plumbului. In lansare, tendinta rig-ului este aceea de a se roti in jurul firului de care este atasat. Miscarea de rotatie este una relative constanta si seamana cu palele unei elice de elicopter. De aici si denumirea.

Principalul avantaj este ca in urma lansarilor la distante mari, riscul ca rig-ul sa se incurce este unul extrem de scazut. Pescarii cu tehnica in pescuitul lansat apeleaza atat la monturi de crap inline cat si la monturi de crap de tip elicopter.

Stii momentul ala cand esti la restaurant si ti se serveste ce-ai visat, asa cum ai visat, sa arate apetisant si abia astepti sa ti se aseze farfuria in fata si sa nu te mai opresti ? Asa e si la pescuit. Conteaza cum ii prezinti pestelui ce a visat, cum a visat. Aici intervine montura. O montura profesionala, eficienta este cea care respecta o serie de variabile. Spre exemplu, in cazul in care pescuiesti pe un substrat de namol, montura de crap va fi tip helicopter – care ii permite rigului sa ramana pe substrat fara sa se afunde in namol. Pentru crapii mofturosi, montura fir de par este de departe in top, servita alaturi de un momitor plin cu nada de nerefuzat.

Fie ca este toamna sau primavara, ca pescuiti la feeder sau nu, ca apa e rece sau prea calda, ca mergeti la pescuit pe balta sau in ape curgatoare, pentru oricare din acestea va pregatiti aveti de ales, de luat decizii. Piata este variata, ofertele de pret si de calitate la fel de variate, atat online cat si in magazine fizice. O multitudine de ispite. Alegeti fara graba.


Ce monturi pentru crap pot folosi ?

Exista o gama variata de monturi pentru crap ce pot fi folosite. In functie de situatia in care se va gasi pescarul, montura va trebuie ajustata. Ca nota generala, clasa de monturi pentru crap este diferentiata de alte monturi prin prezenta unui singur carlig. Forma acestuia, dimensiunea sau greutatea se aleg in functie de anumiti parametrii cum ar fi : tipul momelii, distanta de pescuit, tipul de pescuit ( lansat sau plantat ) si natura substratului ( prezenta structurilor si a elementelor ce pot slabi rezistenta monturii – scoici, pietre, copaci, cocioc). Descopera oferta completa de monturi, carlige legate crap, AICI.


Care este cea mai buna montura crap ?

Cea mai buna montura de crap este montura care este construita cu un singur carlig. In functie de tipul pescuitului practicat : lansat sau plantat, montura de crap va suferi modificari. In acest sens, unele monturi pot avea rig-uri scurte anti rasucire ( pescuit lansat ) si pot fi confectionate cu ajutorul firelor de carlig rigide ( fluorocarbon, fir camasuit), sau pot avea rig-uri mai lungi confectionate cu fire rezistente la abreaziune ( pescuit plantat ). Vezi AICI gama completa de fire inaintas crap, utilizate in constructia monturilor de crap.


Cand pot folosi monturi de crap cu momitor ?

Atat in sezonul cald cat si toamna se pot folosi monturi de carp cu momitor. In general, pescarii apeleaza la aceste monturi cand pestii se hranesc foarte bine si nu sunt suspiciosi. Aceste monturi de crap cu momitor sunt eficiente inclusiv cand apele se racesc. Crapii sunt apatici, insa sansele de a obitine capturi cresc odata cu prezentarea unei astfel de monturi pe vad.


Exista monturi pentru crap caras ?

Raspunsul este afirmativ! Exista monturi pentru crap caras. Cu precadere, sunt monturi cu momitor in diverse forme si marimi, dar in special regasite in tehnica de pescuit la method feeder. Sunt monturi fine si universale. AICI, poti vizualiza varietatea mare de monturi, calrige legate echipate cu momitor, utilizate in pescuitul la crap, caras sau alte specii de pesti pasnici.


Este eficienta o montura de crap cu boilies ?

O montura de crap cu boilies este nu numai eficienta ci si selectiva in acelasi timp. Ofera un grad ridicat de libertate in abordare pescarului. Este in acelasi timp si o montura care necesita timp de asteptare mai mare. Fara un vad pregatit in prealabil, o montura de crap cu boilies poate fi o solutie necastigatoare. Acceseaza acest LINK pentru mai multe detalii despre monturi utilizate in pescuitul la crap cu boilies-uri tari sau boiles-uri pop-up.


Cum aleg o montura de crap cu porumb ?

Cel mai important aspect la o montura de crap cu porumb este modul in care a fost executata. Conteaza foarte mult tipul momelii ce urmeaza a fi utilizata : porumb natural sau porumb artificial. O montura de crap cu porumb se va alege in functie de tipul de prezentare dorita. In general, este o montura care are la baza un rig confectionat din fir suplu ( moale ) si nu are o lungime mai mare de 7 centimetri.


Ce inseamna accesorii monturi crap ?

Prin accesorii monturi crap se face referire la gama de elemente necesare realizarii unei monturi. De la firele principale si firele de carlig pana la anouri sau varteje, sisteme de atasare a plumbului sau opritoare de momeala. Aceste accesorii vin in diferite forme si marimi pentru a acoperi orice situatie sau tip de montura realizabila de orice pescar de crap.

INCERCAM SA OFERIM Cel mai bun pret
la peste 70.000 de produse
Comenzi telefonice 031 433 44 44
consultanta de la pescari specializati
24/48h oriunde in Romania livrare gratuita
pentru comenzi de minim 300 Lei
Daca nu iti plac produsele retur gratuit
30 de zile termen de retur